Seuraa 

Esikoinen syntyi 39+3 ja synnytys alkoi supistelulla n. 2 päivää aikaisemmin joten odottelin vaan supistusten tihentymistä ja kivuliaammaksi menoa..Nyt pari päivää laskettuun aikaan ja taitaa mennä yli. Supisteluja ollut koko raskauden ajan ja viimeisin lääkärikäynti on ollut ylimääräisessä ultrassa 34+0 ja tuolloin paikat oli kiinni. Nyt epäilyttää, koska vertakin tuli vähän rv 35+2 ja supistelua on ollut jatkuvasti, että onkohan paikat jo valmiiksi auki/pehmenneet. Kuinka yleistä on että jatkuva supistelu (kipeätkin) pehmittää paikkoja ja kuinka paljon auki ja saattaako tulla kiire synnytyssairaalaan?? Tehdäänkö lasketun ajan jälkeen sisätutkimusta, milloin? Asun pk-alueella. Vai odotellaanko vaan se n. 2 viikkoa ja sitten käyynistetään..Jotenkin on epävarma olo ja pelkään nopeaa lähtöä, kun on kuullut liikaa nyt ystäviltä kakkosten nopeista synnytyksistä (lapsi ulkona 1-2h vesistä/supisteluista). Yksikin synnytti juuri kotinsa eteiseen kun ei kerinnyt pidemmälle mutta nämä tapaukset taitavat olla aika harvinaisia..??

Ja pelkään, etten osaa ottaa supistelua sitten tarpeeksi vakavasti, koska kipeitä supisteluita on ollut jo niin monta viikkoa ja koko raskaus on ollut yhtä supistelua muutenkin. Kaipa sen sitten tuntee/tajuaa?

Kommentit (2)

Mulla oli yliaikaisuus tarkistus rv 41+5 naistenklinikalla johon menin myös synnyttämään. Käynnistys olisi ollut rv42+1 jos tyttö ei olisi syntynyt ennen sitä.Edelliset 3 raskautta eivät olleet menneet yli joten tuo käynti oli minullekin aivan uusi juttu.Synnytykset ovat käynnistyneet joko veden menolla tai supistuksilla niin että kakkonen oli maailmassa 3,5h supistusten alusta ja kolmonen 3h supistuksista.Tämä ei sitten mennyt ollenkaan edellisten mukaan. Kaikissa raskauksissa on ollut harjoitus supistuksia jo suht varhaisista viikoista alkaen mutta nuo avaavat ovat alkaneet vasta synnytyksen käynnistyttyä joten siihen en osaa vastata.Mutta tässä viimeisessä kun olin käynyt tuon tarkastuksen lääkärillä oli hän ollut sen verran kovakourainen että kotimatkalla alkoi supistelemaan. Kävimme tarkistamassa tilanteen laitoksella mutta oli vain sormelle auki. Kysyin kätilöltä että mistä sen tietää koska ne ovat sitten avaavia kun eivät nämä sitä olleet. Eipä kätilökään osannut sen paremmin sanoa kuin että ne saattavat muuttua kipeämmiksi tai kesto on pidempi.

Muutamaa tuntia myöhemmin heräsin siihen että supistukset olivat kipeämpiä ja kesto oli myös pidempi jolloin lähdimme takaisin laitokselle. Yllätyksenä oli etten edelleenkään ollut enempää kuin sormelle auki. En tiedä kuinka kauan olisin saanut kärvistellä että supistukset olisivat tehneet tehtävänsä. Käynnistivät kun sup olivat 2-3min välein ja olin kipeä. Tuosta kesti reilu tunti ja tyttö oli syntynyt.En tiedä auttoiko tuo sinua yhtään mutta käy yksityisellä tarkastamassa tilanne jos olet epävarma. Oma lääkärini on aina halunnut minut vastaanotolleen jos vauva ei ole syntynyt laskettuna päivänä jolloin tarkistaa veden määrän ja tekee norm tutkimuksen.Onnea synnytykseen!Moschino

kun on mennyt 10 päivää yli, on ensimmäinen ns. yliaikaiskontrolli ja siitä sitten muistaakseni 2 päivän välein, kunnes vauva syntyy/käynnistetään. Mulla kerkes olla 3 käyntiä, kun sitten vauva lähti syntymään yöllä rv 42+2, kun noin 7 tunnin päästä olis käynnistetty :) Joka käyntikerralla tehtiin sisätutkimus ja ultrattiin, katsottiin käyrää 15-30 min ja katottiin pissa ja verenpaine. Normi lääkärikäynti periaatteessa, mutta lääkäri saattaa tehä sisätutkimuksen vähän "ronskimmin", jos vaikka sillä sais synnytystä käyntiin.

Itselläni ensimmäinen synnytys kesti 4,5 tuntia ja toista nyt odotan rv 35+1. Kohdunsuu oli lääkärikäynnillä 2 viikkoa sitten sormelle auki ja kohdunsuu pehmeä, että täällä jännät paikat..

Luultavasti jos ensimmäinen synnytyksesi on kestänyt periaatteessa pari päivää, kun on supistellut, niin nytkään ei ihan mieletöntä vauhtia luulis etenevän.. Paitsi jos tosiaan on ollut supisteluita jo enemmänkin, ni sitten ei kyllä voi sanoa mitään.. Tavallaan kaikki mitä odotusaikana supistelee, on synnytyksestä pois, mutta ei sitä aina tiedä!

Tsemppiä sinulle loppuraskauteen! Luultavasti sen kyllä sitten tietää, kun lähdön aika koittaa, niin olen itselleni koittanut uskotella, ja samoin mieheni:"Ei se nyt vielä synny!" ;)Leeti rv 35+2

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat