Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

saa sisaruksen. Kyseessä on siis viimeinen vuosi ennnen eskaria. Lapsi täyttää maaliskuussa 5 vuotta.

Olisi joka tapauksessa vaihtanut päiväkotia eskariin mennessä, eli ei palaa tuttuun päiväkotiin.

Onko kokemuksia? MMiten päivät menivät? Paljonko tarvittiin harrastuksia, kerhoja yms?

Kommentit (8)

Eli kun jäin kotiin poika oli juuri täyttänyt viisi. Meillä ei hankittu mitään ylimääräisiä harrastuksia. Erotuksena teidän tilanteeseen on, että pojalla on myös isoveli, joka tuli koulusta n.12 tai yhden aikoihin, eli kaveri oli lähellä.Lastentarhanopettajana olen eri mieltä kuin edelliset. Jos sinulla on normaalit voimavarat, kykenet itsekin tekemään kaikenlaista yhdessä pojan kanssa (ellei vauva ole "työläs"). Leipominen, lukeminen, pelailu, ulkoilu sujuvat kyllä kotonakin. Hyvä tietenkin, jos naapurustossa on lapselle kavereita tai kaikkein parasta olisi varmaan kerhotoiminta. Kokopäiväinen päiväkotihoito ei ole järkevää, osapäiväistä kannattaa harkita.Toki riippuu lapsen laadusta, kuinka hän viihtyy kotona. Jos on rauhallinen luonne ja yksikseenkin viihtyvä, tuskin tuottaa ongelmia. Kannattaa toki kysyä päiväkodistakin arviota asiasta.

mutta minulla onkin poika, jonka heikkoutena on sosiaalisissa tilanteissa pärjääminen ja kaverisuhteiden luominen. Eli ihan jo psykologin mielipide on ollut, että päiväkoti tekee hänelle hyvää (ja on tehnytkin). Mutta jos olisi toisen tyyppinen lapsi kyseessä, niin voisin hyvinkin harkita päivähoidosta luopumista, jos olisin itse kotona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä ainakin jotain ohjelmaa pitää järjestää tai pelaa vain tietokoneella tai katsoo piirrettyjä.

Pelataan korteilla tai lauta pelejä. Rakennellaan yhdessä Legoilla ja piirrellään. Joskus leivotaan ja yhdessä tehdään ruokaa. Vauva on tällöin kantoliinassa, lattialla touhuamassa omiaan tai nukkumassa. Ei ole niin mustasukkainenkaan kun touhuan hänen kanssaan ihan kahdestaankin.Ollaan käyty niinä päivinä kun ei ole kerhoa tai harrastusta, niin leikkipuistossa tai uimassa tai nyt kun on lunta niin laskemassa mäkeä, luistelemassa. Tai sitten tekee näitä isänsä kanssa kun tämä on tullut töistä.

Tietenkin jokapäivä muuten vaan ulkoilemassa vauvan ja koiran kanssa. Leikkii myös välillä yksin ulkona pihalla kavereiden kanssa.Harrastuksia on 2 kertaa viikossa päivällä muskari puoli tuntia ja kerran viikossa illalla kuvataidekoulu 3 tuntia.Menee eskariin ensi syksynä. Oli päiväkodissa 2,5 vuotiaasta 5 vuotiaaksi.Minusta tuo kerhopaikka on aika tärkeä saada. Harrastuksilla ei ole niin väliä, jos muuten ulkoillaan ja touhutaan yhdessä. Meidän poika vaan haluaa kovasti noissa harrastuksissa käydä. Tykkää kovasti musiikista ja piirtämisestä.

Vaikka päiväkoti vaihtuukin teillä eskariin mennessä (meillä eskarit koulun yhteydessä), niin olisi sinne ihan varmasti tullut porukka nykyisestä päikystä.Ei olla muuttamassa, mutta aluerajat menee hassusti. On käynyt "väärällä puolella" rajaa pk:ssa.Kerhoon olisi menossa 2 x viikossa.Ap

en tuon ikäistä, jolla jo kokemusta pk:sta. Varsinkin kun kohta alkaa eskari.

Suositellaan, että lapsi olisi päiväkodissa jo ennen eskariin menoa, muuten se esikouluaika menee aika pitkälle tutustumiseen ja sopeutumiseen.Meillä myös kohta 5v poika jolle tulossa sisarus. Poika aloittaa elokuussa päiväkodissa puolipäiväisenä, on tähän mennessä ollut pph:lla. Mun mielestä näin on parasta, lapsi saa rauhassa totutella päiväkotielämään, samalla saa kuitenkin olla paljon äitin ja vauvan kanssa kotona.

En hetkeäkään edes harkinnut pojan jättämistä kokonaan kotiin juuri eskaria edeltäväksi vuodeksi! Myöskään päiväkodista eivät sitä suositelleet. Vaikka päiväkoti vaihtuukin teillä eskariin mennessä (meillä eskarit koulun yhteydessä), niin olisi sinne ihan varmasti tullut porukka nykyisestä päikystä.Eikö pojallesi ole kehittynyt läheistä ja tärkeää kaveripiiriä päiväkodissa? Meidän pojalla ainakin oli ja on. Ne kaverit on todella tärkeitä ja toivon mahdollisimman monen tuosta porukasta ensi vuonna pääsevän myös samaan eskariryhmään.Oletko ajatellut asiaa todella myös poikasi kannalta? Toki itsellesi on helpompaa pitää poika kotona, ei tarvitse kuljetella ym. mutta eikö lapsen paras ole tärkein?Suurimmassa osassa länsimaitahan tämän ikäiset käyvät päivittäin koulussa/leikkikoulussa ihan järjestään vaikka kotona olisikin äiti/aupair/lastenhoitaja.Mieti vielä kerran ajatuksella!!

Yksi vuosi lomaa hoidosta olisi varmasti lapsellekin mukava. Meillä isommat ovat olleet vauvalomilla kotona. Kävimme muskarissa, kirjastossa ja leikkipuistoissa, teimme pieniä retkiä esim. rannalle, tapasimme naapurin lapsia ja kaveriperheitä. Lapset nauttivat kiireettömyydestä. Vaikka he ovat aina hyvin viihtyneet hoidossa, kukaan heistä ei ole ikinä vaatinut, että nyt on päästävä sinne. Ehkä korpien erakoiden lapsilla on toisenlainen tilanne.Joka tapauksessa ihmettelen tätä nykyajan intoa hoidattaa lapsia turhan päiten kunnallisessa päivähoidossa. Kuntien rahat ovat muutenkin tiukoilla ja sitten tällaiseen pitäisi riittää varoja. Varmaan näissä turhaanhoidattajissa on paljon niitäkin, jotka toisaalla kärkkäästi puhuvat ekologisesta, ympäristöä säästävästä elämäntavasta, hiilijalanjälkien pienentämisestä ja kannattavat kierrätystä. Mikä ettei hoitopaikkoja voi mitenkään kierrättää?!Lainaus:

en tuon ikäistä, jolla jo kokemusta pk:sta. Varsinkin kun kohta alkaa eskari.

Suositellaan, että lapsi olisi päiväkodissa jo ennen eskariin menoa, muuten se esikouluaika menee aika pitkälle tutustumiseen ja sopeutumiseen.Meillä myös kohta 5v poika jolle tulossa sisarus. Poika aloittaa elokuussa päiväkodissa puolipäiväisenä, on tähän mennessä ollut pph:lla. Mun mielestä näin on parasta, lapsi saa rauhassa totutella päiväkotielämään, samalla saa kuitenkin olla paljon äitin ja vauvan kanssa kotona.

ja tarkoitus on, että isompi siirtyy päiväkotiin pph:lta syksyllä. Ollut tällä samalla pph:lla 10kk:n iästä ja täyttää viisi keväällä. En tiedä vielä, onko paikka kokopäiväinen vai osa-aikainen, mutta joka tapauksessa paikka haetaan. Meillä ainakaan ei ole mitään kavereita tiedossa, perhekerhot, puistot yms. on täynnä alle 3-vuotiaita. Sitä paitsi on hiukan pidättyväinen lapsi, joten pakko pikkuhiljaa opetella isommassa ryhmässä toimimista oman ikäisten kanssa. Hoitoon viedään lapsen ehdoilla. Jos ei halua mennä, niin sitten ei viedä aina.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat