Seuraa 

Onko jollakulla faktatietoa siitä kuinka pitkä eskarilaisen päivä saa maksimissaan olla koulumatkoineen? Yritin googlaamalla löytää tietoa, mutta ei tärpännyt ainakaan vielä.

Kommentit (16)

32 §

KoulumatkatJos perusopetusta, esiopetusta tai lisäopetusta saavan oppilaan koulumatka on viittä kilometriä pidempi tai jos se oppilaan ikä tai muut olosuhteet huomioon ottaen muuten muodostuu oppilaalle liian vaikeaksi, rasittavaksi tai vaaralliseksi, on oppilaalla oikeus maksuttomaan kuljetukseen taikka oppilaan kuljettamista tai saattamista varten myönnettävään riittävään avustukseen.Edellä 1 momentin mukaisesti järjestettävä oppilaan päivittäinen koulumatka odotuksineen saa kestää enintään kaksi ja puoli tuntia. Jos oppilas lukuvuoden alkaessa on täyttänyt 13 vuotta tai jos oppilas saa 17 §:n 2 momentissa tarkoitettua erityisopetusta, saa koulumatka kestää enintään 3 tuntia.Kuljetusta odottavalle oppilaalle on järjestettävä mahdollisuus ohjattuun toimintaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

eskari kestää 4 tuntia, mutta sen jälkeenhän useimmat jatkavat päivää päivähoidossa kunnes vanhemmat pääsevät töistä.Useimmille pituutta tulee siis se 9 tuntia...

Me maksaisimme lasten koulubussista noin 10€/suunta/lapsi, jos sen ottaisimme. Mitään sisaralennuksia ei kuljetusfirma tunne, vaan jokaisesta lapsesta menee tuo sama hinta. Ja silti lapset haettaisiin tuntia ennen koulun alkua, vaikka matkaan meiltä (suorinta tietä) menee vain 20 min. No, me vanhemmat venymme, ja olemme hoitaneet kuljetukset ilman tuota bussia.Niin, ja maksamme lasten kouluruuasta 3 e/päivä/lapsi.Enkä ole oikeastaan kenenkään kuulleen haukkuvan näitä palveluja. Päinvastoin, monet kehuvat, että nämä palvelut ovat yleensä saatavilla, toisin kuin alueemme monissa muissa kouluissa.Ja tästäkin huolimatta maksamme veroja, tosin ehkä noin 10%-yksikköä vähemmän kuin Suomessa maksaisimme.Mutta taitaa olla niin, että suomalaiset valittavat aina kaikista palveluista, mutta tosiasiassa eivät olisi valmiita maksamaan niistä lähellekään markkinahintaa.

mutta oletko sä ap siis itse kotona ja sun lapsi kuskataan kouluun ja eskariin mutta aikataulu ei rouvalle kelpaa?

entä mitä verovaroja sä siellä kotona olemalla kerrytät?ja jos jos olet töissä verovaroja tienaamassa niin hae hoidosta työmatkan varrella / työpäivän päätyttyä niinkuin me muutkin teemme.muakin pännii joskus 50km työmatkat suuntaansa, mutta hei, elämä on....

kaikki ei voi asua tosiaan työpaikkansakaan vieressä.

on raja. Faktaa on se, että eskarin kesto on 3h45min ja perusopetuslaissa yli 5km päästä kunnan pitää korvata kyyti, käytännössä monet kunnat maksavat/järjestävät kuljetuksen yli 3km:n päästä

Tsekkaa perusopetuslaki.

Meillä tilanne on se että matkaa kouluun on 9km ja kunta säästää kyydityksissä niin että eskarilaisen aamutaksin tuloa on aikaistettu 40minuutilla ja kuulin juuri että sitä aiotaan aikaistaa vielä lisää, lisäksi kotiinpaluu venyy myös. Joku rajahan näillä täytyy olla, ei pienen päivää voi määrättömästi venyttää.

Täytyy siis etsiä tuo perusopetuslaki.

on se 2,5h pitkä aika pienelle ja vähän isommallekin istua autossa ja kiertää ympäri pitäjää.

Meilläkin lapset "lähikoulussa" ja pikkusen alle 2,5h menee päivässä matkoihin. Itse ajan sen 10-15min. Hullua hommaa säästää lasten kyydeissä. Ensin lopetetaan toimivia kouluja ja sitten maristaan kuljetuskustannuksista.

, vaan siinä on mukana myös puolipäivähoito. MUTTA jos lapsi haetaan taksilla aamulla aikaisin eskariin ja tuodaan iltapäivällä eskarin jälkeen kotiin, onko tälle ajalle jotain maksimimittaa? Koululaisilla sellainen on määritelty ja ymmärtääkseni myös eskarilaisille???

en ole tähänkään mennessä ropoja saanut, joten säilyn yhä varmaan tulevaisuudessakin tämän yhteiskunnan nettorahoittajana.

mutta laita ne kersas maksamaan takasin nuo päiväkotimatkoihin käytetyt pennit sitten.Lainaus:


Tällähetkellä olen kotona 1,5kk ikäisen vauvan ja yhden 5 vuotiaan (+ se eskari-ikäinen) kanssa, jotka aikanaan maksavat veroja ja sitäkautta sun eläkkees joten turha on siellä urputtaa...

eli kai tajuat itsekin että koska eskaripäivä ei voi matkoineen koskaan venyä yli tuon koululaisten aikarajan (askariosuus on vain 4h päivästä), eikä päivähoitolapsille ole määritelty mitään hoitoajan rajaa, vastaus on että ei.Lainaus:

, vaan siinä on mukana myös puolipäivähoito. MUTTA jos lapsi haetaan taksilla aamulla aikaisin eskariin ja tuodaan iltapäivällä eskarin jälkeen kotiin, onko tälle ajalle jotain maksimimittaa? Koululaisilla sellainen on määritelty ja ymmärtääkseni myös eskarilaisille???

koska kaikki ei voi tosiaan asua siellä kaava-alueella.

Tällähetkellä olen kotona 1,5kk ikäisen vauvan ja yhden 5 vuotiaan (+ se eskari-ikäinen) kanssa, jotka aikanaan maksavat veroja ja sitäkautta sun eläkkees joten turha on siellä urputtaa...Alunperin halusin tietää mitä lakiin on tästä asiasta kirjattu. Koska nyt mennään jo sillä rajalla, että lapsen matkoihin odotuksineen menee yht. 2h 15min.

www.finlex.fi, ihan selvää suomenkielistä tekstiä. Matka saa olla odotusaikoineen sen 2,5 tuntia. Meilläkin ylittyy yhtenä päivänä, mutta mitä sitten, saa leikkiä päiväkodissa hiukan pitempään.t. toisen kuljetettavan eskarin äiti

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat