Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Onkohan Römerin kidfix 2007 turvaistuin sopiva 4-vuotiaalle käytännössä, vai olisiko joku muu parempi?

Römerin painorajat menevät 15 kilosta 36:een, ja meidän nelivuotias on vasta tuon 15 kiloa (tosin keskimääräistä pidempi).

Kommentit (4)

eli lapsi on kiinni auton omilla vöillä ja istuin tehtävänä on ohjata vyöt oikeista kohdista sekä antaa sivutukea.Ne istuimet, joissa lapsi on kiinni istuimen viisipistevöillä ovat turvaistuimia, ja niiden painoraja on yleensä 18 kiloon asti, joissakin harvemmissa malleissa jopa 25 kiloon. Niiden ongelma painoluokan yläpäässä on usein vöiden pituuden riittävyys, etenkin talvivaatteilla, koska ovat suunniteltu selvästi pienemmille lapsille kuin turvavyöistuimet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

siinähän tuo lapsen painoraja on aika laaja, 15 kilosta 36:een ja mietin, onko se siksi paras istuin näin pienelle, siinähän on kolmipisteturvavyökin. Joissakin istuimissa painoraja on suppeampi, esim. vain 25 kiloon saakka ja niissä on viisipisteturvavyöt (saakohan ne kasvot menosuuntaan?) ja jotenkin tuntuu, että sellainen voisi olla parempi - vai saako nelivuotiaan tukevasti kolmipisteturvavöihin?Autoliiton tai liikenneturvan sivuilla kerrotaan, että lapsi kannattaisi pitää niska menosuuntaan kunnes täyttää viisi vuotta (loukkaantumisriski törmäyksessä on 50% kun kasvot menosuuntaan se on 80%), mutta käytännössä se alkaa olla hankalaa lapsen koon vuoksi. Pitääköhän kukaan nelivuotiasta niska menosuuntaan?

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat