Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Itselläni raha-asiat lähti jo v. 1999 pikkuhiljaa lipumaan väärille urille ja yhden väliaikaisen paranemisen jälkeen nyt ollaan siinä pisteessä, että mulla on velkaa aivan järkyttävän paljon

-ulosotossa n. 4000€

-perintätoimistoissa n. 5000€Ja lisäksi pankkilaina, jota jäljellä n. 1200€Eilen illalla päätin, että nyt tämä saa loppua. Laitoin kaikille perintätoimistoille s.postin, jossa pyysin mahdollisimman kohtuullista maksusuunnitelmaa.Onko kenelläkään kokemusta tällaisista? Onko korkoihin mahdollista saada armahdusta? Kuinka pienillä summilla kuukaudessa velkoja voi lyhentää? ISommat velat on n. 4000€ vuokrarästejä (alunperin oli n.2000 mutta korot ja perintäkulut..) ja sitten on yks n. 400€ alkujaan puhelinlasku. Kaikki loppu koostuu kymmenistä pikkulaskuista.Onko minulla ylipäätään mahdollista selvitä näistä? Kuukausitulot on pienet, käteen jää n. 1000€ ja lapsiakin on 2.

Kommentit (8)

Eli jos mahdollista, niin käyt ottamassa pankista lainan, jolla maksat nuo ulosotto ja perintämaksut pois. Yhdelle lainalle voisite sitten laittaa kohtuullisen kuukausilyhennyksen. Korot ovat pienemmät pankkilainassa kuin noissa perintä ja ulosoton maksuissa.

Pankkilainassa on sekin hyvä puoli, että jos oikeasti tulisi tiukka kuukausi, niin siihen voit saada lyehnnysvapaan kuukaudenkin.Ainoa ongelma voi olla se, ettei pankki myönnä lainaa, koska on maksuhäiriömerkintä. Yksi vaihtoehto on sosiaalitoimiston takaama laina, jossa on juuri ajateltu luottotiedottomia ihmisiä, joilla olisi mahdollista saada asiat kuntoon lainana avulla. Se ons siis ihan tavallinen laina, jota pitää maksaa joka kuukausi takaisin. Korot voivat olla hiukan pinemmät(en tiedä), mutta tärkeintä on se, että sille lainalle on takaaja.Mutta ehkä tärkeintä on se, että olet päättänyt tehdä asialle jotain. Pysy myö siinä päätöksessä sen suhteen, että et enää osta mitän älytöntä ja jousu uudelleen vaikeuksiin.

oli raha-asiat persiillään kun tavattiin ja sain hänet toimitettua velkaneuvontaan, jota kautta järjestyi veloille maksusuunnitelma ja kaikki velkojat kerättiin yhteen listaan. Hällä kuitenkin velkaa aikapaljon enemmän takaajani 1milj.markan velkaan, omia autolainoja 20000mk ja muuta kaikkea.Velkajärjestelykin on hyvä mutta jos onnistut sopimaan ilman sitä nuo asiasi niin hyvä, koska velkajärjestelyissä seurataan sun elämistä ja olemista aika tarkkaan, kaikesta pitää neuvotella uudelleen, mekin vaihdomme isompaan asuntoon kun lapsia syntyi ja siitä nousi isometakka jälkikäteen. jouduttiin velkojille maksamaan ylimääräisiä rahoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja hyvä alku onkin.Mutta nyt en tiedä miten tällaisesta suosta selvitään noin pienillä tuloilla. Siihen tarvitaan ehkä jo ihan ammattilaista apuun. Eli koita varat aika jonnekin velkaneuvontaan tms.Minulla oli hieman samankaltainen tilanne, olin vähän liina löyhäkätisesti ja muutenkin pakkotilanteessa (esim. pesukone hajosi) ottanut kaikenlaisia luottoja. Niitä kasaantu niin paljon että koko kuukausipalkka meni melkein luottojen takaisinmaksuun.

Mutta erotuksena että minulla ei ollut vielä mennyt ulosottoon, ja palkkani on kyllä vähän enemmän.

Sitten päätin että mitään ei hankita enää luotolla, ja sitten varasin lapsilisät velkojen maksuun. Eli joka kuukausi menee yhteen velkaan lapsilisät, näin saan maksettua yksi velka toisensa jälkeen pois. Muita velkoja lyhennän aina sen minimimäärän. Nyt on jo näin poistunut 2 velkaa, ja kolmas on jo loppusuoralla.

Itselläni oli joskus sama tilanne, marssin pankkiin, otin yhden lainan ja maksoin kaikki pois. Lyhentelin aikani pankille, en ottanut mitään uusia "pätkiä", en tilannut lehtiä, karsin kaikesta, koska halusin saada velat pois.. Sain vielä aika löydän maksusuunnitelman, jolla siis määriteltiin kuukausittainen minimimaksu, useina kuukausina maskoin isomman summan jotta saisin velan pois mahd. pian.Nyt täysin velaton.... noh visalla muutama satanen velkaa..... (oikeesti, mutta visasta en luovu, pakko pitää ns. hätävarana .... esim. joulun alla ihan hyvä vaihtoehto, saada pätkitettyä joulun menoja)Suurin opetus koko rumbassa oli että opin käyttämään rahaa ja toiste ei todellakaan mieli tee joutua samaan tilanteeseen..

yhdeksi lainaksi, jota maksaisi hallitusti ja järjestelmällisesti. Se voisi pienentää kokonaisukulujakin, ja joka tapauksessa olo olisi selvempi eikä olisi useita eri perintätoimistoja vaatimassa mahdollisimman pian omiaan, vaan vain yksi laina, jonka kanssa järkevämmän maksuaikataulunkin ehkä saisi sovittua. Koita etsiä tähän keinoja vaikka velkaneuvojan kanssa. Kun yksi lainoista jo on pankista, pankki VOISI järkevästi perusteltuna ja maksuohjelma suunniteltuna suostua tämmöiseen järjestelyy, varsinkin jos onnistut samaan jostain takaajan tai takuuksi kelpaavaa omaisuutta.Mun mielestä sun on ihan mahdollista selvitä tuosta, mutta velkojen yhdistämisestä olisi paljon apua, jos se vain onnistuu. SUlla ei loppujen lopuksi ole enempää velkaa kuin vuositulojesi määrä, ja se on aika keskimääräinen velkaantumisaste nykyään. Monilla on useita kertoja kuukausitulojensa verran lainaa - toki ne on asuntolainoja yli kymmenen vuoden maksuaikataululla, mutta silti. Muutama vuosi maksamiseen menee, mutta mahdotonta se ei ole. Eikä muutama vuosi mikään ikuisuus ole. Ei edes se 10 vuotta. Ja onhan se sen arvoista, että saa asiansa kondikseen. Jos jätät ne maksamatta, olet ikuisesti toisen luokan kansalainen, joka ei saa omistaa eikä yrittää, ei vuokrata eikä luottoa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat