Seuraa 

Meillä on 9,5kk vanhan tytön syöminen mennyt ihan mahdottomaksi showksi. Aina pitää olla jotain leluja, mainoslehtiä, kortteja, muovipurkkeja jne katseltavana ja käsissä, että suostuu avaamaan suun ja syömään mitään. Kun on jotain uutta katseltavaa menee ihan mikä tahansa ruoka hyvällä ruokahalulla. Mutta samat tavarat eivät kauaa kelpaa, vaan lentävät kaaressa lattialle ja sitten alkaa huuto. Ja tietysti sitten ei enää kelpaa mikään ruoka. Meillä alkaa miehen kanssa mielikuvitus loppua kun on yritetty keksiä mitä uutta katseltavaa joka ruoka-ajalle keksisi. Tänä aamuna ei sitten ollut mitään ja aamupuuroa ei mennyt lusikallistakaan, vaikka normaalisti syö sitä yli desin.

Kauanko uskallan antaa tytön olla syömättä, että oppisi syömään ilman viihdykkeitä?

Eikä auta, vaikka antaisi oman lusikan, se lentää heti. Sormiruokaakin on kokeiltu, muroja ja muuta, mutta suostuu sitten syömään vain niitä, eikä ota sosetta. Olisiko jotain muita ideioita ja vinkkejä? Väkisinkään kun ei voi syöttää...

terv. Crispiina

Kommentit (2)

Täällä on jossain meidän (nyt 1-v. pojan) syömis-sirkuksesta (ja muidenkin) aloittamani ketju "muita joilla ei kiinteät uppoa ?" jossa on aiheesta paljonkin viestejä.

Meillä siis nykyisin ihan sama tilanne kuin teillä, ilman sirkushuveja ei ruoka uppoa, jokin aika sitten ei mennyt mitenkään.

Kysyin tästä shown pitämisestä meidän ravitsemusterapeutilta ja hän oli sitä mieltä että pääasia että jotain saa jollain konstilla uppoamaan, vaikka sitten showlla, kyllä lapsi sitten jossain vaiheessa alkaa syödä ilmankin. Eli me ollaan kyllä ihan vapautuneesti käytetty kaikkia mahdollisia viihdykkeitä, tässä esimerkkejä: kännykästä soitettu soittoääniä (toimi aika pitkään hyvin), nuppipalapeli, palikkalaatikko, lehdet, kirjat, purkit joihin saa pudotella esim. muroja samalla kun syötetään.

Tästä varmaankin monta mieltä, mutta itse kun haluaisin jossain vaiheessa imetyksestä eroon, niin koitan kyllä konstilla jos toisella saada pojan syömään kiinteitä. Toivotaan että jossain vaiheessa alkaisi sujua helpommin, shown pitäminen 4 kertaa päivässä on nimittäin todella rasittavaa ja vie hirveästi aikaa...

ja luottaisin siihen, että lapsi syö, kun on nälkä ihan ilman viihdytyksiä. Tosin meillä on ollut alusta asti hyvin syövä esikoinen, joten saatan olla huono sanomaan mitään. :) Mutta minusta kuulostaa, että annatte viihdykettä tai ette, joudutte kuitenkin tekemään kovasti töitä, niin ehkä pieni taistelu ilman viihdykkeitä johtaisi lopulta parempaan tulokseen. Ja jos sormiruoka kiinnostaa, voisitte antaa murojen sijasta keitettyjä vihanneksia, pastaa, iltapalalla leipää jne.Jos heittää lusikkaansa, niin anna heittää, äläkä nosta takaisin. Ruokapöydästä pois sitten, kun ruoka ei enää uppoa. Minusta johtoajatuksena voisi olla opettaa, että ruokapöydässä syödään eikä leikitä, että ruokaa syödään vain ruokapöydässä ja että ruokailu päättyy kiitokseen (aluksi syöttäjän sanomana, lapsen sanomana kun sanoja alkaa olla). Ainakin meillä tällä periaatteella on päästy aika pitkälle esikoisen kanssa, katsotaan millainen tapaus tää kakkonen lopulta on...Toivottavasti ruoka alkaa kelpaamaan ilman viihdykkeitä! Muistakaa olla johdonmukaisia tästä eteenpäin, niin tehoaa nopeammin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat