putkistus, nielu- ja kitarisaleikkaus

Vierailija

Eli kaikki edessä 4 -vuotiaalle pojalle yksityisessä sairaalassa. Asia mikä huolettaa tietämätöntä on se, että lääkäri suunnitteli leikkauksen alkavaksi kello 14 ja kertoi kotiutuksen onnistuvan jo samana iltana. Onko todella näin? Tuntuu hurjalta kotiutua yötä vasten ja siksi toivonkin kokemuksia paranemisesta ja koetuista leikkauksista. Kiitos!

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija

Itseäni hirvittää kotiutuminen ja koska lapseni on herkkä kurkusta muutenkin (vieläkään suun kautta ei pysty ottaa lääkettä oksentamatta). Soitan lääkärille vielä maanantaina ja yritän siirtää leikkausta niin, että saamme sen aamuksi ja mahdollisuuden viettää myös yö. Toivotaan, että onnistuu!! Hänet on aikaisemmin putkitettu ja poistettu putket, mutta nyt sitten jatkuvien tulehdusten takia vielä uudestaan putkitettava.Kiitos vastauksista!

Vierailija

Lisäksi katkaistiin kielijänne, joka oli liian kireä. Meidänkin poika oli 4v ja joutui jäämään osastolle sairaalaan yhdeksi yöksi tarkkailuun. Hyvin meni muuten, mutta kurkku oli kipeä 2vk. Särkylääkkeitä piti syöttää tuon ajan säännöllisesti, Panadolia ja Pronaxenia vuoron perään.

Sitten putket on pantu uudelleen vuoden välein. Justiin käytiin viikko sitten laitattamassa ne kolmannen kerran. Poika nyt 6v.

Vierailija

Mentiin ihan julkisen puolen sairaalan päiväkirurgiseen yksikköön. Aika oli klo:10.30, mutta alkutarkastusten ja esilääkkeiden ym. jälkeen vasta n.klo:12 poika pääsi saliin. Itse operaatio kesti yllättävän vähän aikaa. Herääminen kesti kuulemma tavallista kauemmin, joten oli hereillä (kunnolla) vasta klo:16 maissa. Olin jo varma, että ottavat yöksi osastolle, kun niin iltaan meni. Tarkkailivat kuitenkin vielä tunnin ja klo:17 jälkeen päästiin lähtemään kotiin. Ilta ja yö menivät kipulääkkeillä ihan hyvin. Eikä mitään ihmeempiä tullut jatkossakaan. Minua kyllä ennakkoon pelotti, että miten sujuu, mutta yllättävän helposti meni! Ja ei ole sen jälkeen tarvinnu pojan kans juuri lääkärissä käydä...Jos teillä leikkaus alkaa klo:14 (eikä siis tuloaika), ja poika herää normaalisti (eikä herääminen pitkity kuten meillä), niin ihan hyvin voitte päästä illaksi kotiin.

Vierailija

Lapsi leikattiin puolen päivän aikaan ja oli jo joskus kolmen aikaan "täysin kunnossa". Olisi halunnut lähteä heti heräämisen jälkeen sairaalasta eikä jaksanut vaan rauhottua. Etteköhän teki ihan samana iltana pääse. Me päästiin siinä 7 aikaan illalla pois.

Vierailija

Putkituksen ja kitarisaleikkauksen jälkeen pääsee kotiin noin 2-3 tuntia toimenpiteen loppumisen jälkeen. Kunhan on kunnolla hereillä, ei ole pahoinvointia eikä suuremmin kipua ja jäätelö maistuu. Lapsia ei kyllä ainakaan julkisella puolella päästetä kotiin nielurisaleikkauksen jälkeen samana päivänä ( ei muuten edes aikuisiakaan kuin erittäin harvoin). Ovat ainakin yhden yön sairaalassa, kipu on nielurisaleikkauksen jälkeen sen verta kova, ettei kotona pärjää ja sairaalassa saa kunnon lääkkeet. Nielurisaleikkauksen jälkeen kivunhoito on tärkeää ainakin viikon leikkauksen jälkeen. Kitarisaleikkaus on sitten eri asia ja lapset pärjäävät yleensä yhdellä, kahdellä kipulääkkeellä leikkauksen jälkeen ja putkien taas ei pitäisi vaivata ollenkaan. Ikävä kertoa tällaisia uutisia, mutta jos lapsellesi tosiaan on tarkoitus tehdä myös nielurisojon poisto varautuisin sairaallassa oloon. Tosin enhän tiedä yksityisen sairaalan hoitokäytäntöjä.T.Julkisessa sairaalssa osastolla töissä oleva hoitaja

Vierailija

ainakin meillä nielurisleikkaukset tehdään aina päiväkirurgisena, tosin heidät leikataan aina ennen puoltapäivää. Seurannassa ovat väh. 4-5 tuntia. Heidät lääkitään niin hyvin, että pärjäävät kotona. Ja kotiin saavat kunnon kipulääkkeet.

Leikkauksen alkaminen klo 14 kuulostaa kyllä melko myöhäiseltä, sillä kotiuttaminen menisi myöhäiseen iltaan asti.

Vierailija

Kiitos kaikille vastauksista!Nyt leikkaus on takana ja kotihoitoa jo neljättä päivää. Leikkaus alkoi kello 14 ja kotiin pääsimme vahvoin lääkkein varustettuna kello 21. Hyvin on mennyt #kopkop#. Toivottavasti menee myös loppu paranemisajasta!

Vierailija

tosin samalla operoitiin poskiontelot. Samatan julkisella puolella oltiin yö tai itseasiassa useampi kun tuli komplikaatioita,mutta suunnitellusti oltiin se yksi yö kummassakin.

Vierailija

ja mentii sinne klo 9 ja päästii kotii klo 17.

pojalla on ikää siis 1v9kk.

mutta meillä on taustalla epilepsia ja poika herättyään oksenteli mehun ja joutu tippaan ja sih sai 2 eri pahoin vointi lääkettä nukku taas jonku 3h ja herättyään oli jo eri poika eka lääkärit mietti jos oksentelu jatkuu ku herää nii joutuu jäämää sisälle mutta ne pahoin vointi lääkkeet oli sih tehokkaita ja poika ei oksennellu ja kotiin päästii.

yö meni tosi hyvin ja kaikki on nyt kunnossa.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat