Vierailija

tirvaistua jotain turpaan ja omaa lastakin vain kasvatetaan, koska sitä niin kovasti rakastetaan. Joskus tulee vahingossa otettua joltain henkikin.Puhdas vahinko - ehkä kyse oli pikemminkin LIKAISESTA vahingosta?

Äidltä vahingossa unohtui, ettei lapsia saa hakata julkisella paikalla vaan neljän seinän sisällä muilta suojassa.

Kommentit (9)

lapsi on oppinut tavan ratkaista väkivallalla asioitaan - no äidiltään tietty.Äiti läimi lastaan päiväkodin pihalla - Sakkotuomio

22.01.2009 19:21Omaa lastaan läimäyttäneelle äidille on langennut sakkoja Espoon käräjäoikeudessa.Kihlakunnansyyttäjä Markku Ahosen mukaan vuonna 1974 syntynyt nainen läimäytti neljävuotiasta tytärtään avokämmenellä kasvoihin. Tapaus sattui toissa vuoden kesällä päiväkodin pihalla.Ahonen kertoi, että nainen oli hakemassa lastaan päiväkodista, kun hänelle paljastui, että tytär oli purrut aiemmin päivällä erästä hoitotoveriaan käsivarresta. Asia oli kuitenkin jo sovittu, ja tyttö oli pyytänyt anteeksi.Äiti vaati pyytämään puremista uudestaan anteeksi, mitä tyttö ei halunnut tehdä. Tämän jälkeen nainen läimäytti syyttäjän mukaan jälkikasvuaan avokämmenellä kasvoihin niin, että poski alkoi punoittaa voimakkaasti.Oikeus katsoi, että nainen syyllistyi lievään pahoinpitelyyn. Se langetti teosta 10 päiväsakkoa, josta koituu 60 euroa. Lisäksi äiti tuomittiin maksamaan lapselle kivusta ja särystä 100 euroa.Syyttäjä aikoo viedä jupakan hovioikeuteen. Hänen mielestään naisen olisi pitänyt saada 30 päiväsakkoa pahoinpitelystä.- Uhrina oli 4-vuotias puolustuskyvytön lapsi, Ahonen perusteli.Äiti oli sitä mieltä, että teko oli puhdas vahinko.

Ruotsista, koulua terrorisoivista maahanmuuttajalapsista. Kävi ilmi että heillä oli väkivaltaiset kodit. Nyt jo vähän vanhemmaksi kasvaneet pojat sanoi että vanhempien lyöminen aiheutti vihaa, jota ei voinut kotona purkaa, joten se purettiin sitten koulussa ja kadulla. Lisäksi länsimaiset rangaistukset eivät heihin purreet. Kun kotona tuli säännönmukaisesti hakatuksi, niin mitä merkitystä on silloin jollain poliisin puhuttelulla? Eihän se edes tunnu rangaistukselta kun on tottunut lyönteihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joskus leikkipuistossa, toisinaan kaupassa. Ja aina sellaisen näkeminen tuntuu niin kurjalta.Tosin nämä tapaukset ovat olleet Ranskassa, jossa näyttää olevan edelleen vallalla rajummat kasvatusmetodit.

vihaa ja katkeruutta. Joka sitten purkautuu ulos väkivaltana. Väkivalta ikävä kyllä usein periytyy. Väkivaltarikollisilla on järjestäen ollut lapsuudessa vanhemmat, jotka ovat käyttäneet väkivaltaa kasvatusmetodina.Väkivalta ei ole kasvatusta. Niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa - tai ei ainakaan pitäisi olla. Kasvatus on jotain ihan muuta, paljon vaativampaa. Kuka tahansahan osaa satuttaa lasta (teknisesti), mutta ohjaaamiseen ja kasvatukseen tarvitaan myös riittävä määrä tunnetaitoja ja itsetuntemusta.

Se luo turvattomuutta ja turvattoman kiintymyssuhteen (jollainen on noin 40% suomalaisista - ei siis kovin harvinaista). Väkivalta erottaa lasta emotionaalisesti vanhemmasta, lapsi jää näin emotionaalisesti yksin. Sillä on epäsuotuisa vaikutus lapsen kehitykseen ja mielenterveyteen.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat