Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Annatko lapsellesi viikkorahaa? Paljonko olisi hyvä summa 9-vuotiaalle?

Vierailija

.

Sivut

Kommentit (25)

Vierailija

9-v saa viikkorahaa 5 euroa. Rahan saaminen edellyttää oman huoneen siivoukseen (perussiivous, joka toinen vko lattian pesu ja joka toinen vko lakanoiden vaihto). Hyvin pelaa!

Vierailija

Lainaus:

säästämään ja arvioimaan, mihin on varaa, ja mihin ei. Myöhemmässä elämässä näistä taidoista on hyötyä. Siis minusta viikkoraha on osa lapsen kasvatusta.

]
Mulla ei itselläni koskaan ollut viikkorahaa. SAin vanhemmiltani tarpeen mukaan. Silti mä olen aikuisena hoitanut talouteni paljon paremmin ja vastuullisemmin kuin useimmat niistä luokkakavereista ja muista tutuista, jotka saivat viikkorahaa...

Vierailija

saa rahaa kuukaudessa 15 e. Ehtona on että hän tyhjentää astiapesukoneen, siivoaa oman huoneen ja ENNEN KAIKKEA TEKEE LÄKSYNSÄ TAPPELEMATTA.

Vierailija

kaikki huvitukset, mitkä eivät kuulu normaaliin ruoka- ja vaatekuvioihin. Tuntuu nyt sopivalta summalta. Ja kiva on huomata, että lapset osaavat säästää mieleisiinsä juttuihin.

Vierailija

säästämään ja arvioimaan, mihin on varaa, ja mihin ei. Myöhemmässä elämässä näistä taidoista on hyötyä. Siis minusta viikkoraha on osa lapsen kasvatusta.Lainaus:

Ehkä kannattaisi koska tulisi halvemmaksi.

Vierailija

mitään sen kummempia vaatimuksia ei rahan eteen ole, koska haluan lapsen oppivan siihen, että asiat pitää tapahtua ilman palkkiota.

Vierailija

karkit ostetaan kaupasta ihan meidän pussista. Ei erityisiä vaatimuksia rahan saamiseksi, jos oikeen ryttyilee niin sitten jää saamatta.

Vierailija

ja auttaminen tarvittaessa esim. pöydän kattamisessa tai muussa pienessä. Läksyt tekee mukisematta muutenkin, mutta jos ei tekisi, niin sitten voisi tietenkin pidättää viikkorahan... Karkkipäivän karkit saa erikseen. Hänkin säästää rahat johonkin isompaan ostokseen.

Vierailija

Mutta tottakai harjoittelu opettaa. Varsinkin, jos säännöistä pidetään kiinni, eli vanhemmat eivät sitten osta kivoja juttuja ohi sen viikkorahan.Toinen asia on sitten vielä, että lapsi saa myös pikkuhiljaa tehdä omia valintoja ja päätöksiä. Jos saa vanhemmilta tarpeen mukaan, vanhemmilla on myös kaikki valta. Vaikka minusta vallan pitäisi vanhemmilla ollakin, niin vaikka siinä sarjiksen tai karkin ostamisessa lapsi voisi pienin askelin harjoitella ihan itsenäisiä päätöksiä.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat