Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

no nii antakaapa hyviä vinkkejä mitä laittaisin vauvan korvan taustaan ja kaulaan. visva vaan valuu ja auki meinaa olla koko aja. vauvvalla epäillään joko atooppista ihottumaa tai maito allergiaa. vai voiko nämä liittyä siihen allergiaan kenties?

Kommentit (6)

meillä ainakin auttanu jos esim. kaulan iho rikkoutunu. Putsaa keitetyllä vedellä, kuivaa ja pepat vaikuttamaan. Toivottavasti allergiatesti-asia etenee.

Meillä ainakin alkoi iho-oireinen allergia juuri tuolla tavalla. Ensin meni korvantaustat ja sitten kaula ja lopulta koko keho punaiseksi. Kehoitan menemään lääkäriin ja pyytämään kortisonikuurin ja jotain hyvää perusvoidetta reseptillä ettei mene pahemmaksi. Me ei olla saatu vielä allergiatesteistä tuloksia, mutta tiukasta imetysdietistäkään ei ollut apua, koska allergisoi niin monelle aineelle. Ei kannata päästää ihoa kovin pahaksi vaan tosiaan hakeutua lääkärille että asianne saadaan eteenpäin. Allergialääkäreille ja muille vastaaville kun joutuu kuitenkin jonottelemaan jos kunnallisen kautta menee. Ja lääkäri määrää tod.näk. 1 prosenttista kortisonia, joka on niin mietoa että se ei vauvan iholle ole pahasta vaikka joutuisi useamman kuurin käyttämään. Pahempaa on se jos iho pääsee itsessään menemään tosi pahaksi ilman kunnon hoitoa..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

On myös joitakin vuosia sitten tullut markkinoille Elidel ja Protopic-voiteet, jotka eivät ole kortisonia, mutta niitä käytetään kortisonin sijaan. Elideliä käytettiin meillä esikoisen allergiseen ihottumaan (oli ainakin tuolloin reseptilääke, joten kysyttävä allergialääkäriltä). Lisäksi kosteuttavana voiteena oli Locobase Repair ks. http://www.astellas.fi/page.asp?pageID=247.Elidelistä:

http://www.laakeinfo.fi/%5CMedicine.aspx?m=9265&i=NOVARTIS_ELIDELProtopicistä:

http://www.laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=8517&d=18460&i=ASTELLAS+PHARMA_P...

Neljän lapsen kokemuksella sanon, että maitoallergia ja en laittaisi missään nimessä kortisonia vauvalle kuin äärimmäisessä hädässä mutta nopeasti selvittäisin mahdollisuuden maitoallergiaan.

Meillä kun on saatu lehmänmaito kokonaan pois ruokavaliosta niin jo on kiinni kaula ja korvantaustat. oki atopia pitää välillä korvantaustat karstaisena ja päänahkakin oli täynnä karstaa ennekuin saatiin allergisoivat eliminoitua.Ole vahva ja etsi vastauksia. Kortisoni ei poista ongelman syytä. Se vaan tukahduttaa oireita. Elimistö on terve kun se reagoi mutta reagointi ryöhähtää käsiin jos kissaa ei nosteta pöydälle ja aina vaikeammaksi tulee saada elimistö tasapainoon. Meillä oli kesällä niin sekaisin puolivuotiaan elimistö, että regoi jo neocatellekkin missä ei ole pisaraakaan lehmänmaitoa sekä kaikille ruoka-aineille joita poli saatu ruokavalioon.Vieläkin tuntuu pahalta kun esikoinen sinnitteli 2-vuotiaaksi asti pahasti maitoallergisena ja minä olin tyhmä äiti enkä ymmärtänyt mitään. Iho- ja suolisto oireet oli pahat ja neuvola sanoi sitä vaan hampaidentulosta johtuvaksi kuolaamiseksi joka sai niskan ja kaulan vuotamaan visvaa. Tyttö puhui hyvin 2- vuotiaana ja osasi kertoa että koko ajan vatsa kipeä.Vaikka meillä neljä maitoallergista niin yhä vaaditaan äidiltä todella kovaa työtä tuolla lääkäriviidakossa. Se alkuselvittely pahin. Ainahan ne sanoo, että katsotaan nyt ja määrää kaikenmaailman myrkyt ja kun ne myrkyt ei auta niin sitten vasta aletaan selvittää oireiden aiheuttajaa ja elimistö on ihan sekaisin.Tsemppiä!Meillä aukinainen tulehtunut kaula ja korvantaustat johtuivat maitoallergiasta. ja ne alkoivat siis nopeasti parantua kun saatiin maito pois.

ja ehdottomasti laittaisin koska vauva voi olla tuskainen kun kutisee ja varmaan polttelee myös!!!Meillä omalle tytölle auttaa sibicort...Ja lääkärille tyttö jotta saa tehtyä allergiatestit

Meillä ihan sama tilanne, poika nyt 3kk. Posket helottivat ihan vastasyntyneestä asti, oli niitä hormoninäppyjä. No kun ne lähtivät, niin tilalle jäi punainen ja kuiva iho, joka oli ensin voin poskilla, mutta nyt myös kyynär-, polvi- ja kaulataipeissa, jonkin verran myös vatsalla ja käsivarsilla. Meillä neuvolassa epäiltiin myös maitoallergiaa, mutta lääkäri kehoitti ensin kokeilemaan kortisonivoidetta (siten, että kolmena päivänä kortisonia 0,5% ja kolmena perusvoidetta jne). Kortisonilla punoitus lähti heti, mutta nyt perusvoiteella tuli takaisin heti. Tätä nyt kokeillaan siihen ensi neuvolaan asti ja siitä sitten varmaan sinne allergiatesteihin.En oikein osaa muuten neuvoa kuin, että menkää lääkäriin! :/

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat