Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Siis hä ??? Pitääkö 3v neuvolassa muka osata kuperkeikka

Vierailija

Minun kaverini kävi eilen kylässä 3kk vauvansa kanssa. no siinä lapsista juteltiin ja mainitsin, että meillä on maanantaina 3v neuvola. No kaverini kun on muka ottanut selvää mitä missäkin neuvolassa pitää osata niin sanoi, että poikani saa moitteita kun ei osaa tehdä kuperkeikkaa.Meillä ei ole mitään kuperkeikkoja harjoiteltu, kun jossain muistan kuulleeni, että se voi olla pienelle vahingollista jos tekee väärin eli jotain niskajuttuja. Minä en kyllä ihan allekirjoittanut vaatimusta eikös nuo ole vielä vähän isomman juttuja vai?

Kommentit (8)

Vierailija

mutta kyllähän 3-vuotias kuperkeikan tekee. Meilläkin aika kömpelö poika osasi kuperkeikan jo 2-vuotiaana, toinen oppi vielä nuorempana.

Vierailija

Meillä on neuvolassa käytössä Lene-testistö. Lenen mukaan 3-vuotiaalta tutkitaan karsastus, näkökentät, kuulo (joko kuiskaamalla tai esim matkalaukkutestillä kuten meillä). Karkeamotoriikkaa tutkittaessa katsotaan lapsen kävelyä, varpailla kävelyä (lapsen pitäisi onnistua kävelemään 2-3 askelta varpaillaan), yhdellä jalalla seisomista (1 sekunti kummallakin jalalla) ja hyppäämistä. Lisäksi katsotaan puheen tuottamista ja ymmärtämistä, vuorovaikutustaitoja sekä silmä-käsiyhteistyötä (tornin rakentaminen palikoista, pysty- ja vaakasuoran viivan jäljentäminen, korkin kiertäminen auki). On kyllä erikoinen neuvola, jos siellä pitää lapsen osata tehdä kuperkeikka.

Uusimmat

Suosituimmat