Vierailija

Ja miten saisin sen kuntoon. Tämä on ottanut jo yliotteen mun elämästä. se seuraa päivästä toiseen.

Tilanne on se että meillä on 5kk:n ikäinen vauva ja muitakin lapsia.

Mulla on ollut alaselkä kipeä n 4kk. Kokoajan on mennyt vaan kipeämmäksi.

Lähinnä aamuisin ole niin jumissa ettei meinaa päästä ylös sängystä saatikka nostaa vauvaa syömään tissiä. Vihloo ihan hirveesti. Helpottaa vähän päivän mittaan kun liikkuu. Tällä hetkellä istuminenkin vähän sattuu.

Mulla on otettu viikko sitten röntgenkuvat alaselästä ja mitään välilevyjuttuja ei ole eli siistin näköinen ranka on.

Mistä mä voi tietää mikä tää on. Lääkäri meinas että olis lihasperäinen juttu, mutta miten ihmeessä joka aamu olen kipeä vaikka illaalla venyttelen ja jumppaan.

Näkeekö röntgenkuvissa onko nikamia pois paikalta?

Jos on lihastulehdus niin autaako siihen pelkkä liikunta?

Mihin mä seuraavaksi suuntaisin?

Kiitos jo joku vois vähän valaista tai jos jollakin on ollut samanlaista.

Niin ja sellanen taittoliike sattuu päivälläkin kun ei meinaa pystyä nostamaan mitään.

Kommentit (20)

ja sanottiin vain, että terve on. Jumppaa ja venyttele ja ota särkylääkettä.Toimin kuten lääkäri käski.

Ei parantunut vaan paheni. Uudelleen lääkäriin ja otettiin kuvat. Ei mitään ja särkylääkereseptin kanssa kotiin.Puolen vuoden päästä menin yksityiselle ja maksoin magneettikuvat itse ja todettiin 2 välilevynpullistumaa.

Mä asun uudellamaalla joten pitäsköhän vaan etsiä joku osteopaatti ja varata aika.

Lääkäri sanoi vaan että kipulääkettä (paratabs 2 kpl 3 kertaa päivässä)

Ei mun mielestä kyllä hirveesti ole apua.

Sanoi sitten että suosittelee säännöllistä liikuntaa, jumppa olisi hyvä. Mahdollisimman paljon olisi liikkeellä.

Myönnän kyllä sen että koko syksyn aikana ei ole tullut liikuttua juurikaan kun on ollut itkuinen vauva ja kaikki energia mennyt sen hoitamiseen.

Jospa mä nyt saisin itselleni voimia liikkua.

-ap-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

reilun puolen vuoden ajan. Tk-lääkäri sanoi rtg-kuvien perusteella, että mitään ongelmaa ei oo. Kivut kuitenkin jatku ja lopulta heräsin yöllä joka kerta kun käänsin kylkeä ja aamulla meni reilu tunti selkää venytellessä ennen kuin uskalsin lähteä vauvan kanssa yrittämään rappusia yläkerrasta alas. Sit alko polvinivelet turvota. Lopulta sain lähetteen keskussairaalaan ja sieltä diagnoosiksi selkärankareuma. Lääkitys aloitettiin ja siihen loppui selkäkivut :)

Eli alaselkä on kipeä ja jäykkä.. aamulla välillä vaikea päästä sängystä ylös ja alkuun liikkuminen todella kankeaa.Asiaa on nyt tutkittu kahteen otteeseen näiden vuosien aikana. Diagnoosina kulumat rangassa tuolla häntäluun lähellä ja ilmeisesti kaatumisen seurauksena löystynyt lantio. Näitä ei siis selvitetty röntgenkuvilla vaan vaati magneettikuvauksen. Lääkärit epäilivät myös selkärankareuman mahdollisuutta, mutta se suljettiin pois verikokeilla.Ja miten sitten tästä eteenpäin? Asian kanssa pitää vaan elää;) Erityistä huomiota pitää kiinnittää selkälihasten ja syvien vatsalihasten kuntoon. Ryhti piti opetella uudelleen samoin erilaiset työskentely- ja istuma-asennot. Mutta kyllä tämä tässä menee... välillä on huonompia ja välillä parempia päiviä

veikkaan että sulla on pakarat, takareidet ja sivureidet todella jumissa. Tämä jännitys vetää alaselän alinpia nikamia kireäksi, jolloin valilevyt "kuivuvat" eli eivät pääse imemään itseensä nesteitä.Normaalilla jalkojen ja pakaroiden hieronnalla lihakset laukeavat ja alaselkä vetreytyy ja vihlovat kivut katoavat. Näin on käynyt itseni osalta monesti.

Mulla varmaan on lihakset jumissa. En ole koskaan käynyt. Yritänkin kerätä rohkeutta siihen.

Mulla on kieltämättä pieni sosiaalistentilanteiden pelko.

Mua jännittää ihan hirveesti kun soitan jotakin virallisia puheluita.

Netin kautta on aina helppo tehä kaikkea.

Pitäskö vaan etsiä joku hieroja ja testata. Varata aika hierontaan.

Mitä suosittelette, aamupäivää/iltapäivää/iltaa?

-ap-

Mitä välilevyn pullistumillesi tehtiin? Valitsitko sen leikkauksen? Auttoiko se?Kauan olit sairaslomalla mahdollisen leikkauksen jälkeen? Millaista kuntoutusta sait?

Naisilla kyseinen tauti on usein lievä ja muutokset näkyy röntgenissä vasta vuosien päästä. Sun kannattaisi pyytää verikoe, jolla katsotaan, onko sinulla sellainen perintötekijä, joka altistaa selkärankareumalle. Mulla oli samanlaisia oireita kuin sinulla ja selkärankareuma diagnosoitiin vasta 10 vuoden päästä oireiden alkamisesta...

eli se ei mielestäni säteile kumpaankaan raajaan. Se on sellasta selän vihlontaa

Jaloissa on ihan normaalitunto. ei ole virtsankarkailua ja sulkijalihastoimii normaalisti.

-ap-

Itselläni sama homma toissa syksynä ja eilen alkoi taas. Silloin 1.5v sitten lanneranka kuvattiin mutta mitään ei näkynyt. Lievää skolioosia oli mutta se oli lääkärin mukaan kivusta johtuvaa. Sain lähetteen fysioterapeutille joka kertoi että vain todella harvoilla on "lihakset jumissa". Minunkin vaivani selittyi hermopinteellä jota sitten kävin hoidattamassa ja sain myös kotiharjotteita. Auttoi aika nopeasti.Itselläni olisi tarvetta tukipohjallisiin koska koko selkäni toimii "väärällä" tavalla.Pyydä lähete terapeutille niin saat KELA-korvauksen.

Itse asiassa toi kuulostaa samalle, mikä mun miehellä on. Lääkäri sano, että lihastreenillä paranee. Selän ja etenkin vatsan sisemmät lihakset huonossa kunnossa, tarttee treeniä. Ne tukee selkää ja jos ne lihakset huonossa kunnossa, ei selkä saa tarvittavaa tukea.Onko sulta katottu myös jalkojen asento, sekin vaikuttaa selkään. Käänny fysioterapeutin puoleen!

yritä ensi itse vahvistaa varsinkin alavatsalihaksia. Vuokraa vaikka Pilates-DVD. Monet mun ystävät päässeet alaselkävaivoistaan Pilateksen avulla.

Kireät lihakset ovat hyvin yleinen vaiva pienten lasten vanhemmilla.Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, miten lasta nostaa ja pitää sylissä.Toinen juttu onkin sänky. Milloin on patja vaihdettu ja tyyny? Patjan tulee olla nukkujan painon ja nukkumistavan mukainen. Oikea tyynyn korkeus on se, kun selällä maatessa selkäranka on suorana eli leuka ei saa työntyä kohti kattoa tai kohti rintakehää.Ikea patjat voittivat 2-3 vuotta sitten Kuningaskuluttajan patjatestin. Ikean sivuilla voi testata, mikä heidän patjoistaan sopii juuri itselle. Patjat eivät ole hinnalla pilattuja.Aamuiset selkä- ja niskahartiaseudun jäykkyydet johtuvat usein vääristä patjoista ja tyynyistä. Kun keho on koko yön väärässä asennossa, ei se pääse rentoutumaan.Kolmas juttu; ethän vain nuku vatsallasi?

mutta eivät menneet itsekseen pois. Venyttely oli kaikkein pahinta, mitä selkäkivulleni osasin tehdä - itse asiassa selkään tulee edelleenkin kipua, jos venyttelen sitä ihan suoraan (muuten kyllä jumppaan ja venyttelen normaalisti).Minulla olisi oikeastaan neljä vinkkiä: 1. Älä venyttele. 2. Tee niin kuin lääkärit määrää ja ota voimakasta tulehduskipulääkettä vaikka kolmen päivän kuurina (silloin lihakset saattavat päästä lepoon kun niiden ei tarvitse kärvistellä kivun takia. 3. Mene hyvälle osteopaatille. Itse kävin Jyväskylässä sellaisella, joka myös kouluttaa tuota alaa, nimeä en muista. Hän sai kaksi selkäsärkyäni loppumaan yhdellä käynnillä. Kolmatta yritin poistattaa toisella osteopaatilla mutta se ei onnistunut. 4. Ala harrastaa vesijuoksua. Itse uskon, että se on pitänyt alaselkäni ja selkärankani kunnossa: liikkuvuutta ja lihaskuntoa ilman nikamien rasitusta.

kans selän vuoksi... Selitti että jos olisi aamusta kipeä ja päivän mittaan kipu häviäisi niin silloin se viittaa sairauteen en kyllä muista miksikä sitä sanoi.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat