Seuraa 

Eli kun esikoista pystyin imettämään, niin kyselenpä neuvoja kokeneimmilta - poika jää isänsä hoitoon 3kk iästä alkaen. Kuinka suuria määriä maitoa tuon ikäiset yleensä syövät kerralla? Onnistuuko yksi syöttä / hereilläolo vai syötättekö useamman kerran päiväunien välissä? Poika nukkuu nyt kahdet pitkät unet (2-3h) ja aamulla ja/tai illalla lyhyet (45-60min) ja valvoo välissä 1,5-2h. Rinnalta syö tuon valveillaolon aikana 2-3 kertaa, heti herättyä, vähän ajan päästä ja just ennen unia, joten mietityttää, että meneekö pullon kanssa samalla tavalla yleensä vai saako vauva kerralla hotaistua koko määrän.Kiitos, jos osaatte auttaa pähkäilyssä!

Kommentit (4)

Siis varmaan pullollisen söisi. Mutta lisäruokaa olen antanut jo 1,5 kk iästä alkaen kaameiden vatsavaivojen ja tiheiden syöttövälien vuoksi. Meilläkin oli ongelmana se että maitoa ei huolinut kuin 100-120 ml kerralla, joten joi sitten niin useasti. Ennen lisäruokaa söi 1-3 tunnin välein, öisinkin. 2kk iästä alkaen välit noin päivällä noin 3-5 tuntia, riippuen mitä ollaan syöty ja yöt nukkuu kokonaan.

Hei,meillä ollaan oltu korvikkeen varassa 1kk lähtien. Pääsääntöisesti poikamme syö kolmen tunnin välein, mutta määrä vaihtelee rajusti (yhä; hän on tällä hetkellä 4,5kk). Yksi syöttö/päiväuniväli on ollut "sääntö" koko ajan.Meillä määrä on siis vaihdellut 60-200ml, kuitenkin niin että 150ml yleisin. Yöllä menee 200ml kevyesti, siitä n.5h tunnin päästä aamupalalla menee just ja just 150ml. Päiväunien jälkeen saattoi mennä se 180ml (nykyään syödään jo soseita), eli pikkasen enemmän kuin aamupalalla mutta selkeästi vähemmän kuin yöllä. Illalla maito/velli ei maistu juuri lainkaan, hyvä jos menee 100ml.Meillä ollaan kärsitty myös hurjista pulloraivareista, jotka on helpottanut pikkasen vasta nyt kun maistellaan myös soseita. Toisaalta olen myös lakannut huolehtimasta määristä liikaa, kun paino nousee hyvin ja kaikki on muutenkin OK. Rintamaidostahan ei tiedä kuinka paljon lapsi saa.Tässäkin asiassa pakko vaan todeta: lapset on yksilöitä ja sit mieli (ja nälkä!) vielä vaihtelee hetkestä toiseen. Toivottavasti pystytte pähkäilemään kuinka paljon maitoa lapselle kannattaa varata. Ja voihan sitä korviketta varata varalle?T. Arkamamma

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Moi, meillä on 3kk + 1vko:n ikäinen tyttö. Hän on syntymästään asti syönyt korviketta pullosta.Tällä hetkellä syöttöväli niin päivällä kuin yölläkin on noin2,5-3,5h. Päivällä tyttö syö noin 100ml joka kerta ja yöllä menee noin 100-125ml 1-3krt-yössä.Vellin saa yötä vastaan ja syö sitä 100-150ml. Meillä riittää yksi syöttö/per hereilläolo. On kerrallaan hereillä 1-2,5h.Tarita

Niin unohdin mainita, että korviketta joudutaan tarjoamaan, kun minulta ei heru pumpulle maito, harmikseni. Mutta lähinnä mietin näitä määriä siksi, että yhtään oltaisiin oikeassa määrässä syötöillä eikä joka yö tarvitsisi sitten pojan tankata tissillä... tekee sitä nytkin, ei syö päivällä tarpeeksi ja yöllä sitten syödään 2h välein.Tänään söi pitkien (3h) päiväunien jälkeen näköjään 100 ml ja tissistä hiukan lisää ennen unia. Olemme ottaneet yhden pullosyötön näin päivisin ohjelmaan, että tulisi tavaksi pullosta syönti ja samalla vähän kartoitan tätä määrää. Joten jos teillä määrät on tuota luokkaa, niin varmaan tuo 100 ml on jo ihan hyvä määrä. Näköjään ainakin se riitti yhden valveillaolon ajaksi, kun tissiä ei halunnut kuin vähän tavan vuoksi ennen nukahtamista.Muidenkin määriä kuulisin mielelläni!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat