Vierailija

Ekaluokkalaisella tytölläni on kaveri, joka on luonteeltaan määräilevä ja voimakastahtoinen ja hän on ottanut tavakseen "ehdottaa" lelujen vaihtamista lähes joka kerta kun on meillä. Ei siis usko kun tyttäreni sanoo, ettei halua vaihtaa vaan jankuttaa. Olenkin joutunut menemään väliin sanomaan, että tyttöni ei saa vaihtaa. Sitäkään tyttö ei tahdo uskoa vaan sanoo vain, että äitini on sanonut että saa vaihtaa... Miten suhtautuisiite tällaiseen? Ja onko tuo nykyään yleistäkin tuo lelujen vaihtaminen? Omassa lapsuudessa en vaihdellut leluja kenenkään kanssa..

Kommentit (5)

semmoinen kaveri pienenä (6v?), joka aina pakotti mut vaihtamaan uudet, isot kiiltokuvani sen vanhoihin kiiltseihin. Vaikka kuinka alkuun sanoin etten saa enkä halua vaihtaa, niin tämä tyttö tosi taitavasti manipuloi ja jankkasi niin kauan, että sai haluamansa. Kerran äiti onneksi sattui näkemään ja sanoi aika kovasti tälle tytölle ja sen jälkeen ei kiiltsejä enää vaihdettu keskenämme, eikä oikeestaan leikittykään.

ilman vanhempien lupaa ja tyttö onkin yleensä tullut kysymään jos toinen on yrittänyt pakottaa tavaroiden vaihtoon. Toisaalta haluaisin tyttöni itsekin (ilman minun puuttumistani) selviävän vastaavista tilanteista, mutta vaikeaa on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

enpä ole kuullutkaan.ja asiasta toiseen... minua ärsyttää suunnattomasti lapset, jotka väittää vastaan vieraalle aikuiselle!! En katselisi enkä kuuntelisi tuollaista omassa kodissani!

Kaveri oli vielä pari vuotta vanhempi, ja yleensä määräsi leikit yms. Oma poika on aika mukautuvainen lapsi. Mä sanoin molemmille heti ekan kerran, kun kuulin näitä vaihtokauppasuunnitelmia, että ei saa vaihtaa, kun meidän poika oli vielä liian nuori ymmärtämään, että ei saa niitä leluja sitten enää takaisin.Käskin ennemmin lainaamaan. Se toimi tosi hyvin, leluja joutui tosin useampaan otteeseen perimään isommalta lapselta takaisin, kun "unohti" palauttaa, mutta systeemi toimi. Kun katsoin, että leluja on niin paljon lainassa puolin ja toisin, ettei lapset itsekään pysy perässä, pidettiin palautuspäivät, jolloin kumpikin palautti kaikki lainassa olevat tavarat.Ei kannata alkaa demonisoida toista lasta, vaan toimia tilanteessa sopivalla tavalla välittäjänä. Meillä oma poika oppi ajan kanssa pitämään myös puoliaan, kun oli selvät säännöt. Joitain autoja loppujen lopuksi oikeasti vaihtoivatkin keskenään, sillä tavalla että molemmille jäi hyvä mieli, ja kaveri jopa lahjoitti omistaan sellaisia leluja, mistä ei itse enää välittänyt!

että kavereillaan. kaikki on saanut alkunsa Pokemon-keräilykorteista, niitä nuo eka-tokaluokkalaiset vaihtelee iltapäiväkerhossa päivittäin ja nyt se on tuntunut leviävän sit muihinkin leluihin. Poikani valitti, että yksi poika ei vaihda jotai Pokemonkorttia jos hän ei anna kaupan päälle uutta Star wars legoukkeliaan (Anakin) ja että täytyykö hänen antaa... Sanoin sitten selkeästi että vain kortteja vaihdellaan, ja yksi kortti yhteen korttiin. Sit kävi ilmi, että joku ekaluokkalainen oli antanut 10 (!) Pokemonkorttia jollkein tokaluokkalaiselle jostain "tosihyvästä" yhdestä kortista. Ja kuulemma jotkut vaihtelee Pokemonleluja kortteihin, ja myös legoja vaihdellaan. No, sanoin että meidän perheessä se on kiellettyä. Saa nähdä miten asia kehittyy...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat