Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ero ja lasten paras... miksi se ei kelpaa sosiaalitoimelle tai kelalle?

Vierailija

Olemme eroamassa. Lapsia on 3, kaksi ala-asteikäistä ja 4-vuotias.Pitkien keskustelujen päätteeksi päädyimme ratkaisuun, että lapset asuvat aina omassa kodissaan, tässä, mihin ovat aikanaan syntyneet. Tutussa ja turvallisessa. Vuokraisimme miehen kanssa pienen kaksion, jossa sitten asuisimme vuoroviikoin, toinen kotona lasten kanssa.

Olemme hyvissä väleissä eikä eroon liity toista miestä /naista ja ajattelimme, että tämä ois lapsille paras ratkaisu.Mutta. Eipä kelpaa sossulle. Kuulemma lapsilla pitää olla ensisijainen huoltaja ja näin ei voi tehdä. Kuitenkin jomman kumman, minun tai miehen, pitäs muuttaa osoite siihen uuteen asuntoon ja silloin katsottais, että hän on etävanhempi.

Ja Kela, Kela epäili heti, että kysessä on kusetusyritys, jolla saadaan nostettua heiltä kallista asumistukea.Että se siitä lasten parhaasta sitten. On kai jotenki kamalaa, jos vanhemmat OIKEASTI erotessaan haluavat tehdä niin kuin lapsille parasta eivätkä toimi itsekkäästi omien tarpeiden pohjalta??

Sivut

Kommentit (27)

Vierailija

Miksi toinen ei voisi muuttaa kirjoja jos kerran tukia haluatte? Eihän mikään viranomainen määrää missä talossa ihmisen on aikansa vietettävä oli kirjat missä tahansa.Jos taas ette halua tukia niin tuskin Kelaa silloin kiinnostaa teidän osoitteet?

Vierailija

voi kyllä lapset mennä sekaisinkin, kun välillä on äiti asumassa taloa ja välillä isä.Ja miksi erota, jos kerran tulette noin hyvin toimeen. Itselle ainakin tuli olo, että tässä on nyt tukien perässä juoksua.Kyllä loppu pelissä selvä ero on paras, niin lapsille kuin teille itsellennekin, jos kerran nyt erota haluatte. Lastenne paras kuitenkin olisi, että pysytte yhdessä ja teette parisuhteenne toimivaksi.

Vierailija

Jos teette niin kuin sossu sanoo, mies maksaa sulle elareita (se ei estä teitä sopimasta lasten kuluista haluamallanne tavalla) niin onko Kelalla siis jotain urputtamista siitäkin?

Vierailija

Mies vastais sen vuokra-asunnon jutuista, minä tämän talon. Siis lämmitys, sähkö, vesi.

Me ei kumpikaan haluta toisillemme mitään pahaa, emme vaan pysty enää asumaan yhdessä ja jakamaan sillä tavoin elämäämme.

Siivoukset tietenkin tekee kumpikin siellä, missä kulloinkin on. Ei me olla koskaan 14v yhdessäolomme aikanakaan riidelleet kotitöistä, miksi nyt pitäisi?

Vierailija

kerropas, miten te olette suunnitelleet irtaimen omaisuuden jaon ja huoltamisen sekä siellä uudessa pikkuasunnossa että siellä lasten kodissa? Kenelle siellä olevat huonekalut kuuluvat? Ja jos esim sänky on sun, niin kuka ostaa uuden jos se hajoaa aviomiehen kuorsauksesta? Kuka maksaa kodinkoneitten korjauksen ja kuka tilaa huoltomiehen ja on kotona kun hän tulee tai raijaa vekottimen huoltoon? Entä miten te olette sopineet vastuut ja vuorot sen talon siivouksessa? Kuka kuuraa vessat ja jääkaapit ja milloin ja miten sitä kontrolloidaan? Kuka maksaa telkkariluvan? Kuka huoltaa talotekniikan ja lämmityksen? Se joka sattuu olemaan siellä silloin kun tarve ilmenee ja kuinka meinaatte varmistaa, ettei kumpikaan "ole olevinaan huomaamatta" siivouksen tai lämmitysoöljyn tarvetta jotta saisi öykättyä ongelman toisen niskoille?Pikkuasunnon ongelmathan on vaan teidän aikuisten, mutta lasten asunnon ongelmist kärsii ne lapset. En mäkään olis sossuna ihan vakuuttunut siitä, että lasten paras tulee hoidettua näin.Lisäksi mustakin näyttää, kuten kelasta, että te ette ole oikeasti eronneet eikä teidän omaisuutta ei ole kunnolla jaettu, te vaan ette viitsi katsella toisianne.

Vierailija

Elatusmaksuja voidaan joissain tapauksissa kai huomioida, mutta en tiedä voidaanko noissa.Lainaus:

Siis että jos lapset ovat kirjoilla esim. minulla, niin niitä ei oteta huomioon miehen asumistukeen tai työtömyyspäivärahaan, vaikka olisikin yhteishuoltajuus?

Vierailija

Erotessa tehdään huoltajuussopimus jossa voidaan sopia, että elatusmaksua ei vahvisteta, jolloin miehen ei sitä tarvi maksaa. Meillä menty jo yli 4 vuotta ilman elatusmaksuja.

Vierailija

Lainaus:

Siis että jos lapset ovat kirjoilla esim. minulla, niin niitä ei oteta huomioon miehen asumistukeen tai työtömyyspäivärahaan, vaikka olisikin yhteishuoltajuus?

Vierailija

Pointti on se, että Kela ei suostu maksamaan meille ollenkaan asumistukea, jos teemme näin, kuin olimme suunnitelleet.

Ja yh-korotuksiakaan emme toki ole kummallekin vailla, mutta kela kieltäytyy maksamasta niitä lainkaan, koska kyseessä on kuulemma kulissiero.Tottahan voimme erota "kunnolla", niinhän nyt joudummekin tekemään. Minusta tämä on vaan periaatteellinen juttu, että jos vanhemmat tosiaanki haluavat erota sovussa ja lasten parasta ajatellen, niin siitä tehdään näin vaikeaa. Eikö päinvastoin pitäs kannustaa siihen??Ja tosiaan, on aika kohtuutonta, että mies pakotetaan maksamaan mulle elatusmaksua, vaikka hoitaakin lapsia puolet ajasta. Pakkohan ei oo maksaa, tai voin vaikka nostaa ne ja palauttaa miehelle, mutta ne kuitenkin lasketaan mulle tuloksi etuuksia laskettaessa.

Vierailija

jos/kun jompi kumpi löytää uuden puolison. Tällä hetkellä jo ajatus siitä tuntuu kummastakin hyvin vieraalta, joten uskoisin, että tämä toimisi ainakin niin kauan, että lapsetkin tottuvat muuttuneeseen elämäntilanteeseen.ap

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat