Vierailija

Minun kaverini kävi eilen kylässä 3kk vauvansa kanssa. no siinä lapsista juteltiin ja mainitsin, että meillä on maanantaina 3v neuvola. No kaverini kun on muka ottanut selvää mitä missäkin neuvolassa pitää osata niin sanoi, että poikani saa moitteita kun ei osaa tehdä kuperkeikkaa.Meillä ei ole mitään kuperkeikkoja harjoiteltu, kun jossain muistan kuulleeni, että se voi olla pienelle vahingollista jos tekee väärin eli jotain niskajuttuja. Minä en kyllä ihan allekirjoittanut vaatimusta eikös nuo ole vielä vähän isomman juttuja vai?

Kommentit (8)

mutta kyllähän 3-vuotias kuperkeikan tekee. Meilläkin aika kömpelö poika osasi kuperkeikan jo 2-vuotiaana, toinen oppi vielä nuorempana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä on neuvolassa käytössä Lene-testistö. Lenen mukaan 3-vuotiaalta tutkitaan karsastus, näkökentät, kuulo (joko kuiskaamalla tai esim matkalaukkutestillä kuten meillä). Karkeamotoriikkaa tutkittaessa katsotaan lapsen kävelyä, varpailla kävelyä (lapsen pitäisi onnistua kävelemään 2-3 askelta varpaillaan), yhdellä jalalla seisomista (1 sekunti kummallakin jalalla) ja hyppäämistä. Lisäksi katsotaan puheen tuottamista ja ymmärtämistä, vuorovaikutustaitoja sekä silmä-käsiyhteistyötä (tornin rakentaminen palikoista, pysty- ja vaakasuoran viivan jäljentäminen, korkin kiertäminen auki). On kyllä erikoinen neuvola, jos siellä pitää lapsen osata tehdä kuperkeikka.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat