Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kai se on sitten joku ajatus että on "pieni että saa kohta käyttöön, ja 56 cm jäisi jo liian pian pieneksi,ja 68 cm -> joutuisi liian kauan säästelemään" tms...

Täytyy myöntää että itsekin tullut monesti lopulta harkittua annettua juuri stiä 62 cm.Mutta nyt pienen vauvan äitinä taas vähän harmittaa kun sitä kokoa 62 cm on tullut niin HIRVEÄSTI, lisäksi äitiyspakkauksessa oli paljon 60 cm, ja itsekin oli ehtinyt ostella jotain.

Sääli sitten kun jäävät varmaan lähes käyttämättä osa.Toinen mikä harmittaa, on se, että annetaan jotain kokoa, joka on vauvalle sopiva väärään vuodenaikaan. Voisi ehkä vähän miettiä tai kysyä myyjältä minkä ikäiselle mikäkkin koko käy, ja käyttää laskupäätä...

On saatu paksuja talvisia asuja, jotka sopivia just kesällä.Ja t-paita/shortsiasuja koossa, joka sopiva vasta talvella - mutta seuraavan akesänä kyllä jo pieni.No, siis oikeasti olen tosi iloinen ja otettu siitä että ihmiset ylipäänsä muista!! Eli tää on just sitä "turhaa valitusta" - mutta eikös sitä just tänne av:lle saa purkaa?

Ja tulee jotenkin ihan huono omatunto siitä, että tietää ihmisten joidenkin vaivalla hankkimien lahjojen jäävän lähes käyttämättä.(Ja kehtaako niitä edes myydä huuto.netissä sitten aikanaan maininnalla "tosi vähän pidetty" / "käyttämätön"?)

Kommentit (18)

Vaikka ois niin ihana ostaa pientä kokoa, mutta järki sanoo että niitä tulee kuitenkin (on myös kokemusta=)).

Ja sitten isommista voi olla pula, varsinkin jos ei ole isompaa sisarusta tai ketään muuta keltä sais käytettynä..

kun vuosi sitten poikamme sai lahjaksi vaatteita ja kaikki oli järjestäin niin pieniä (jotain kokoa 62) että ne sai kerran, kaksi pingoitettua lapsen päälle! Harmitti oikeen kun sai kivan vaatteen mutta sitä ei voinut käyttää. Ristiäiskutsuun oli pakko laittaa maininta lapsen koosta ettei tulisi mitään 56-62 vaatteita!

Eli itse jos vien vaatteen vauvalle niin ostan kyllä reilunkokoisen. Ja koitan välttää ns. vuodenaikavaatteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kun eräässä ristiäiskutsussa oli tilinumero ja suoraan kiellettiin vaatelahjat ja lahjaesineet...

Kyseessä vielä esikoinen, joten tuntui oudolta että sille olisi ollut kaikki vaatteet valmiina esim. ensimmäiseksi vuodeksi. En tiedä oliko sitten nirso maku vai mikä syynä.

Saman olen minäkin huomannut ja kaikkea kun ei voi käyttää sit toisella, olenkin sit kysyttäessä esittänyt, et joulu ja synttärilahjaksi voi ostella vaatteita. Meillä sai 3(poika) ja 1(tyttö).vuotiaat nyt joululahjaksi niin paljon vaatteita et niillä pärjätään kauan. Varsinkin kun kaikki ei ole yhtä ja samaa kokoa ja muutenkin kun koot vaihtelevat eri valmistajilla.

että just siinä 74-80 cm yhtäkkiä jotuuukin sitten ostamaan melkein kaiken jo itse. Meilläkään ei oikein saada käytettynä mistään, ja kirppiksiä ei ole aikaa kierrellä kauheesti eikä sieltäkään aina mitään kivaa löydä.Saati sitten kun lapsi on esim. 2-3- v. ja ylöspäin... eipä tule enää vaatteita juuri mistään. Meilläkin vauvalla on hirveesti vaatetta ja kaikki isommat kauheessa vaatepulassa. No, anoppi joskus ostaa jotain toiseksi nuorimmaiselle.

(Enkä toki oleta että kenenkään pitäisi antaakaan mitään isommille, kunhan vaan pohdiskelen miten hassua on tää epäsuhta...)ap

Ei haittaa vaikka sitä kokoa olis useampia vaatteita, voi sitten kuluneemmat laittaa jo pois käytöstä. Minä taisin mainita, ainakin äidilleni ja parille läheiselle että jos haluaa meitä muistaa niin pieniä vaatteita löytyy entuudestaan.

mutta me esim, saimme viime kesänä 56cm kesävaatteita (t-paita, shortsit) vauvalle, ja ne jäi kyllä käyttämättä, kun oli niin kylmä kesä.

Lainaus:

Ei kai kukaan lahjaksi vie mitään markettien huonolaatuisia college-asuja??
Nimenomaan näitä ostetaan, ja vielä alekorista -70 % alennuksella. (Alennettuja ovat tietysti siksi, että ovat niin rumia ja/tai oudosti mitoitettuja.)Toki kastelahjaksi ym. ymmärtävät antaa jotain "hienompaa" (vaikka jonkun "kivan" tinaesineen), mutta nämä markettilöydöt ovat sellaisia pikkulahjoja/tuliaisia. Tylsää yhtä kaikki, että joko joutuu käyttämään epämieluisia vaatteita lapsella taikka että ne vievät tilaa kaapin perällä. Eihän niitä nyt ihan välittömästi viitsi kirpparillekaan viedä.Mutta voi, olenpa minäkin ostanut monen monta epäsopivaa vaatelahjaa silloin, kun itselläni ei ollut vielä lapsia... yrittäkää ymmärtää.

Olisit ilonen että joku ostaa niitä vaatteita. Et kai voi olettaa että etenkään lapsettomat tietää mihin aikaan just sun muksu on minkäkin kokoinen. Toivottavasti et kuulu mun ystäväpiiriin!

ja nytkin juuri kävin ostamassa sellaisen hyvän ystäväni vauvalle ja vaattella on vaihto-oikeus. Eli jos ei satu olemaan ihan mieleinen, hän on sellaisen jo saanut tms, niin hän voi sen käydä vaihtamassa mieleiseen.

Vituttaisi jos paketista kuoriutuisi jotakin tylsiä marketin college-vaatteita tai muita ällötyksiä, jotka jäisivät pitämättä.vauvalahjoinakin tuli vaan ällötyksiä, jotka jäivät käyttömättä. Toisivat vaikka vaippapaketin (oikeaa kokoa) tai korvikelaatikon tullessaan jos kerran jollakin on pakko lahjoa.

Eniten mun systeri ostaa,kun hänellä omat lapset on jo melkein aikuisia. Monesti saattaa käymään tullessaankin tuoda jotain pientä... Välillä saa kyllä toppuutella ja paljon.

Lainaus:
No, siis oikeasti olen tosi iloinen ja otettu siitä että ihmiset ylipäänsä muista!! Eli tää on just sitä "turhaa valitusta" - mutta eikös sitä just tänne av:lle saa purkaa?

Ja tulee jotenkin ihan huono omatunto siitä, että tietää ihmisten joidenkin vaivalla hankkimien lahjojen jäävän lähes käyttämättä.
Eli ihan asiallinen aloitus on...

mutta sopii tuotteelle vaihto-oikeuden. Silloin lahjansaaja voi päättää, pitääkö sen vai käykö vaihtamassa eri kokoiseen tai -näköiseen.Lainaus:

se olisi ainoa järkevä lahja. Mitä järkeä ostaa lahjaksi vääränkokoista ja rumaa vaatetta joka jää kaappiin lojumaan tai menee heti kirppikselle.

Ärsyttää tämä ainainen valitus lahjoista, mikään ei tunnu kelpaavan tämän päivän äideille.

Lahja on aina liian halpa, väärän värinen tai kokoinen tai muulla tapaa viallinen.

se olisi ainoa järkevä lahja. Mitä järkeä ostaa lahjaksi vääränkokoista ja rumaa vaatetta joka jää kaappiin lojumaan tai menee heti kirppikselle.

Kyllä minä lahjaksi vien jonkun nätin merkkivaatteen. Yritän mietiä myös käytännöllisyyttä eli että lahja olisi "vähän parempi", mutta kävisi myös ihan arkivaatteena.

Jotenkin tuntuu myös, että tuo 62cm jää kaikkein nopeiten pieneksi. Meillä esim. tyttö 3kk on 65cm pitkä ja 62cm vaatteet ovat auttamattomasti jääneet pieneksi. Ja juuri kun niitä vasta alettiin käyttää... :-(74cm on minusta sellainen koko, joka menee kohtuullisen pitkään. Voi (vaatteesta riippuen) alkaa käyttää jo 4-5kk iässä ja jatkaa melkein uoden ikäiseksi.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat