Vierailija

Ajattelin ottaa lahjonnan käyttöön (uudessa muodossa) että lapsi (3.5v) oppisi kuivaksi. Eli kerätään tarroja aina kun pissa tulee pyttyyn ja kun niitä on tarpeeksi, lapsi saa toivomansa lelun. (Onko kellään toiminut tällainen?) Nyt vaan mietin että montako tarraa pitäisi olla kasassa että lahjan saa? Ettei tule liian helposti mutta ei tuntuisi mahdottomaltakaan saavutukselta. Ehdotuksia? Muitakin vinkkejä otetaan kiitollisena vastaan! (Paitsi niitä "otin vaipan pois 1.5vuotiaalta ja kerran pissattuaan housuihin oppi kivaksi"-juttuja)

Kommentit (7)

niin pitkän ajan päästä. Aloin antamaan palkkion (keksi tai karkki) heti onnistuneesta suorituksesta, ja kauaa ei tarvinnut palkita, kun tuli rutiinia.

Meillä on kokeiltu tarroja vessassa käynnistä, pieni tarra siitä että ylipäätän suostui pytylle ja iso tarra pissasta. Ei tehonnut. Sitten palkinto vaihdettiin karkkiin, ei auttanut. Tai siis pari päivää tytön sai suht helposti vessaan, sitten ei auttanut edes lahjukset. Nyt siis koitan "isompaa porkkanaa" eli kun tyttö jo kauan tahtonut yhtä lelua niin sillä nyt koitan "kiristää". Saas nähdä kuinka käy.

T.ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

tarroja (ei auttanut) sekä lahjontaa (ei auttanut). Sitten otettiin pottatarrat käyttöön ja- se oli siinä! Ja ehkä ikäkin oli vaan juuri sopiva.... Ai niin ja lapsi sai joulupukilta lahjaksi kalsareita yms asiaan liittyvää:)

Minä kokeilin ensin tarrasysteemiä. 10 tarraa oli aivan liikaa, vähensin viiteen. Mutta meidän kolme vuotiaalla sekään ei toiminut. Se ei jotenkin motivoinnut. Sitä palkintoa joutui silti odottamaan liian kauan.

Ei varmaan hoksannut syy-seuraus suhdetta, kun tavallaan palkkio tuli niin viiveellä.

Itse olen ollut aina kaikkea turhaa palkitsemista vastaan, mutta kaverin vinkistä ja omasta epätoivosta johtuen kokeilin laku-palkiota. Lapsi sai joka onnistuneesta pottasuorituksesta tuoretta lakua palan. Valitsin lakun siksi, että auttoi myös pitämään vatsan löysemmällä, jotta kakkaaminen pottaan olisi helpompaa.

Ja tämä toimi. Palkkio tuli heti ja poika oli tyytyväinen. Tästä on nyt jo yli vuosi, joten en enää muista ihan tarkkaan kauanko kuivaksi oppimisessa meni, mutta ei kyllä montaa viikkoa. Pelkäsin, että lapsi jää riippuvaiseksi lakusta, mutta kyllä se unohtui helpolla, kun pottakäynnit olivat jo ihan rutiinia.

Jokainen on omanlaisensa ja herkkyysikä eri aikaan. Kolmannella toimi se, että kotona oli aina peppu paljaana. Vasta ulos lähtiessä ja kyläillessä laitettiin vaipat ja housut. Tytölle tuli ikäänkuin ongelma, että minne pissata, kun ei ole vaippaa eikä pikkuhousuja. Oli pakko juosta potalle, kun tuli tarve.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat