Vierailija

tietoja hyväkseen esim. todistajana oikeudenkäynnissä? Voiko psykiatrin pyytää todistajaksi oikeudenkäyntiin? Voiko psykiatria käyttää todistajana oikeudenkäynnissä?

Kommentit (8)

Oletko itse tehnyt rikoksen? Oletko asianomistaja rikoksessa? Voit kysyä psykiatrilta, millaisin rajoituksin hän käsittelee kuulemiaan rikoksia ja onko hänellä ilmoitusvelvollisuus. Mielestäni raja menee jossain 10 v tietämillä, eli että jos hän kuulee rikoksesta, jossa max rangaistus on yli 10 v niin hänellä on velvollisuus rikkoa vaitiolo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

liittyy lastensuojelun piiriin. ovat ilmoitus velvollisia, jos lapsia on kohdeltu väärin tai jotenkin laiminlyöty.

voivat tämän kertoa myös oikeudessa, jos kyseessä huoltajuuskiista.

Eron jälkeen sairastuin pitkäaikaisen pelon ja ahdistuksen jälkeen vakavaan masennukseen.

Isä terrorisoi elämäämme edelleen. isällä on valtaa, mainetta ja mammonaa. Siksi pelkään. appyydän asiallisia vastauksia

Luepa: http://fi.wikipedia.org/wiki/VaitiolovelvollisuusPoikkeus: "Vaitiolovelvollisuus ei estä ilmaisemasta tietoja, joiden ilmaiseminen on yksittäistapauksessa tarpeen hengelle tai terveydelle vaarallisen tapahtuman välttämiseen."Toinen linkki: http://www.oikeus.fi/uploads/75jwqc46g48c2r.pdf"Salassapito- tai vaitiolovelvollisuuden alaisten tietojen ilmaiseminen edellyttää joko potilaan suostumusta tai tietojen antamiseen oikeuttavaa tai velvoittavaa nimenomaista lainsäännöstä.""Todistamista oikeudenkäynnissä säätelee vuodelta 1948 oleva oikeudenkäymiskaaren 17 luvun 23 §:n 1 momentin 3-kohdan säännös (571/1948), jonka perustella lääkäri ei saa todistaa siitä, mitä hän on saanut asemansa perustella tietää ja mitä asian laadun vuoksi on pidettävä salassa, ellei se, jonka hyväksi vaitiolovelvollisuus on säädetty todistamiseen suostu. Vaitiolovelvollisuus väistyy saman pykälän 3 momentin mukaan asiassa, jossa virallinen syyttäjä ajaa syytettä rikoksesta, josta voi seurata vankeutta kuusi vuotta tai sitä ankarampi rangaistus, taikka tällaisen rikoksen yrityksestä tai

osallisuudesta siihen. Vaitiolovelvollisuus väistyy esitukintalain (449/1987) 27 §:n 2 momentissa olevan säännöksen perusteella jo kyseisten rikosten esitutkinnassa."Mutta käsittääkseni kyllä esim. masennus tai psykiatriset sairaudet saatetaan vetää mukaan vaikkapa huoltajuuskiistaan, jos siis esim.on ollut sairaslomalla tai työkyvyttömänä sen takia. Ei siinä hoitavalta psykiatrilta ymmärtääkseni voi mitään tosin voida kysellä. (Onko asiantuntijoita paialla, jotka tietäisivät tarkemmin?)Olen siinä käsityksessä, että omaksi puolustuksekseen voi esim. pyytää hoitavan psykiatrinsa lausuntoa tuekseen.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat