Pääseekö lähihoitajat edes töihin ambulanssiin?

Vierailija

Kaverini on aloittanut lähihoitajaopinnot ja aikoo suuntautua ensihoitoon. Tavoitteenaan pelastaa ihmishenkiä pillit vinkuen.Itse olen siinä käsityksessä, että ambulansseissa työskentelevät ovat koulutukseltaan joko sairaanhoitajia, ensihoitaja (amk) tai vanhanajan ns. sairaankuljettajia.

Kommentit (10)

Vierailija

tietenkään kaikkia samoja juttuja ei voi tehdä kuin ensihoitajat, mutta paljon kuitenkin.

Ensihoidon koulutusohjelmassa lähihoitajat saavat paljon sellaista koulutusta jota muut lähihoitajat eivät saa, koulutusohjelma on myös paljon vaativampi ja siihen ei pääse kuka vaan

Vierailija

suuntaus on se, että lähärit eivät enää kauaa työskentele ambulanssissa, täytyy olla ensihoitaja amk tai sairaanhoitaja.

Lähärit ajaa mummukyytiä.

Vierailija

Ja tekevät siellä käytännössä ihan samoja hommia kuin ensihoitaja amk:n käyneet. Saavat mm aloittaa suonensisäisen lääkityksen.

Vierailija

Perustaso tulee säilymään muussakin kuin mummokyydissä. Uusia virkoja myös perustason sairaankuljettajille perustetaan joissakin kaupungeissa pilvin pimein. Ja ennenkuin nämä ihmiset ovat eläkkeellä, voi olla ettei ole enää ensihoitaja amk tutkintoakaan olemassakaan. Tosin vielähän ei ole edes ensihoitaja nimikettä ambulansseissa ollenkaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat