Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Pojalla yöllä kova korvakipu, annoin Panadolia sekä pronaxenia, silti kipu ei poistunut kokonaan. Kuumetta ei ole ollut, vain räkäisyyttä. Korvatulehdusko?,vaikka kuumetta ei ole.

Kommentit (2)

Korvatulehduksen pystyy toteamaan helposti kotikonstein käsin kokeilemalla. Eli paina pojan korvan päällä olevaa nipukkaa hellästi alaspäin siten, että korvakäytävä menee umpeen. Mikäli kyseessä on tulehdus, lapsi reagoi kipuun silminnähden eli yleensä huudahtaa. Mikäli nipukan painaminen ei tuota kipua, niin korvien kipuun on joku muu syy.

Nyt meneillään oleva flunssa on aiheuttanut kipua, joka on tuntunut mm. korvissa, hampaissa, poskissa ja päässä. Virustauti aiheuttaa kiputiloja, jotka eivät kuitenkaan ole varsinaisia tulehduksia ja lääkitystä tarvitsevia .

Mutta aina jos tuntuu siltä, että pitää mennä lääkäriin, niin sitten sinne. Itse katselen useimmiten pari kolme päivää, jotta mihin suuntaan tauti kääntyy. Useimmiten lasten oma kehon puolustusjärjestelmä on ehtinyt apuun ja lääkkeitä ei ole tarvittu.

Hyviä vointeja pikkupotilaalle!

Kyllä korvatulehdus voi olla myös kuumeeton. Meillä on kaikki tulehdukset olleet kuumeettomia, vaikka tilanne meni putkitukseen saakka. Ja korvatulehduksessa kipu voi olla niin kova, että kipulääkkeet ei auta. Eli pian vaan lääkäriin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat