Seuraa 

Meillä on vihdoin paperiasiat ja työluvat kunnossa Kanadaan muuttoa varten. Nyt pitäisi vain päättää mihin kaupunkiin muuttaa. Onko kokemuksia näistä kaupungeista lapsiperheenä?

Myös muita vinkkejä ja kokemuksia otetaan vastaan! Muistan, että asiasta on ollut ketju aikaisemmin, mutta en löydä sitä.

Kommentit (5)

Me ollaan jo pitkään suunniteltu sinne muuttoa ja nyt vihdoin saatiin paperit. Meillä ei siis ole vielä töitä eikä muutakaan valmiina siellä. Kummassakin kaupungissa ollaan käyty, mutta vain lomalla. Haluaisin siis kuulla enemmän käytännönasioista ja arjesta siellä...

...ainakin jos on ulkoilma/urheiluihmisia. Itsella vain kokemuksia Torontosta ja Ontariosta yleensakin, seka ita-rannikolta (asuin ita-rannikolla vuoden, Ontariossa 4 vuotta). Torontossa on kylla varmasti myos ihan kaikkea mita nyt pohjois-amerikkalaisessa suurkaupungissa yleensakin, eli oman elamansa voi kylla muokata sellaiseksi kuin haluaa. Itsekin miettisin etta mista se kivoin tyopaikka loytyy ja paattaisin sen mukaan, myos kannattaa ehka miettia lasten koulutusta jne. myos eteenkinpain (Kanadan parhaat yliopistot ovat paasaantoisesti Ontariossa, tietysti Quebecissa on McGill). Ontariossa on myos paljon pienempia, viihtyisia kaupunkeja joissa erityisesti lapsiperheen voisi olla kivempi asua kuin ihan suurkaupungissa, eli kannattaa harkita myos pienempaa kaupunkia jos sopiva tuo vain loytyy. Henk. koht. sydameni sykkisi kylla eniten Montrealille, siina kaupungissa yhdistyvat Pohjois-Amerikan ja eurooppalaisen kulttuurin hyvat piirteet (tosin olen siella vain lomaillut).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onko miehesi kanadalainen? Yleisesti ottaen Kanadaan on aika vaikea muuttaa, ellei ole varmuutta toimentulosta. Kanadaanhan on menijöitä vaikka kuinka, sillä elintaso ja sairaanhoito sekä muut sosiaalipalvelut ovat paremmat kuin monissa muissa maissa.Ihan uteliaisuuttani kyselen. Ja toisaalta haikeudella muistelen tuota aikaa Kanadassa, siellä oli tosi mahtavaa asua.

Montrealissa vajaa 10 vuotta sitten. On minusta edelleen yksi maailman hienoimmista kaupungeista. Se ranskalainen vivahde tekee hyvää Pohjois-Amerikkalaisen kulttuurin rinnalle.Torontossa ja Vancouverissa matkustaneena valitsisin ehkä jälkimmäisen. Mielestäni siellä oli jotenkin "leppoisampi" tunnelma, tosin hyvin aasialaisvaltainen kaupunki se on. Sekä hyvässä että pahassa. Vuoret ja meri antaa kaupugille aivan ihanan säväyksen. Toronto oli minusta vähän "harmaa" kaupunki, erityisesti Montrealiin ja Vancouveriin verrattuna.Minua vain jäi ihmetyttämään se, että miksi olette muuttamassa Kanadaan. Onko teillä työtä tarjolla molemmissa paikoissa, vai mikä saa perheenne lähtemään Kanadaan? Tämä siis vain mielenkiinnosta.

Asumme nyt englanninkielisessä maassa, mutta ei kuitenkaan tunnu siltä, että jäisimme tänne pitemmäksi aikaa. Suomeen emme ole muuttamassa takaisin, joten Kanada tuntui parhaalta mahdolliselta vaihtoehdolta, koska lapset osaavat jo englantia ja muutenkin maa on aivan ihana.

Mieheni ei ole kanadalainen, mutta haimme työlupaa ja oleskelulupaa suurlähetystöstä skilled worker-ohjelman kautta. Aika kauan piti odottaa, mutta nyt on odotus palkittu ja muutto edessä!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat