Vierailija

...jotka eivät halua muuttaa työn perässä Kuopioon? Tarkoitan nyt tätä keskustelua siitä lääkelaitoksen siirtämisestä. En minäkään lähtisi ja syy on yksinkertaisesti se, että Kuopio ei ole riittävän suuri. Jos ihminen viihtyy Helsingissä (tai pääkaupunkiseudulla), ei Kuopiolla ole tarjota samaa. Mulla ei ole mitään Kuopiota vastaan, asun vain mielummin täällä.

Kommentit (14)

että miksi sitä ei mediassa suoraan sanota. Onneksi kuitenkaan helsinkiläisen ei ole pakko muuttaa muualle töitä saadakseen. Täällä on onneksi muitakin työpaikkoja. Eli onni onnettomuudessa:-))

Mutta ihan kaikki EIVÄT halua lähteä pois kotikaupungistaan jossa on ystävät, ehkä sukulaiset. lasten koulut, lasten ystävät ymym. Jos koko turvaverkosto on kasassa niin miksi ihmeessä pitäisi haluta muuttaa työnperässä jonnekin satojen kilometrien päähän?

En lähtisi minäkään, mistään hinnasta!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ettei pakotettuna halua muuttaa yhtään mihinkään.Sen sijaan sitä en ymmärrä, että tästä siirrosta on tehty niin kauhea poru. Aina sanotaan, että puolisot eivät löydä töitä muualta muualta kuin pääkaupunkiseudulta. Tämä varmaan on monen kohdalla tosi, vaikka pääkaupunkiseutulaisilta unohtuu aika usein, että muuallakin käydään töissä - ollaan ihan johtavissa asemissa jne. ja jopa useiden yritysten isot pääkonttorit sijaitsevat muuaalla kuin pääkaupunkiseudulla.Mutta: Lääkelaitoksen median mukaan poikkeuksellisen osaavalle ja ammattitaitonsa puolesta korvaamattomalle henkilökunnalle on annettu viiden vuoden siirtymäaika joko päättää lähteä sinne Kuopioon tai etsiä muuta työtä pääkaupunkiseudulta. Noin ammattitaitoinen väki taatusti löytää muuta työtä pääkaupunkiseudulta, jossa niille puolisoillekin on niitä töitä. Loppu hyvin kaikki hyvin. Lisäksi Kuopioon saadaan työpaikkoja, mikä on hyvä asia.Sen sijaan kun Kaskisissa lopetetaan tehdas, ei paljon pääkaupunkiseudulta kuulu sympatiaa niille työntekijöille, joiden on nyt sitten pakko parin kuukauden siirtymäajalla tuppautua todennäköisesti jonnekin Vantaalle löytääkseen uusia töitä. Heillä ei ole siirtymäaikoja ja terapiasessioita. Se siitä vaan.Tiedän että vähän kärjistän, enkä ole ollenkaan Kuopiosta vaan Helsingissä 35 vuotta ja nyt 2 vuotta muualla asunut. Enemmän kai ihmisiä ärsyttää se asenne tässä. Kun todellakin tuo siirtymäaika on - esim. juuri nyt YT-neuvotteluja käyvään 1200 Metsolaiseeen verrattuna aivan käsittämätön. Pohjimmiltaan on kyse samasta asiasta - pakosta muuttaa työn perässä pois kotiseudulta.

- Heillä on 5 vuoden siirtymäaika ja turvattu työ. Kenelle muulle on annettu 5 vuotta aikaa etsiä uusi työpaikka ja silti muristaan?- Aika moni suomalainen joutuu elämään kaukana sukulaisista ja turvaverkoista. Tiedän montä ystävääni, joka on pakosta joutunut muuttamaan pääkaupunkiseudulle, kun ei töitä muualla ole. Turvaverkot ovat seuranneet perässä. Miksei Helsinkiläisten turvaverkot kykene siirtymään?- On aikapaljon helpompi taloudellisesti muutta pois pk-seudulta kun sinne. Sulla säilyy pk-lisä palkassa ja myytyäsi sieltä asunnon, saat paljon paremman Kuopiosta. Elintasosi kasvaa!- Asennevamma. Kuopiossa ei ole mitään, Helsingissä on kaikki. Kuis usein käytette Ateneumissa, Kansallismuseossa tms. mitä Hesassa on? Kerran tai kaksi vuodessa. Käykää sukuloimassa Hesassa ja useammin tulee vierailtua ko. paikoissa.

Ei Kuhansarvessa ole sen enempää ammattikoulua, AMK:ia, yliopistoa kuin oppisopimuksiakaan tarjolla. Netistä vois ostaa jonkun kirjekurssin korkeintaan

Ei pienemmälle paikkakunnalle juurtuneet halua pääkaupunkiseudulle. Vaan eipä ole ollut vaihtoehtoa kun työt ovat siirtyneet sinne.

Nyt sitten vaan mediassa itketään aivan toisella tavalla kun kärsijöinä onkin yllättäen pk-seutulaiset... Kertoo paljon siitä, mihin valtakunnan media on keskittynyt.

että kaiken toiminnan keskittäminen Helsinkiin pakottaa paljon suuremman määrän ihmisiä tekemään ihan saman uhrauksen. Tässä oma tekstisi vähän muunneltuna, pätee muhun. :)Miten voi olla niin vaikea ymmärtää niitä suomalaisia, jotka eivät halua muuttaa työn perässä Helsinkiin? Tarkoitan nyt tätä keskustelua keskittämisestä ja hajasijoituksista. En minäkään lähtisi Helsinkiin ja syy on yksinkertaisesti se, että Helsinki on liian suuri. Jos ihminen viihtyy pienessä kaupungissa/maalla, ei Helsingillä ole tarjota samaa. Mulla ei ole mitään Helsinkiä vastaan, asun vain mielummin täällä.

Lainaus:

Ei pienemmälle paikkakunnalle juurtuneet halua pääkaupunkiseudulle. Vaan eipä ole ollut vaihtoehtoa kun työt ovat siirtyneet sinne.

Nyt sitten vaan mediassa itketään aivan toisella tavalla kun kärsijöinä onkin yllättäen pk-seutulaiset... Kertoo paljon siitä, mihin valtakunnan media on keskittynyt.
Minä taas olen syntyperäinen helsinkiläinen, mutta minulla ei ole varaa asua rakkaassa kotikaupungissani. Olen ollut pakotettu muuttamaan paremman elintason perässä muualle. Ei ole reilua.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat