Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Pikku hiljaa pitäisi miettiä kevätvaatteita, lähinnä siis ulkovaatteita. Tyttö menee syksyllä kouluun niin haluaisin tehdä oikeanlaisia ostoksia jo heti keväällä ettei syksyllä tarvitse uusia koko kaapin sisältöä. Eli mitkä vaatteet ovat käytännöllisiä kouluun? Käytetäänkö koulussa enää kosteussuojattuja välikausihousuja? Entäs millaisia kenkiä koululaiset käyttävät?

Kommentit (5)

Meillä 2-luokkalainen tyttö. Meillä kosteussuojatut vaatteet (housut+ takki yhdistelmä) osoittautuneet välttämättömiksi. Sadevaatteiden kanssa koulussa olisi liian hankalaa, joten jotta lapsi ei kastuisi koulumatkoilla ja välitunneilla (myös sateella ulkona välitunnit), on kosteussuojatut vaatteet mielestäni ehdottomat.Kengissä sama valintaperuste meillä, kosteussuoja niissäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

käytettiin vielä ekalla ihan sadevaatteita ja kumppareita sadesäillä, mutta kosteussuojatut vaatteet ajaa varmasti saman asian, ja jos lapsi on yhtään sadevaatteita vastaan, niin helpottaa kummasti, kun ei tarvitse niistä aina taistella lapsen kanssa... Goretex-jalkineet on meillä ollut vain talvisin. Syksyllä ja keväällä on ollut kävelykengät/lenkkarit, sekä kumisaappaat. Ainakin meidän koulussa ovat tehneet esim. metsäretkiä, jolloin kumisaappaat ovat olleet ihan välttämättömät.

Vielä tuli mieleen, että sitten on meillä sisäkengät (meillä sandaalityyppiset) koulussa käytössä. Joutuvat kävelemään pienen matkan koulun ruokalaan ulkokautta, joten sisäkengät siksi tarpeen. Muutenkin kuulema suositeltavat ainakin meidän koulussa.Sisähousuista meillä parhaat olleet sellaiset, mitkä helppo pukea ulkohousujen (myös toppahousujen) alle, sellaiset mitkä ei "kinnaa" vastaan. Meillä tyttö ainakin riisuu ulkohousut sisälle mennessä pois, ulkohousuilla tulisi liian kuuma luokassa.

ei ole lapset vielä kouluiässä, mutta olen huomannut goretex-välikausikengät (tai muu kosteussuojattu) todella hyviksi. Niillä ei jalat kastu vaikka sade yllättäisi. Etenkin jos lapsi kävelee koulumatkat, niin mukavampi kun jalat pysyy varmasti kuivana eikä tarvitse erikseen miettiä mitkä kengät laittaa milläkin säällä jalkaan, kun nuo goretex-kengät soveltuu ihan hyvin kuivallakin kelillä. Esim. Vikingillä on kivoja goretex-lenkkareita jne.Kosteussuojatun hengittävän 2-os. ulkoilupuvunkin ostaisin koululaiselle. Sateen yllättäessä pysyy kuivana koulumatkat ja välitunnitkin, ja hengittävä puku on miellyttävämpi ja monikäyttöisempikin, kuin hiostava sadetakki.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat