Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

.

Kommentit (4)

Neuvolasta siis soittivat ja savoivat että pissanäytteessä oli bakteereja sen verran että pitäisi mennä labraan antamaan lisänäyte tarkempaa tutkimusta varten. Onko kellään ollut tälläistä ja mistä on ollut kyse? Aiemmissa raskauksissa ei ole mitään ollut. Onko siis mahdollisesti jotain hiiva tai virtsatietulehdus juttuja tai jotain. Omasta mielestä ei ole mitään oireita ollut, mitä nyt todella runsas valkovuoto, mutta siinä ei ole ollut mitään koostumus/haju/väri häikkää.tiedän että hermoilen ilmeisesti taas turhaan kun ei se neuvolatätikään huolestuneelta kuulostanut, mutta kun on yhden lapsen menettänyt on huolissaan kaikesta pienestäkin.Pihlis 9+3

Virtsanäytteessä saattaa olla kasvua myös epäonnistuneen alapesun jäljiltä. Viljely tehsään siksi, että saadaan tietää bakteerin laji ja jos se on jotain mitä pitää hoitaa niin tiedetään mikä antibiootti siihen parhaiten toimii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyseessä saattaa olla virtsatulehdus, joka hoidetaan antibiooteilla. Suomessa raskaana olevilta hoidetaan virtsatulehduksen aina antibiooteilla. Joskus antibiootit annetaan heti jos bakteerit ovat nousseet ja joskus haluavat ottaa tarkemman testin että ko. bakteeri tarkentuu. Toivottavasti saat tulokset pian ettei tarvitse turhaan hermoilla.

virtsatulehdus voi olla ilman oireitakin naisilla. perus stiksissä ei näe muuta kuin että leukkari arvot on nousseet eli valkosolut yrittää tappaa bakteereja. ottavat viljelyyn jossa tutkitaan mikä bakteeri mahdollisesti jyllää ja lääkäri voi määrätä oikean antibiootin.

Tosiaan tuo puhtaasti laskettu virtsa jota kaikkiin virtsatutkimuksiin käytetään otetaan mahdollisimman puhtaasti. virtan olisi hyvä olla ainakin 4h rakossa ennen tutkimusta. Ensiksikin pitää pestä alapää kunnolla ja kuivata vähän vaikka paperilla. sitten ihan ensimmäiset virtsat lasketaan hukkaan. näyte otetaan virtsasuihkua pysäyttämättä keskivirtsasta puhtaaseen astiaan (neuvoloissa mukeja)

Virtsatulehduksen aiheuttaa yleisimmin peräaukon tai emättimen normaalit hyvät bakteerit. Virtsarakossa ei ole muuten bakteereja ollenkaan.

Anteeksi nyt näin perusteellinen kommentti mutta meille kävi työpaikalla kertomassa hyvin tarkasti miten virtsanäyte otetaan oikein. kuulemma tulee paljon näytteitä jotka joutuvat epäpuhtauden takia heittämään poiskin.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat