Vierailija

Mielenkiinnosta kyselen mitä vanhemmat ja miksei muutkin ajattelette...olisiko suuremmalle joukolle koulupsykologeja tarvetta? Tarvitaanko nykyisiä? minkälaisia kokemuksia/ajatuksia?Asun itse paikkakunnalla jossa päättäjät eivät tunnu älyävän koulupsykologien tarvetta edes näinä päivinä ja kouluampumisetkaan eivät ole vaikuttaneet mitenkään!Harmi lasten ja nuorten kannalta...ja kuntien talouden myös. Yksi syrjäytynyt maksaa n155000 ja paljonko on koulupsykologin vuosipalkka. Paljon alempi kuin tuon yhden syrjäytyneen aiheuttamat kustannukset ja kyllä koulupsykologin työllä saadaan huomattavasti enemmän kuin yksi syrjäytyminen estettyä!

Kommentit (8)

lapsilisät on todella riittämätömät, ja asuntoja pitäisi löytyä edullisemmin ja suurempia, vanhempien työtaakka on kohtuuton. Vähemmän tarvittaisiin psykologeja jos perheet vois paremmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos ei tarvitse omien ongelmien takia, niin jokainen lapsi hyötyy kyllä koulupsykologin ennaltaehkäisevästä työstä esim. koulukiusaamisen suhteen. samoin erilaisten kriisitilanteiden hoito sujuisi varmasti ammattimaisemmin ja lapset huomioon ottaen jos psykologeja olisi!

Minun tyttäreni ainakin tarvitsi. (hänellä kehitysviive ja on pienluokassa)...tyttö on nyt 8v. Viime syksynä muut luokalla osasivat jo lukea, tyttäreni ei...hän alkoi oirehtimaan erilaisilla tavoilla, vatsakipua, puhumattomuutta, tekeytyi kipeeksi, itki aamuisin kun kouluun lähtö tuli...lopulta ei puhunut luokassa mitään...koulupsykologi/ope tekivät TAYS:iin lähetteen. Tytölle diagnosoitiin lievä kehitysvamma. Tästä seurasi se, että tyttäreni pääsi oikeanlaiseen kouluun, alkoi saamaan puheterapiaa ja kävi muutaman kerran psykologilla kartuttamassa ITSETUNTOAAN. Tyttö on taas iloinen ja nauravainen OMA ITSENSÄ. Kiitos koulupsykologin ja opettajan.

Ennaltaehkäisy on erittäin tärkeää! Kun nuoret saavat ajoissa ammattilaisen apua ongelmiinsa, ongelmat eivät kasva liian isoiksi. Koulupsykologit auttavat varmasti monia ja heitä tarvittaisiin lisää. Esim. Raahessa pitäisi olla 5 koulupsykologia ja tällä hetkellä siellä on 1 (yksi, ei viisi) koulupsykologi. Turha ainakaan napista kuluista, täytyisi olla kaukaa viisas, kyllä psykologien palkkaaminen olisi varmaankin pitemmän päälle säästöä.

-oma muksu ei ole vielä koulussa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat