Vierailija

YLE: Sinnemäki pakottaisi isät vanhempainvapaalle

23.1.2009 11:04Anni Sinnemäki (vihr) pakottaisi isät vanhempainvapaalle, kertoo Ylen Uutiset.Sinnemäki ehdottaa mallia, jossa äidille ja isälle olisi molemmille viiden kuukauden pakollinen jakso vanhempainvapaata. Kolmas viiden kuukauden pätkä olisi jaettavissa vanhempien kesken.Sinnemäen mukaan vaatimus on perusteltu, sillä harva suomalainen jää vanhempainvapaalle. Isien osuus vapaasta olisi korvamerkitty.Sinnemäki esittää toiveensa tasa-arvoministerille Stefan Wallinille, jolta hän odottaa esitystä hallituksen käsittelyyn perhevapaiden jatkamisesta.ILMites ne äidit joilla ei ole vakituista työta opiskelupaikkaa? 5 kuukautta rahattomana kotona kun mieskään ei saa täyttä rahaa.?

Kommentit (12)

Perusperheessä äiti olisi sen 10 kk ja isä sitten 5 kk.Meillä isä on ollut kotona ihan pientenkin vauvojen (4 kk ja 7 kk) kanssa, ja hyvin on mennyt.

Moni 5 kk ikäinen vauva on aika riippuvainen äidistä ja tisseistä erityisesti. Minusta olisi väärin sekä tuoretta äitiä että vauvaa kohtaan pakottaa äiti viideksi kuukaudeksi töihin kun vauva on niin pieni vielä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

TAi tipahtavat ainakin kotihoidontuelle... Mitä jos isä ja äiti ovat eronneet odotusaikana ja lapsella on kyllä isä paperilla, mutta isä ei osallistu elämään. Tälläisissä tapauksissa köyhyys vaan lisääntyisi. Entä jos lapsella ei ole isää lainkaan kuvioissa, ei edes tunnistettuna?

Èikö nytkin vanhempainvapaan saa käyttää kumpi vaan. Miksi tämä valinnanvara vietäisiin pois. Voisko joku pakotettuna kotiin jäänyt nainen nyt ilmottautua tai vaihtoehtoisesti se mies, jonka vaimo ei antanut jäädä kotiin?

mammat missä itse olisitte tuon 5 kk ajan? TÖISSÄ!

Ja työpaikka on käsittääkseni av-mammalle punainen vaate, varsinkin jos kotona on alle 18-vuotiaita lapsia. Eiköhän ehdotus kaadu siihen, että äidit eivät suostu hilaamaan ahteriaan tuon 5kk ajaksi työpaikoille, vaan haluavat myös jäädä kotiin. Ja se ei kyllä onnistu.

Näin saadaan poistettua erityisesti naisten epätasa-arvoa työmarkkinoilla. Kuka työnantaja uskaltaa palkata nuoren naisen, kun hän voi kohta olla vuosikaudet kotona ja vain kerryttää kuluja työantajalle (äitiyspäivärahat usean TES:n mukaan ja pakolliset lomarahat sekä mahdolliset sairauspoissaolot)?

Se kun on yleensä se mies joka enemmän ansaitsee. Olis aika karua elellä meikäläisen minimipalkalla kun mies sais paljon vähemmän kuin nyt työstään. Mites yksinhuoltajat sitten? Kuollut ehdotus heti ensi askelillaan!

Se 5kk jäisi vaan käyttämättä jos isä ei haluaisi käyttää osuuttaan. Minusta tuo on paras mahdollinen keino parantaa naisten asemaa työelämässä ja saada isät paremmin mukaan perheen arkeen.

isät vetäytyy ja/tai niiden työnantaja triistää lapsilta nykytilanteessa. Tuon tasa-arvovaikutus olisi myös huomattava, etenkin asiantuntija- ja johtotehtävissä.Nainen, jolla ei ole vakituista työtä tai opiskelupaikkaa voi käydä sen 5 kk niissä samoissa pätkätöissä kuin muutenkin tai työta etsiessään saada työttömyyskorvausta. Mutta todennäköisemmin myös naiset alkaisivat tämän jälkeen SAADA paremmin työpaikkoja.

jäi multakin ensin huomaamatta, että tuon ehdotuksen mukaan vapaita olisi yhteensä 5 + 5 + 5, yhteensä siis 15 kk. Ei nyt ihan pöllö idea verrattuna nykyiseen äitiys- + vanhempainvapaan kestoon.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat