Vierailija

Jo aiemmin sanottiin vanhempainillassa että eskareille tehdään pian testi koulukypsyyttä koskien, kestää puolitoista tuntia. Juuri muuta ei tästä testistä kerrottu, kun ihmettelin pituutta niin erityislastentarhanopettaja sanoi että tauko pidetään välissä ja omat opettajat ovat paikalla..Tänään tuli sit lappu, että ko. testi on ensi viikolla ja silloin pitää olla paikalla. Hiukan ihmettelin, kun olen täältä ja muualtakin lukenut, että joiltain vanhemmilta on kysytty lupa lapsen testaamiseen, meille vain ilmoitetaan että pitää olla paikalla, vain sairaus on syy olla poissa! Kyseessä siis koko ryhmälle yhtä aikaa tehtävä testi. Mutta silti. Niin ja vanhempainillassa erityislastentarhanopettaja mainitsi että palautetta ei anneta koska niin oli tehty viime vuonna ja siinä on kuulemma liian iso työ! Mutta jos ongelmia ilmenee niin aletaan keskustella omien opettajien kanssa.Alkoi vähän epäilyttää että onko tässä menetelty ihan kaikkien sääntöjen mukaisesti? Lasta testataan, ei saada palautetta, kuitenkin testin perusteella saatetaan päätellä onko lapsi koulukypsä vai ei. Nyt on vielä sellainen tilanne että lapsen omat eskariopet ovat poissa, toinen lomalla ja toinen sairaana, eli omat opet eivät sit kuitenkaan ole paikalla. Oma lapseni on fiksu, oppi lukemaan viisivuotiaana ja osaa laskea yms, eskaristakin on tullut pelkkiä kehuja koko ajan kaikesta mahdollisesta joten en ollenkaan epäile etteikö hän olisi koulukypsä, mutta lapsi jännittää tällaisia tilanteita aika paljon. En aio hänelle sanoa mitään etukäteen mut eskarissa varmaan sanotaan.Puolitoista tuntia kuulostaa aika pitkältä ajalta, siitä ei ollut puhetta miten pitkä tauko välissä on, ilmeisesti aika lyhyt. Eihän koulutunnitkaan kestä niin kauan eikä tehtäviä tehdä tauotta koko ajan, testi on kuulemma yhdeksän sivun mittainen! Eihän koulussakaan kokeet ole niin pitkiä. Mun mielestä kuulostaa aika oudolta!

Sivut

Kommentit (23)

kun olen ollut ekaluokkaa aloittelemassa. Enkä myöskään muodosta ennakkokäsitystä oppilaiden taidoista etukäteen. Tietenkin selvistä vaikeuksista on hyvä saada tieto kouluun jo heti alussa, jotta voidaan tukea parhaalla mahdollisella tavalla. Monet vanhemmat tekevät nimittäin niin, että salaavat sen, jos lapsella on vaikkapa "hahmotushäiriöitä" ja toivovat ettei niitä koulussa huomattaisi, että voisi aloittaa ikäänkuin puhtaalta pöydältä. Näinhän asia ei valitettavsti mene. Mutta vielä ap:n viestiin sen verran, että se kyllä herättää huomiota, jos olet kieltänyt testaamisen. Herää heti kysymys, että miksi.

on palvella lasten etuja ja olla hyödyksi heidän koulunaloituksessaan.niiden testien tarkoitus EI ole mitata miten hyvin kotona hoidetut lapset on opetettu lukemaan ennen koulun alkua...

joten olkaa huoleti ;)lapsenne on henkisiltä valmiuksiltaan ja sosiaalislta taidoiltaan muiden asioiden lomassa joko kypsä kouluun tai ei.

ja asia selviää kyllä tuossa ja jos on tarve erityistukeen jossain, sekin hoituu sitten ajoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

tosiaan eihän siellä lukemista ja laskemista testata vaan kykyä istua 1,5 h luokassa, seurata ohjeita ja tehdä tehtäviä.

just noi aspergerit oppii usein lukmaan ja laskemaan 3-vuotiaina, muttta tavallisessa koululuokassa he eivät pysty keskittymään

mulla tosiaan nousee karvat pystyyn aika helposti jos on jostain tällaisesta asiasta kysymys, en tiedä miksi, kun oma lapseni tosiaan on aivan normaali ja fiksu ikäisekseen.Siis on kysymys ihan tavallisen päiväkodin tavallisesta eskariryhmästä, josta kaikki testataan yhtä aikaa.Oon vaan niin tällaista vastaan, lapset pannaan johonkin helkkarin paremmuusjärjestykseen jo eskarissa, ennen kuin edes pääsevät kouluun (tuntuu että nykyään kouluun tosiaan "päästään", tällaisten testien jälkeen, ihan kuin se ei enää olisikaan kaikkien oikeus ja myös velvollisuus) ja siellä opettajat jo ovat muodostaneet heistä omat ennakkoluulonsa tällaisten testien perusteella, jotka siis varmaan opettajat saa käsiinsä, mutta me vanhemmat emme....En ymmärrä. Kuulemma täällä kaupunki on päättänyt testata kaikki eskarit. Kiertävä erityislastentarhanope käy tekemässä testit päiväkodeissa. Mua vaan tää ärsyttää, tällainen määräily. En halua että lapseni opettaja saa päähänsä että hänellä on joku ongelma jota oikeasti ei ole, vaan tällaiset ylipitkät testit vääristävät todellisuuden etenkin niillä lapsilla jotka jännittävät tällaisia tilanteita.ap

ja tottakai tajuan että se vasta ihmetystä herättäisikin jos kieltäisin testin. Enkä kyllä yhtään epäile etteikö oma lapseni siitä "selviäisi". Kysymys onkin periaatteesta!Täällä kyllä pisteytetään... Päiväkodin johtaja sanoi että pisteitä voi saada maksimissaan 90 pistettä ja jos saa alle puolet niin on syytä keskustella vanhempien kanssa. Siis vanhemmat saa tietää nimenomaan tuon pistemäärän eikä muuta. Tai kai se koe sitten käydään läpi jos aihetta on. Mutta muuten ei saa palautetta.Nuo hahmottamisongelmat tuolla pisti vähän silmään. Juuri siitä tämä päiväkodin johtajakin puhui, ei siis tunne lastani ollenkaan vaan kun kysyin mitä tuo testi oikein testaa. Mitä ne sellaiset ovat? Jos lapsi osaa lukea ja laskea eikä kertaakaan ole opettajat sanoneet mitään negatiivista vaan päinvastoin koko ajan kehuneet niin voiko lapsella tosiaan olla joku ongelma sitten?kysyy ap

Minusta se on tosi hienoa, että kaikki PÄÄSEVÄT testattaviksi.Täällä se on mahdollista koska esikoululaisia on koko kunnassa noin 70. Useammissa ryhmissä nuo testit tehdään.Minusta noista testeistä vouhotetaan hiukan turhaan ja jos joillakin tuntuu olevan kauhea hätä jos omaa lasta testataan. Lapsen parhaaksi se kuitenkin aina tehdään ja erityistä tukea tarvitsevat erityisesti hyötyvät testaamisesta.

tehdään kaikille testi. Asiasta ilmoitettiin jo syksyllä. Testi oli tehty nyt heti vuoden alussa. Meille ei edes ilmoitettu muuta kuin, että tulisi varata 5 minuuttia tulosten läpikäymiseen.Hyvin oli testit menneet. Ja monet tehtävistä oli sellaisia mitä meillä on osattu jo pari vuotta ilman ongelmia: tyyliin millä kirjaimella joku sana alkaa jne.

Testissä ei laiteta lapsia mitenkään paremmuusjärjestykseen, koetta ei pisteytetä mitenkään. Saat vain takasin kirjeen koulukypsä/suositellaan lisäharjoitusta koulukypsäksi pääsemiseksi ja thats it.Itse en näe mitään ongelmaa testauksessa, varsinkin kun kaikki testataan. Hyvähän se on, että mahdolliset kielelliset tai hahmotusongelmat saadaan esille mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Ja jos pojallasi ongelmia ei ole - niin varsinkaan silloin ei pitäisi olla mitään ongelmaa testauksessa! Anna pojallesi mahdollisuus olla hyvä!

en juuri tiennyt siitä etukäteen ja kesti tosiaan 1,5 tuntia. kaikki einsteinitkin testattiin koulukypsyydeltään, joten ei tarvitse olla eritysilapsi joutuakseen testiin.

lapset. Testataan matematiikkaa ja äidinkieltä ja yleensä kognitiivisia taitoja (=älykkyyttä). Testien tulokisista tai koko testistä ei kerrota vanhemmille mitään!Eli testaus ja paremmuusjärjestykseen laittaminen jatkuu koulussa!!

Ennen eskaria päiväkodin erityislastentarhanopettaja, joka on kiertävä eikä siis mitenkään päivittäin lasten kanssa tekemisissä, teki päätöksen että meidän poika tarvitsee erityistukea selviytyäkseen eskarista. Luulin että vastaava keskustelu tuon open kanssa olisi ollut kaikilla esieskareilla, mutta vasta siellä kuulin että hän oli vain joitain pyytänyt. Ope ei ollut koskaan edes tavannut meidän poikaa, teki tuon ratkaisunsa vain ja ainoastaan 5-vuotisneuvolan lääkärin lausunnon perusteella. Poika kävi tekemässä psykologilla nuo 5-v tehtävät uusiksi, koska lääkäri oli ihan pönttö. Psykologi piti 2 istuntoa (5 kai piti) ja totesi, että vika ei tosiaan tainnut olla pojassa vaan testien teettäjässä, joten loput ajat hän säästää niille jotka niitä enemmän tarvii. Poika oli vaan sille lääkärille aivan liian fiksu ja siksi sai lääkäriltä yhteistyökyvyttömän merkinnän paperiin. Tätä psykologin lausuntoa tuo erityisope ei ollut kyllä katsonutkaan.No poika sai sitten yhden hoitajan vain itseään varten päivittäin joksikin aikaa, ja tekivät ihan samoja juttuja kuin kaikki muutkin. Tuon hoitajankaan mielestä meidän poika ei poikennut muista saman ryhmän pojista mitenkään, mutta kun käsky tuli antaa erityistukea, niin sitähän annettiin. Ryhmässä vaan olisi kyllä ollut pari sellaista, jotka oikeasti olisi tuota tukea tarvinneet ja he jäi jostain syystä ilman.Tuo edes eskariin kelpaamaton kaveri on nyt toisella luokalla, koulu menee loistavasti, kaikki kokeet kiitettäviä, opettaja kehuu erittäin sosiaaliseksi ja aktiiviseksi oppilaaksi, joka ei koskaan aiheuta häiriöitä luokassa.

jos haluavat jollekin erityisluokalle. Myös se testaus on ihan hanurista. Viime vuonna koulut eivät olleet suostuneet näyttämään testituloksia (joiden perusteella lapsen koulu siis päätettiin) vanhemmille ennen kuin asiasta nostettiin hirveä haloo. Tämä siis siksi, että koko testaus on enempi vähempi mielivaltaista. Onneksi en ole koskaan koulubyrokratiaa tai koulujen ns. tasa-arvoisuutta ja oikeudenmukaisuutta arvostanut, muuten olisi mennyt usko niihin..

tai lapsi voi olla vaikka kipeänä kotona sen päivän.mutta kyllä ne opettajat muodostavat omat ennakkoluulonsa senkin perusteella että vanhempi ei ole antanut lupaa testata

Onko lapsesi syntynyt ihan loppuvuodesta tai muuten vaikuttaa vielä kypsymättömältä? Tai onko jokin sairaus; asperger tms? Silloin testi varmaan ihan hyvä juttu.Meillä ihan normaali terve 04/2002 syntynyt lapsi eikä sillä ainakaan mitään testiä ole.

tuo menettelyhän vaihtelee paljon kunnittain, mutta hyvähän se kai on jos lapsia testataankin välillä ettei kaikki mahdolliset ongelmat tule aivan yllätysenä sitten vanhemmille.

ihmeen moni vanhempi kuvittelee että koulukypsyys tarkoittaa vain sitä että osaa esim kirjaimet, numerot ja alkeita lukemisessa ja laskemisessa jne. ja ettei ole vain ihan kahjo täystuho häirikkö.eli siinä testissä ei testata kovinkaan paljon pelkästään kognitiivisia taitoja, se lukeminen ja laskeminen esim on vain yksi osa testiä, ja eihän sitä koulussakaan pitkälle pötki pelkästään noilla taidoilla.lisäksi testataan hahmotuskykyä juuri, tarkaavaisuutta, itseohjautuvuutta jne ja arvoidaan kaikenkaikkiaan edellytyksiä pärjätä isossa luokassa ja opetustilanteessa ilman suurempia häiriötekijöitä.

Ja se tehtiin kaikille. Se oli aivan kuin eskaritehtäviä muutenkin, lapset eivät edes huomanneet että olisi jokin "testitilanne". Me vanhemmat saimme aikaisemmin ohjeet, ettei kannata mainostaa testiä mitenkään, vaan antaa lapsen tehdä eskaritehtäviä kuten muulloinkin. Kuulemma 15/24 sai arviointilomakkeen takaisin rastitettuna että "koulukypsä", osalle oli sitten jotain pientä huomautettavaa. Saimme siis jo torstaina arviointilomakkeet takaisin.

oma lapseni oli ryhmäarvionnissa ja ainoastaan kaksi lasta heidän ryhmästään joutui siihen. Olisimme voineet kieltäytyä mutta suostuimme vaikke testin tarkoitus selvinnytkään. Lapsemme on ns. normaali ja osaa lukea ja laskea, ope vaan halusi varmistaa osaamistason kun hän oli saanut jollain osa-alueella huonoja tuloksia. Testit menivät hienosti ja sain seikkaperäisen selvityksen tuloksista kun soitin testanneelle psykologille.

testit pätkitään tosiaan koulutuntien mittaisksi ihan tarkoituksella ja testataan kenen kantti kestää.ja mitä noihin "einsteineihin" tulee,

niin herra Einsteinhan itse oli viiltävästä älystään huolimatta koulussa toivoton häirikköoppilas joka ei istunut muottiin yhtään.

ei olisi varmaan koulukyupsyystesteistä päässyt läpi puhtaasti.että repikää siitä kun mietitte miten hienosti teidän Nicopetteri osaa aakkoset etu ja takaperin niin tottahan se koulussakin pärjää, tai miten siitä naapurin hulttio-Eemelistäkään ei ikinä tule mitään. aivan idiootti lapsi varmaan kun tarvitsee erityistukea koulussa....

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat