Oi voi, vedetään nyt meidät vl:t mukaan tähänkin keskusteluun (yleensä vältän tätä)

Vierailija

mutta minä ihmettelen joka kesä suviseuroissa, kun monet perheet lähtevät kentälle vielä kymmenen aikaan illalla, tuplarattaat ja sitten vielä muutama alle kymmenvuotias mukana! Minulle on ollut itsestäänselvää, että pikkulapsia ei kentälle viedä aikana, jolloin kotona oltaisiin jo sängyssä ja usein nukutaankin! Ymmärrän kyllä, että sinne kentälle tekee mieli illalla, koska seurat kestävät rajoitetun ajan ja ne ovat usein ainut mahdollisuus vuoden aikana nähdä kauempana asuvia ystäviä ja sukulaisia. Kyllä minuakin on monen monta kertaa poltellut kamalasti lähteä kentälle, ja mieheni on todella vaikeaa ymmärtää ettemme me voi sinne pieniä lapsia raahata!Onko se nyt niin vaikeaa olla vastuullinen aikuinen ja pysytellä siellä omassa leirissä, antaa lasten nukahtaa vaikka suviseuraradiosta kuuluvaan ison teltan laulutuokioon, nauttia hiljenevästä ympäristöstä ja seuratunnelmasta? Sitten yhtenä iltana vaikka hommata hoitaja - meille on aina löytynyt joku sisarus/kummi/isovanhempi - vahtimaan nukkuvia lapsia ja lähteä kentälle. Sen nyt vielä ymmärtää, että vaunuissa nukkuva vauva on mukana, mutta että upiuupuneet, todennäköisesti jo koko päivän ulkona juosseet leikki-ikäiset raahataan kitisevinä ja vinkuvina kentälle, sitä en ymmärrä.Että päästäkää nyt hyvänen aika jo niistä teinivuosista irti! Varmaanhan ne lapset innostuvat, jos heiltä kysytään, että lähdetäänkö vielä kentälle, mutta väsyneitä he ovat ja erähänkin kerran olen kuullut kun lapset vinkuvat ja kiukuttelevat, tappelevat keskenään uupuneina... Järki käteen! Ai niin mutta kun eihän uskovainen saa ajatella järjellä, sehän on syntistä!

Sivut

Kommentit (40)

Vierailija

Lainaus:

Lopetetaanko tää juttu tähän. Anna muiden viettää suviseuroja ihan miten ote tahtoo. Tuo on kuule ihan jokaisen perheen oma valinta onko siellä kentällä iltakahdeksaan, -kymmeneen, vai -kahteentoista.
Oletko samaa mieltä ateistiperheiden myöhään venyneistä illanvietoista, joissa on otettu alkoholia, tai siitä, että lapset otetaan iltamyöhällä mukaan vaikkapa baariin?

Vierailija

Lainaus:

Lopetetaanko tää juttu tähän. Anna muiden viettää suviseuroja ihan miten ote tahtoo. Tuo on kuule ihan jokaisen perheen oma valinta onko siellä kentällä iltakahdeksaan, -kymmeneen, vai -kahteentoista.

Vierailija

Naurattaa tämä muutaman lessuäitien vouhotus.....Te taidatte olla myös niitä jotka seuraamalla seuraatte kanssasisarienne lapsilukua ja herkästi juoruatte takanapäin jos lapsia perhessä onkin vain kolme.....

Aika pettynyt olen tämänkin ketjun aiheeseen. Mielipiteeni on se, että todennäköisesti sekä te että ne jotka valvottavat lapsiaan hieman pitempään -noina muutamana päivänä jotaka suviseurat kestävät- ovat aiva yhtä hyviä vanhempia....Ei lapsi rikki mene jos parina päivänä iltana valvoo myöhempään. Kaikilla ei ole apuna suurta sukua -isovanhempia/sisaruksia- jotka hoitaisivat lapsia iltaisin. Omat lapseni menevät iltaisin ajoissa nukkumaan, mutta en vedä hernettä nenääni siitä jos jonkin toisen lapset valvovat pitempään...Jokaisellahan meillä on oma elämämme oma elämäntilanteemme eikä se "kyttäämällä" paremmaksi muutu...

Vierailija

mitään kortsuja siellä leirialueella ei ole.:)))Katsos kun leirialue siivotaan todella huolella seurojen jälkeen.:) Ja jos joku hikinen kortsu sieltä on löytynyt niin eihän se lestadiolaisten jäliltä ole. Sinne kun mahtuu sekaan muitakin ihmisiä..

:))

Nää kortsut on siellä lähinnä nuorison jäljiltä, joista moni kulkee rajalla, ns. toinen jalka maailmassa, ja niiden, jotka eivät ole enää uskomassa mutta tulevat "tavan vuoksi" ja tapaamaan vanhoja kavereita. Joo, kyllä niitä sieltä löytyy. Ja kaljapullojakin. Mutta kyllä järkkärit tulee aika helposti puuttumaan tilanteeseen, jos tulee vähänkin vihjettä että jossain leirissä nuoriso vetää kaljaa tai tulee muuta metakkaa...

[/quote]

Vierailija

Mistä muuten tiedät että ovat siellä siihen aikaan? Miksi et oo ite nukkumassa lasten kans siihen aikaan?Suurin osa lapsiperheistä on nukkumassa tuohon aikaan, kaikki ei. Ei kai meidän kannata toisten elämää liikaa kytätä.

Vierailija

jos kerta tunnet niitä perheitä niin mitä jos kuule sanoisit niille ihan suoraan miltä sinusta tuntuu kun raahavat lapsensa sinne kentälle. auttaa täällä tästä marista kun kukin tekee kuitenki omat päätökset jaksaako niitten lapsien kans sinne kentälle lähtä ja haittaako se jos kerran kesässä menee nukkumaan vähä väärään aikaan.

Vierailija

Lainaus:

Sehän on ihan tunnettu juttu, että missään ei ole niin paljon kortsuja kuin pohjalaispelloilla suviseurojen jälkeen. Eikä missään synny niin paljon lapsia kuin Pohjois-Suomen sairaaloissa maaliskuussa, kun suviseurojen (ja vähän juhannuksenkin) satoa korjataan.

Vierailija

minkä ikäinen sinä olet ja montako lasta sinulla on? LAsten iät? Ja minkälaisia sinun ystävät ovat ja onko teillä muutenkin tapana valvoa pitkään ja nukkua aamuisin pitkään? Ihan vain mielenkiinnosta..Lainaus:

todella tiukkapipoinen! Juuri sinunlaistesi takia meillä uskovaisilla niin huono maine onkin.....Suviseurat ovat vain kerran vuodessa, vuoden kohokohta meille jokaiselle. Annathan siis kaikille siellä oleville rauhan nauttia niistä ihanista päivistä -ilman kyttäysmeininkiä :)

Vierailija

uskon että suurin osa seuravieraista ja pienten lasten vanhemmista on samaa mieltä sinun kanssasi. Se on vain se tietty joukko joka yöllä valvoo. :) Mutta tämä tulee varmaan aina olemaan jonkin asteinen miinus puoli suviseuroissa. Ei anneta sen kuitenkaan pilata meidän seurailoa ja seuramieltä. Onhan siellä seuroissa suurin osa asioista kuitenkin hyvin ja mukavaa.

Vierailija

Kuin jostain eri planeetalta. En tajunnutkaan että se esiteinien valvominen on sinänsä jo paha juttu, olin aina luullut että siitä tekee ongelman se siideri ja keskikalja mitä niillä on yleensä ns. normaalimaailmassa tapana naukkailla siinä valvoessaan.

Vierailija

valvoisivatkin vähän pidempään, jos on jotain jännää. Vaikka uusivuosi, suviseurat tai olympialaisten keihäänheittoa telkkarissa eikä seuraavana aamuna tarvitse lähteä kukonlaulun aikaan mihinkään.

Vierailija

Suvarit on nykyään vaan tilaisuus, johon mennään tapaamaan tuttuja ja sukulaisia.Kauheata luonnon tuhoamista roskilla, miettikää sitä kertakäyttöastioiden määrää mitä sieltä tulee, pellot eivät ole viljelykunnossa pitkään aikaan. Mutta eihän lestat ole koskaan ympäristöasioista piitanneet.

Vierailija

Lainaus:

Sehän on ihan tunnettu juttu, että missään ei ole niin paljon kortsuja kuin pohjalaispelloilla suviseurojen jälkeen. Eikä missään synny niin paljon lapsia kuin Pohjois-Suomen sairaaloissa maaliskuussa, kun suviseurojen (ja vähän juhannuksenkin) satoa korjataan.
mutta kuulemma pullojenkerääjät eivät missään saa yhtä isoa saalista kuin suviseuroista.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat