Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Koen tänään olevani ihan surkea vanhempi, kun vaadin lasta noudattamaan sääntöjä tänäänkin, vaikka mummu oli paikalla. Aiemmin viikolla sama tilanne toistui toisen isoäidin läsnäollessa.Nyt olen molempien mummojen mielestä ihan tiukkis ja mieheni on suorastaan "alistava". Ja kyse on ollut sen tyyppisistä asioista, ettei lasta ruokita suoraan suklaakekseillä, vaan ensin täytyy syödä vähän ruokaa, ettei ruoka-aikojen välillä napostella, ja ettei ketään haukuta tai lyödä, vaikka suututtaa. Ja tapahtumat sattuivat siis meillä, ei mummolassa.

Kommentit (10)

Kukaan isovanhemmista ei kyseenalaista meidän sääntöjämme täällä meidän kotonamme. Eikä juurikaan mummolassakaan. Sellaisissa asioissa ollaan mummolassa hiukan lepsumpia kuten esim. ruoan syöminen kokonaan (siis lautanen tyhjäksi). Ja jos isommat lapset ovat mummolassaan (eri mummola kuin pienemmillä, koska lapsilla eri isät) keskenään, he saavat siellä valvoa paljon myöhempään kuin kotona (kyse siis koululaisista) ja nukkua aamulla niin pitkään kuin huvittaa. Eli ihan sopiva tilanne.

Yhdekän lapsen mummo. Eiköhän se ole vanhempien asia pitää säännöt lapsilleen , mummo voi vähän lellitellä...mutta ei koskaan tehdä vanhempien asettamia sajoja kyseenalaiseksi lasten aikana,,,siinä tekee lapselle ison vahingon . Eri asia sitten jos vanhemman syyllistyy lapsen laiminlyöntiin tai suoranaiseen pahoinpitelyyn, siihen voi jo puuttuakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä on kovin innokas mummu, joka ratkesi liitoksistaan, kun ensimmäinen lapsenlapsi syntyi. Poikamme on puolestaan todella vilkas ja aktiivinen, jota kaikkien temperamenttioppien mukaan pitäisi anna rauhoitella ja hiljennellä, ettei meno äityisi liian rajuksi. Mummu riehuttaa innoissaan vaikka koko päivän ja vetää poikaa kuin kelloa, ei vain muista antaa sen käydäkin jossakin välissä... Seuraava yö meillä nukutaan huonosti, kun päivän vauhti tulee uniin. Meillä ongelma on siis mummu, joka menee lapsen kanssa sata lasissa ja se mummun rauhoittelu ja mummulle rajojen asettelu on paljon hankalampaa kuin lapselle. EI meinaa millään mennä päähän, että hiljaa parempaa tulisi.

Kun yritän kieltää varsinkin oman äitini läsnäollessa, hän sitten kumoaa sen kiellon heti kun minun silmä välttää. Ja sitten hän ihmettelee kun poika ei syö oikeaa ruokaa kunnolla. Miehen äiti nyt onneksi kunnioittaa minua sen verran ettei kumoa mitään :) No hän onkin jokapäiväisesti pojan elämässä :)

Äidin kanssa on riitaa näistä asioista siinä määrin, etten edes halua mennä kotiin tappelemaan. Se siinä on harmillista, että asumme kaukana kotiseudultani, joten jos en halua nähdä äitiäni, en näe myöskään sisaruksiani, joilla ei ole mahdollisuuksia majoittaa meidän porukkaa. :( Mutta en oikeasti JAKSA sitä jatkuvaa auktoriteettikisaa, joka äidin luona aina on...

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat