Vierailija

Lapset 8 ja 5

Kommentit (4)

Kesäaikaan olisi hyviä leikkipuistoja, mutta näin räntäsesonkina hyvä hätävara voisi olla Alexa-ostarin (Alexanderplatz) Kids City/World tms.Meidän 6- ja 4-vuotiaat viihtyi siellä lähes koko päivän.

Jos aamulla ostaa lipun, niin samalla lipulla pääsee vielä illalla sisään. Eli voi välillä käydä muualla. Näin ainakin kesällä.

Berlin-Zoo, katsomassa nyt jo isoksi kasvanutta jääkarhu Knutia. Entisellä itäpuolella on se korkea tv-torni, sen huipulla kannattaa käydä katselemassa maisemia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

olemme olleet kaksi kertaa berliinissä lasten kanssa, tässä jotain vinkkejä:

en tiedä, kannattaako Knutin takia eläintarhaan mennä, se on iso jääkärhu joka makoilee ja oleilee (ei siis mitään erityistä). Me kävimme tosin kummallakin reissulla katsomassa Knutia, eka Berliinin reissu ajoittui Knut-manian aikaan kun Knut oli pieni ja Knutin aitauksen luo joutui jonottamaan tunteja. Toisella reissulla kävimme katsomassa, miten Knut oli kasvanut (oli jo iso), mutta mitään erityistä siinä ei ole jos ei tunne (ja ole seurannut tarinaa).Tekniikan museo on ok, varsinkin Spectrum-talo, jossa saa itse kokeilla ja testailla. Jos nyt menisin lasten kanssa niin jättäisin varsinaisen museo-osan kokonaan väliin ja viettäisin senkin ajan tuossa Spectrumissa. Spectrumin noitataloon kannattaa ehdottomasti mennä - ja jos rupeaa huimaamaan niin silmät kiinni tai katse penkin kaiteeseen =)Luonnonhistoriallinen museo on hieno dinosauruksineen, ehdoton lasten suosikki.Jos menette Pergamon-museoon niin kannattaa etukäteen tutustua patsaisiin ym netissä tai opaskirjan avulla - meillä lapset viihtyivät museossa tuntikausia kun samalla "etsittiin" opaskirjan patsaita ym.Kannattaa tsekata etukäteen kulttuuritarjonta lapsille: Berliinissä on paljon lasten oopperaa, teatteria, nukketeatteria, musiikkia jne.Berliinissä on erikseen lastemuseo, emme ole käyneet joten siitä ei sen enempää. Berliinin nettisivuilla on muuten erikseen listattu "lasten berliini" eli kaikki lapsiperheille sopivat käyntikohteet. Siellä on myös hyvä tapahtumakalenteri, josta voi hakea matka-ajankohdan tapahtumat eri kategorioista (ainakin saksaksi todella informatiivinen sivusto).KaDeWe ei mielestäni ollut mitenkään erikoinen, ruokaosastokin on vaisumpi mitä luulin - sitä kun kehutaan niin kovasti niin odotukset olivat suuremmat kuin todellisuus.SeaLife taitaa löytyä Alexanderplatzin läheisyydestä.Kannattaa tosiaan tutustua noihin turistitoimiston sivuihin, sieltä löytää todella hyvin vinkkejä.

Berliini on ihana kaupunki lastenkin kanssa. Tuo eläintarha on mukava, auki maaliskuun 20. päivään asti klo 9-17 päivittäin.Ja tv-torni on tosiaan must myös. Kaupoista kannattaa tsekata ainakin KDW:n ruokaosasto, siellä voi syödä lounaan.Museoita on paljon ja ne ovat upeita. Museuminselnillä on taidetta ja jos ette halua käydä kuin yhdessä museossa, menkää Pergamon-museoon. Siellä on mm. Lähi-idästä löydettyjä alttareita ja portteja yms. arkelogisia juttuja - ei siis mitään pikkupiperrystä, lapsetkin tykkää katsella noita. Siellä on myös epyptologinen museo, jossa on se kuuluisa Nefertitin pää, joka kannattaa käydä katsomassa.Itse en ole vielä käynyt juutalaismuseossa (avattu vasta 90-luvun lopulla), mutta sinne menisin, jos nyt olisimme menossa Berliiniin. On kuulemma tosi vaikuttava ja arkkitehtuurinsa kuuluisaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat