Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kumpi mielestäsi kauniimpi etunimeksi?Jos ehdit, kommentoi myös näitä mietteitä:Onko Emilia liian pitkä ja tuleeko väkisin lempinimiä käyttöön (en haluaisi ainakaan Empuksi kutsuttavan)?Tässä on nyt useampi viikko jo väännetty tätä eikä osata päättää! Välillä jo mietittiin josko joku ihan muu nimi mutta ei löytynyt mitään.Mahdolliselle toiselle (siis tulevalle) tytölle olisi mielessä koko nimi, jossa kolmas nimi olis Emilia...

Onko mahdoton ajatus että siskokset olisivat siis tyyliin

Emilia Eva Isabella

ja

Nea Lilja Emilia?Voiko pikkusiskon kolmas nimi olla isosiskon etunimi? Isosiskon toinen nimi on sama kuin äidin, mutta sehän on vähän eri asia.

Kommentit (19)

että yksi kolmen nimen kokonaisuus on jo mielessä mahdolliselle toiselle, mutta ekalle ei keksitä! :D Tää esikoinen ei vaan näytä yhtään siltä, siis sen valmiin kokonaisuuden etunimi ei mielestämme sovi hänelle. Kuitenkin haluttaisiin se ihana kokonaisuus säästää sellaisenaan. Ehkä siinä ei ole mitään järkeä, kun eihän sitä tosiaan tiedä saadaanko toista tyttöäkään.Väliviiva nimistä en tykkää yhtään.

Täytyy nyt vielä miettiä, mutta näyttää siltä että tytöstä tulee Emilia ja mietitään sitä kakkosen nimeä sitten jos se joskus on ajankohtaista.ap

vähän tyhmää jos lapsilla on samoja nimiä keskenäänSofia on omakin suosikkini, Emilia on taas minusta liian "pehmeä"Meillä olisi varmaan tytölle tarjolla Sofia (Inka) Annika tai Sofia (Ava) Susanne, tuosta Inkasta välissä en ole ihan varma

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En silloin edes tiennyt että ko. nimet olisi suosittuja juuri nyt, vaikka ei se olisi kyllä nimipäätökseen vaikuttanutkaan. Omakin etunimeni on syntymävuoteni suosituin tytönnimi.Tytöstä tuli sitten Emilia Lilja Matilda, terkkuja vaan tutuille jotka tunnistaa! :)

minä toivoin sen nimeksi Emiliaa ja pikkusisko Sofiaa=)Pikkusiskosta tuli Sofia Emilia;OEn myöskään säästelisi sitä Emiliaa jos siitä niin kovasti pidät. Meillä ei laitettu tytölle yhtä ihanaa perintönimeä, jäi kyllä hiukan epähuomioissa pois kun meni ukon kanssa tappeluksi koko nimiasia, ei tarkoituksella säästetty mutta seuraavalle tytölle arveltiin sitten laittaa.

Ollaan saatu tytön jälkeen kaksi poikaa ja lapsilukumme nyt täysi, käyttämättä jäi kaunis nimi..

Lapsenlapsia odotellessa=)

Emma-nimestä en tykkää yhtään! Emma Sofia ei siis käy ratkaisuksi. :)Emilia ja Sofia on joo molemmat suosittuja mutta ei se kyllä mua oikeastaan haittaa... Tai siis olis kyllä kivempi jos olis joku ei "top 10" -nimi mielessä mutta yleisyyttä tärkeämpi valintakriteeri on kuitenkin se että nimi on kaunis (meidän mielestä) ja tuntuu lapselle sopivalta. :)Mulla on sama fiilis, että molemmat lapset ansaitsee omat etunimet. Jos ei tuntuis oudolta niin tytöstä tulis 100% varmasti Emilia mutta nyt me mietitään vielä säästelläänkö sitä siihen toiseen nimikokonaisuuteen. Toinen nimi tosiaan vois olla molemmilla sama ihan hyvin eikä se tuntuis oudolta. Emilia on sillai mun suosikkinimi että haluaisin sen lapseni etunimeksi JA tuo toinen nimikokonaisuus on kanssa niin ihana että haluaisin sen toiselle lapselle(Emilia on siinä niin oleellinen osa sointuvuutta ettei voi korvata muulla vaan menis koko nimi uusiks) .Plääh, ärsyttävää! Eikö muka ole muita nättejä nimiä olemassa?! Kaikki nimikirjat sun muut on kyllä luettu mutta saa heittää viime hetken vinkkejä päätöksenteon hankaloittamiseksi :D (vaikka jotain ei niin yleistä).ap

Emilia on ihan liian pliisu ja lälly. Ja tietty armottoman yleinen nykyään. Ensimmäinen etunimi ei saa sisaruksilla olla sama, mutta tuo ehdottamasi nimisysteemi kyllä onnistuu. Mutta on mielestäni erittäin omituinen idea. Jotenkin kumpikin lapsi ansaitsee mielestäni ihan ihka oman etunimen, jota ei tarvitse sisaruksen kanssa jakaa millään lailla. Laita vaikka sitten kummallekin toiseksi nimeksi tuo Emilia.

Sofia on kauniimpi, mutta pidän myös Emiliasta.Sofia on nimenä kyllä yleinen, mutta useimmiten se on käytössä toisena tai kolmantena nimenä.Oma Sofiani on nimensä mukaisesti viisas, kaunis ja rauhallinen tyttö, aivan nimensä näköinen.

Meille muuten on syntynyt 3 tyttöä.. Ja sanoin joskus äidilleni että jos joskus saan tyttären niin sen nimeksi tulee Ronja. Yhdenkään lapseni nimi (ei eka eikä toka) ole Ronja. Ei vaan sopinut noille meidän tyttärille se nimi. Ei ollut siis sen näköinen.

Kyllä se nimi sieltä joskus vaan "tulee" ihan vaan kolahtaa. Ja sitten et osaa mitään muuta nimeä enää ajatellakaan! Esim. ajattele vaikka että otat uuden lehden, esim. dissaat kokonaan ne e-alkuiset.. Jos se nimi löytyisi jostain muusta alkukirjaimesta?? Miltä hän näyttää sinusta??

Sopiiko mahtipontinen nimi, lyhyt, pitkä, merkityksellinen, ... ajattele uudelta kantilta!!

Itse tykkään nimestä ja joskus mietinkin etunimeksi. Nyt nimi olisi toinen nimi mahdolliselle tytölle. Mietin myös, että jos saisin kaksi tyttöä olisi ihana antaa Emilia toiselle tytölle etunimeksi. Mutta jos ei kahta tyttöä tule harmittaa jos nimi on jäänyt käyttämättä. Ja jos jostain nimestä tykkää ei sen yleisyyden pitäisi antaa häiritä. Ja lempinimi asiasta, kaverit ja tutut saattaa vääntää Empuksi, mutta vanhemmat voivat kutsua pelkästään Emilia nimellä ja sillä tavoin myös viestittää muille miten toivovat tyttöänsä kutsuttavan.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat