Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko mitään järkeä ostaa asuntoa, mikä maksaa

Vierailija

147000e, kun nettotulot ovat miehen kanssa yhteensä n.2700e/kk.Laskin, että 20v. laina-ajalla lyhennys olisi n.850e/kk ja lisäksi yhtiövastike n.200e/kk. Perheeseemme kuuluu myös 2-vuotias lapsi.

Haaveilen opiskelusta, mutta voinko uohtaa ne haaveet jos ostamme asunnon?Viisaammat, antakaa vinkkejä kiitos!

Kommentit (3)

Vierailija

Jos te muuten elelette suht "normaalia" elämää, ei siis ulkomaanmatkoja montaa kertaa vuodessa, ei kesämökkejä ja montaa autoa, niin ei tuo 147000 nyt niin pahalta kuulosta noilla tuloilla.se on niin paljon menoista kiinni. Onko muita lainoja? Entä asunnon kunto, onko sellainen että remonttiin mahdollisesti joutuisi ottamaan lisälainaa?

Vierailija

nettotuloista. Juuri oli uutinen että usealla menee jo puolet, mutta sitä pidettiin kyllä hyvin huolestuttavana. Koska asuntojen hinnat nyt todennäköisesti laskee vielä ainakin ensi vuonna, en pitäisi kiirettä. Voittehan te säästää nyt niin paljon ennakkoon kuin mahdollista, vaikka elää tuon laskelman mukaisesti.Teidän tilanteessa pitäisin 100.000 euron lainaa aika maksimina. TIedä sitten missä asutte ja mitä sillä saa.

Vierailija

meillä miehen kanssa nettotulot n.4300e/kk ja meillä lainaa n.140000e.Olemme taloudellisesti todella tiukoilla ja jos meinaat vielä opiskelemaan lähteä niin en suosittele asunnon ostoa.

Uusimmat

Suosituimmat