Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä koivun viereen?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Istutimme kesällä tuijia kivan rivistön, mutta vielä tarvittaisiin jotain tuijien ja koivun väliin näkösuojaksi. Aita on välissä, mutta se on liian matala. Mikään ei taida menestyä koivun vieressä, vai onko parempaa tietoa?

Kommentit (2)

Vierailija

Kyllä koivun vieressäkin elämää on. Varjossa ja vähäravinteisessa maassa viihtyviä kasveja on paljon. Mutta minkä korkuiseksi haluaisitte kasvuston ylettyvän?

Jos kävelette keväisessä koivumetsässä, huomaatte, että siellä on todella paljon muutakin kasvillisuutta. Sieltä voi hakea vinkkiä, mikäli suosii luonnonmukaisuutta.

Yllä ehdotettiin ruukkuja ja ne on ihan toimivia, mutta vaativat koko kesän jatkuvaa kastelua ja lannoittamista, joten lomat saa unohtaa. Monet köynnökset ovat kivoja, esimerkiksi humala tai piippuköynnös.Viihtyvät hyvin ihan koivun juurellakin. Myös pensaita löytyy ja toki puitakin.

Koivun kasvualaksi tulisi antaa 7 metriä rungosta joka suuntaan. Eli tälle alueelle ei kannata sijoittaa muita puita, vain pensaita ja perennoja.

Meillä odoteltiin pihapuiden kasvamista näkösuojaksi. Väliaikaisratkaisuksi laitoin maahan vanhoja heinäseipäitä ja niitä pitkin kasvamaan piippuköynnöksiä. Nopeasti peitti 3 metrin korkeuteen näkyvyyden.

Muistattehan, että kevätauringon alkaessa suloisen paisteensa, tuijat pitää suojata. Kun maa on jäässä, ne eivät saa ravinteita, mutta auringon paistaessa alkavat kuluttaa niitä. Joten huppu päälle aluksi ja lumien sulamisen jälkeen lämmintä vettä paljon juurille. Näin vältytte "ruskeiden tuijien" valtakunnalta.

Antoisia suunnitteluhetkiä ja mukavaa kevättä.

Vierailija

Olen kanssa ymmärtänyt, että koivun viedessä ei viihdy mikään, kun koivu on sellainen ahmatti.Itselläni on sellainen suunnitelma, että kokoan koivumme juurelle pieniä kiviä ja istutan kivien koloihin kivikkokasveja. Lisäksi olen suunntellut tekeväni tähän kivikkoon paikat parille ruukulle, joihin istutan kukkia. Voisiko tuollainen ruukkusysteemi tuoda sinulle ratkaisun? Ruukkuunhan voi istuttaa reippaasti kasvavan kärhön, jonka voi tukea kasvamaan ylöspäin. :)

Uusimmat

Suosituimmat