Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voimakastahtoisten lasten vanhemmat! Saako teidän lapset affektikramppeja?

Vierailija

.

Kommentit (9)

Vierailija

mutta olen alkanut ihmetellä kun yht' äkkiä (esim vaipan vaihdon yhteydessä ensin leikitellään ja vauva hieman hymyilee ja on leikkisä) saa " kohtauksen" eli alkaa huutaa/ itkeä niin että on aivan punainen, otsa hiessä ja pelkään aina että henki loppuu kun vauva ei hengitä välillä.

Tilanteessa ppuhun aina rauhallisesti vauvalle ja silittelen häntä. " Kohtaukset" eivät kestä kauaa.

Vierailija

Meidän kohta 2v esiintyy noita urjan näköisiä kramppeja, kun suuttuu oikein kovasti tai ei saa tahtoaan läpi. Neuvolassa sanottiin olevan normaalia ja menevän ajan myötä ohi.Kauanko teillä kesti kohtauksia? Oletko itse havainnut jotakin keinoa tyynnytellä lasta tai itseäsi kohtausten aikana?t. pelästynyt äiti

Vierailija

1,5-vuotiaasta noin 3-vuotiaaksi huusi useamman kerran päivässä pitkiä aikoja lattialla, ihan mitättömistä syistä. Moni tuttu sanoikin että heidän lapsensa olisi jo oksentanut tuon huudon seurauksena, mutta ei meillä vaan.

Vierailija

ovat huutaneet selkä kaarella ja lopettaneet hengityksen hetkeksi, mutta eivät ole siltikään krampanneet.Kaksi voimakastahtoista ja yksi kesympi lapsi

Vierailija

sitten muutaman sekunnin kuluttua palaa tajuihinsa ja raivo on ohi. Yleensä vaatii pitkän tai kovan kiukustumisen, että kohtaus tulee.

Vierailija

yleensä tilanteen eivät kuitenkaan johtuneet varsinaisesti raivosta vaan hän satutti itsensä tilanteessa, josta häntä oli kielletty.Lapsi huutaa niin ettei muista hengittää, menee siniseksi ja hetkeksi tajuttomaksi samalla huuto lakkaa ja hengitys palautuu.

Uusimmat

Suosituimmat