Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Mikä helkutin kotiaresti? Ja miten sen kuvittelisit auttavan?Meillä on puhelimet sitä varten, että voi soittaa puolin ja toisin.

Kommentit (12)

Millaisia rangaistuksia olette antaneet koululaisille myöhästelyistä kotiintuloajoista? Meidän 3.luokkalaisella tytöllä oli alkusyksystä toistuvia myöhästelyitä kotiintuloajoista, useinmiten n. puoli tuntia. Silloin ensin annettiin varoitus kotiarestista. Kun sama toistui, sai ensin 1 päivän arestia, sitten 2 päivää, sitten 3 päivää, lopulta sai viikon kotiarestin, jonka jälkeen piti jo paremmin kellon ajoista kiinni.Meni jo muutama kuukausi, kun sovitut ajat ovat pitäneet paikkansa, 5-10 minuutin myöhästymisistä ei ole sanottu muuta, kuin että pidähän vähän tarkempaa huolta ajan kulusta.Eilen sitten tuli puoli tuntia myöhässä kaverin luota. Sanoin eilen jo painokkaaseen äänen sävyyn, että antaa nyt tämän kerran olla, mutta jos sama alkaa toistumaan, niin tulee viikko kotiarestia. No, pitkään ei asia muistissa näköjään pysynyt, tänään tuli taas harrastuksestaan yli puoli tuntia myöhässä. Nyt saa siis viikon kotiarestin.Onko mielestänne ihan kohtuuton rangaistus? Itsestäni tuntuu vähän liian isolta, mutta toisaalta kun eilen jo varoitin, että seuraavasta kerrasta tulee arestia, niin asia oli kyllä tytöllä jo tiedossa. Ja sitten sanaltani menee pohja kokonaan, jos en nyt toteuta uhkaustani.

Kotiaresti=Meidän tapauksessa ei pääse kavereiden luokse tai kauemmas kotipihasta. Harrastuksissa ja koulussa saa käydä.Mihin puhelin auttaa, jos lapsi ei viitsi pitää sovituista ajoista kiinni?

t:apLainaus:

Mikä helkutin kotiaresti? Ja miten sen kuvittelisit auttavan?Meillä on puhelimet sitä varten, että voi soittaa puolin ja toisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ja pyytää lisäaikaa tai sinäkin voit soittaa ja sanoa, että olisi aika vähitellen tulla. Jos sinua on kohdeltu lapsena huonosti, onko pakko jatkaa samaa perinnettäLainaus:

Kotiaresti=Meidän tapauksessa ei pääse kavereiden luokse tai kauemmas kotipihasta. Harrastuksissa ja koulussa saa käydä.Mihin puhelin auttaa, jos lapsi ei viitsi pitää sovituista ajoista kiinni?

t:ap

Näillä vastaajilla ei taida olla omakohtaista kokemusta vielä asiasta. Mielestäni olet hyvinkin selväksi tehnyt säännöt minkä mukaan toimitaan ja rikkomisesta seuraava rangaistus on tiedossa. Muista pysyä tiukkana, kyllä se jossain vaiheessa paksunpaankin kalloon menee että yheiskunnassa on opittava elämään sääntöjen mukaan, ei töihinkään voi tulla ja lähteä koska huvittaa.

Voimia!

Jos homma ei toimi, seuraamuksia on. En tiedä onko kotiaresti paras keino, kun omat lapset on vielä niin pieniä, ettei vastaavia ongelmia ole ollut. Mutta kyllä meilläkin täytyy noudattaa sääntöjä. Tietokonekielto on meillä aika yleinen. Tykkäävät nimittäin pelailla sillä. Tottakai lapselle pitää opettaa, että sovituista asioista pitää pitää kiinni. Miten muuten voi luottaa isompana lapsensa menoihin ja sanoihin?

Lainaus:

Kun sama toistui, sai ensin 1 päivän arestia, sitten 2 päivää, sitten 3 päivää, lopulta sai viikon kotiarestin, jonka jälkeen piti jo paremmin kellon ajoista kiinni.5-10 minuutin myöhästymisistä ei ole sanottu muuta, kuin että pidähän vähän tarkempaa huolta ajan kulusta.No, pitkään ei asia muistissa näköjään pysynyt, tänään tuli taas harrastuksestaan yli puoli tuntia myöhässä. Nyt saa siis viikon kotiarestin.Onko mielestänne ihan kohtuuton rangaistus? Itsestäni tuntuu vähän liian isolta, mutta toisaalta kun eilen jo varoitin, että seuraavasta kerrasta tulee arestia, niin asia oli kyllä tytöllä jo tiedossa. Ja sitten sanaltani menee pohja kokonaan, jos en nyt toteuta uhkaustani.

Harrastuspaikka sijaitsee n. 5 min kävelymatkan päässä kotoa. Normaalisti on siis kotona viimeistään 30 minuutin kuluessa harrastuksen loppumisesta, nyt soitti siitä tunnin päästä kaverinsa puhelimesta, että saako jäädä kaverilleen.Btw, peruin sen viikon kotiarestin, kun kävin tytön kanssa keskustelun näistä sovituista asioista. Mutta viikonlopun suunniteltu yökylä peruuntui.[quote]

mä en ole koskaan ajatellut, että harrastuksesta pitäisi olla kotiintuloaika

monilla täällä, muka riittää että soitellaan. Kun jotain on sovittu, siitä pidetään kiinni. Se on ihan jopa erittäin tarpeellista oppia jo lapsena. Hohhoi, jos tulisi sovittuun aikaan, ei tulisi rangaistusta, kun ei kunnioita asetettuja rajoja tai neuvottele myöhemmin tulemisesta, seuraa rangaistus.

"tulisitko jo kotiin?" vai eikö teillä ole etukäteen sovittu kotiintuloaikoja?

Meillä kännykkä on käytössä vain kotona, tai pitemmillä lomareissuilla.

t:ap

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat