Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Sivut

Kommentit (37)

Lainaus:


Palkka on tosi pieni.
Se on taskurahaa - ei kai tarvitse käydä selittämään av-mammoille mitä eroa on palkalla ja taskurahalla? Kaikki aupairina olleet tämän taskurahahomman tietävät, mutta ani harva tässä ketjussa on näköjään ollut aupairina kirjoituksista päätellen...

siis kunnon koti orja meininkiä 252.. huh.. monet teinit saa saman kuukausirahan eikä tarvii tehä mitään.ite en lähtis kenenkään pentuja ja himaa hoitamaan moisilla rahoilla.Taitaa tämä rouva olla jotenkin kädetön jos ei kykene itsenäisesti perhettään hoitamaan.. huhu..T: 6 x äiti eikä ole ulkopuolisia apuja kaivannut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

"light housework" eli siivous, ruuanlaitto, puutarhanhoito. eli ainut mitä au pairin ei oleteta tekevän on sen talon rakentaminen?eli 250 eurolla jonkun oletetaan hoitavan koko talous. kun esimerkiksi ulkoa ostettu viikkosiivous maksaa ton 60e?no nuoret, jotka ei tunne oikeuksia suostuu ihan mihin vaan. mäkin olin aupairina 100 dollarila viikossa. tosin en tehnyt juuri mitään :)

oli ihan täysikäinen eikä mikään halvalla kusetettava pikkutyttö. Lähti sinne välivuotta viettämään ja olihan se aika kokemus. Pääsi tutustumaan läheltä sen maan kulttuuriin mistä oli kiinnostunut, sai paljon kokemusta vieraan kielen puhumisesta jne... Eihän se itse työ hääppöistä ollut mutta hänellä oli aika hyvät oltava, oma huone omalla sisäänkäynnillä jne. Eihän se niin mene että au-pair asuu jossain lastenhuoneen nurkassa.Hän hankki tuon pestinsä aikana muita töitä ko maasta ja jäi sinne pitemmäksi aikaa. Suurin osa samaan aikaan au-paireina olleista oli Itä-Euroopasta ja olivat hakeutuneet ihan puhtaasti miestä ja rikkaampaa elämää etsimään, joku onnistui ja joku ei.

Siis väänsihän nainen rautalangasta mitä au-pairilta odottaa. Mutta jos ajattelet että valtaosa tämmöisiin työpaikkoihin vastaajista on 18-20-vuotiaita vielä äidin helmoissa asuvia niin ehkä on hyväkin vääntää rautalangasta mitä odottaa ja mitä aupairilla on odotettavissa.Työtunnit olisi kannattanut mainita tarkemmin.

ja jolle kustannetaan asumiset, ruoat, matkat, puhelimet, vakuutukset jne. tulee monta kertaa kalliimmaksi perheelle, kuin lastenhoitaja. Jos palkkaa vielä teinin (alle 18v.) niin tyel-maksujakaan ei mene ja suurinosa palkasta koostuu tuista.Esim. Espoossa kahden alle 3v. lapsen hoidattaminen kokopäivätyönä suosituksen mukaisella palkalla 17.v hoitajalla maksaa perheelle n. 30€/kk. (tuet 1386,22€ kunnalta ja tapaturma-, työttömyys ja ryhmähenkivakuutus yhteensä: 20-30€/kk). Jos palkkaa yli 18v:n niin lisäksi maksetaan n 250€ tyel-maksuja. Eikä hoitajan elämistä täydy kustantaa... ja keksiä vihdykettä (kaupunkikierroksia ja nähtävyyksiä).

suomalaisten naisten etnisen taustan - suurimmalla osalla on vielä isoisoisoäiti asunut jossain savutuvassa ja hoitanut yksin 11 lasta ja 5 lehmää...

Nyt jo eletään 2000-lukua, mutta suomalaiset äidit ne yhä pinnistelee yksin, apua ei pyydetä. Jotenkin huvittavaa kyllä, moni ei varmaan edes tajua miten pitkät perinteet tällaisella yksinpärjäämisen ihannoinnilla tässä maassa on.

Tämä on ennen kaikkea kulttuurisidonnainen juttu, ja heti jos joku poikkeaa säännöstä, kauhea papatus.

Muualla Euroopassa kotiavulla on pitkät perinteet, Suomessa sen sijaan saa vieläkin olla kauheasti selittelemässä, että miksi et yksin "pärjää", jos palkkaa vaikka siivoojan. Vaikka eihän siitä ole alkuunkaan kyse.

Minä en kyllä tajua, että mitä hienoa siinä on, ettei uskalla vaatia itselleen vapaa-aikaa jos sitä kerran on saatavilla ja jos siihen on varaa?

MUTTA kannattaa muistaa että myös nämä kulut tulevat palkan päälle;-Asuminen, aupairilla pitää olla OMA huone-Ruoka,-Kännykkälasku. Nykyään perhe yleensä maksaa (käytännössä usein prepaid-liittymä, jotta aupairille voi soittaa/hän voi soittaa vanhemmille jos jotain asiaa tulee)-Aupair tulee perheenjäseneksi, eli hänet pitää ottaa reissuille mukaan (eli reissu huvipuistoon, elokuviin, uimahalliin, tai ruokailu kauppareissulla ravintolassa maksaa +1 aikuisen verran enemmän)-Yleensä aupairille esitellään nähtävyyksiä ymv. niihinkin menee vähintään bensakuluja...-Lisäksi aupair yleensä käyttää perheen shampoita, pesee pyykkinsä heidän pesuaineillaan jne. jne.= eli KAIKEN KAIKKIAAN, ei kukaan aupairia saa 60e/vko, vaan se maksaa paljon enemmän. Toki onhan noita juttuja piheistä perheistä joille aupair on kotiorjan asemassa, MUTTA miksi mennä/jäädä huonoon perheeseen kun tarjolla on mukaviakin, joista usein saa elinikäisiä ystäviä!=)

ollut aina synnytyksissäkin mukana, ja olet ruokkinut lapset kesken pahimpien tuskien. KUn olet sairaana niin urhoollisesti hoidat lapset yksin, ethän sinä apuja tarvitse.

Kun sairastut kivuliaaseen reumaan niin ja olet kovissa tuskissa niin varo ettei naapurisi huomaa miten kädetön sinä olet.

Voi teitä jotka olette niin lapsellisia ettette ymmärrä sitä että jokainen perhe on erilainen jokainen ihminen on yksilö. Jos sinulle on siunattu terveyttä ja sitkeyttä niin ole tyytyväinen ja kiitollinen siitä päivittäin. Mutta koita ymmärtää, kaikilla ei näin valitettavasti ole.

T: 6 x äiti eikä ole ulkopuolisia apuja kaivannut.

[/quote]

Selkeä ilmotus, josta oli jäänyt/jätetty työajat pois. Ymmärrän kyllä, että noitten teini-au-pairien kanssa pitää tehdä asiat selviksi, ettei tosiaan tule sitä neljättä lasta hoidettavaksi, mutta aika tyly ilmoitus oli. Vähän olisin kaivannut vaikka ripauksen huumoria mukaan. Ite en uskaltais mennä kyllä...Ja totta tosiaan! Näin niitä hienoja kaksikielisiä lapsia tehdään nykyään ;D On muotia olla niin INTERNATIONAL!

Kun minä olin au pairina, sain taskurahaa 200 euroa kuussa eikä paljon tarvinnut mistään pihistellä. Ideana on tietysti se, että taskurahasta ei tarvitse maksaa asumista, ruokaa, perushygieniatuotteita (shampoot, terveyssiteet, pyykinpesuaineet) eikä "harrastuksia" (au pairien ollessa kyseessä lähinnä kielikurssit, minulle maksettiin sen lisäksi myös kuntoklubin jäsenyys). Eli palkalla ja taskurahalla on hyvinkin paljon eroa.Lainaus:

Suurin osa samaan aikaan au-paireina olleista oli Itä-Euroopasta ja olivat hakeutuneet ihan puhtaasti miestä ja rikkaampaa elämää etsimään, joku onnistui ja joku ei.
Huomasin saman ollessani itse Keski-Euroopassa "piikana". ^ :)

vanhemmat lapset heivataan au pairin hoitoon että äiti voi täysin keskittyä vauvaan. Ei kannata tehdä lapsia niin tiheästi jos ei jaksa niitä hoidella.

Harkinnassa ja vasta ostettiin asunto jossa tilat au pairille.Onhan sekin aika riski sijoitus, jos au pair lähtee heti pois, ja on perustanut kaiken sen varaan että on joku auttamassa vaikkapa lapsia kouluun ja koulusta pois. Ei ihan hetkessä uutta lastenhoitajaa hankita. Eikä työnantajat anna pienellä varoitusajalla työajan lyhennyksiä aina, eikä aina isommallakaan varoitusajalla joillakin aloilla. Se on joko oltava täysaika töissä tai ei ollenkaan.

miksi te edes kirjoittelette siitä? Meillä ollut muutamakin au-pair eri aikaan, kun asumme ulkomailla, joten naurattaa kun luen tässä näitä eräiden kirjoituksia. Ei ole nyt aikaa kirjoittaa heidän tekemisistään ym. muista heihin liittyvää fakta tietoa. Mutta jos haluatte asiasta kirjoitella, ottakaa ensin selvää! Vaikka google ja au-pair!

Eikö yleensä perhe maksa lennot? SItä paitsi tuo ehto paluulennon maksamisesta on lastenhoitajan kannalta huono! Itse en tuohon suostuisi, sillä perhe voi keksiä mitä vaan välttyäkseen lennon maksamiselta.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat