Vierailija

Eli vatsatauti on nyt kolmatta päivää. Ekana päivänä oksensi n. 4 kertaa ja teki parit ripulit. Sain juotettua silloin ja yöllä. Eilen teki kerran pienet ripulit ja oksensi kerran kun yritin antaa sosetta. Joi jonkin verran, ei paljoa mutta öillä joi 2 dl vettä. Yöllä oksensi vähän.

Tänään ei ole oksentanut, kerran tuli ihan pieni ripuli. On juonut n 2 dl.

Pissaa on tullut tänäänkin vähän, eli sen puolesta ei olisi kovin kuivunut.

lapsi on vaan äärittömän väsynyt, nukkunut lähes koko päivän. On kyllä valvonut jo 2 yötä, eli varmaan sekin väsyttää ja tauti itsessään.Mietityttää vaan että pitääkö käyttää näytillä?! Kun ei ole varmaan kuivunut, pissaakin kun tulee. Väsymys vaan mietityttää. Mutta itsekin olin kyllä ko. taudissa ihan kamalan väsynyt....

Kommentit (15)

että täällä voi saada hyvin ristiriitaisia neuvoja ja viime kädessä on aina paras viedä lääkäriin tai jutella edes puhelimitse lääkärin tai hoitajan kanssa. Aloituksissa annetaan usein niin vähän taustatietoja, että hyviä neuvoja voi olla vaikea antaa tai saada.Mutta ei se mahatautipotilaan hoito nyt sentään mitään avaruustiedettä ole. Olennaista on, että ap osaa antaa nestettä ja toimia, jos lapsi yhtäkkiä vetää veteläksi.http://www.lastenlaakari.com/Lainaus:

Tai ainakin soittanut neuvolaan tai terveyskeskukseen ammatti ihmiselle ja kysynyt neuvoa. Kuka nyt luottaa netti palstan neuvoihin kun kyseessä lapsensa terveys...???

Meillä lapsi 1v. oksensi n. vuorokauden kun vein lääkäriin, joutui melkein heti tiputukseen, lääkärin mukaan oli jo pahasti kuivunut, oli myös väsynyt ja

veltto ja ei jaksanut kuin nukkua. Lapsi kuivuu aika äkkiä, joten älä enää odottele.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meilla meni vatsataudissa ihan tavallinen maustamaton jugurtti. Annoin nesteita teelusikalla tai laakeruiskulla, sillakin saa edes vahan menemaan alas. Niin, ja jos jugurtti tai hedelmasose menee alas, niin laita joukkoon maitohappobakteereja (saa apteekista tippoina ja sen tabletinkin saa helposti murskattua).

Kyse on kuitenkin alle vuoden ikäisestä vauvasta. Pieni lapsi voi kuivua nopeasti hyvin huonoon kuntoon. Vaikka mahatautia ei voi parantaa lääkkeellä (se siis ottaa oman aikansa ja paranee sitten), sitä voi HOITAA silti tiputuksella, jos lapselle ei saa juotettua mitään.Lainaus:

Mutta kyllä lapsesi varmasti parantuu! =) Lääkärit harvoin voivat tehdä taudille yhtään mitään, kun ei siihen ole lääkettä. Tauti kaataa helposti raavaankin miehen sängyn pohjalle, saati sitten pienen vauvan. Anna lapsen nukkua, jos väsyttää, parin päivän päästä menoa varmasti taas riittää!! =)
Sinänsä en ole usuttamassa ap:tä lääkäriin välittömästi, mutta JUOTTAMAAAN HETI vauvalle lisää nestettä. Ja jos juottaminen ei onnistu, siinä tapauksessa jo illalla lääkäriin.

Lapsen pitäisi lievässäkin ripulissa juoda about saman verran desejä kuin on painokilojakin. Kaksi desiä reilussa puolessa vuorokaudessa on siten raakasti liian vähän.Älä anna liian makeaa juotavaa, se pahentaa nestehukkaa. Mutta muutoin voit antaa sellaista juotavaa, joka lapselle maistuu.

Tai ainakin soittanut neuvolaan tai terveyskeskukseen ammatti ihmiselle ja kysynyt neuvoa. Kuka nyt luottaa netti palstan neuvoihin kun kyseessä lapsensa terveys...???

lapsi kuivuu nopeasti, soitin lääkäriasemalle ennen kuin vein oman oksentelevan ja ripuloivan lapsen sinne, ohjeeksi annettiin et jos ei vuorokauteen juo mitään,

tai ei pysy sisällä, pitää tulla näyttää, niin sit mentiin, ensiksi yritettiin

juottaa ripulilääkettä, kun ei pysynyt sisällä, laitettiin tippaan, oli tipassa

tasan viikon.

Vauvan/lapsen mahdollista kuivumista voi tarkastella niin, että nipistää esim. vatsasta hieman nahkaa. Jos nahka jää ns. "nipistysasentoon", niin silloin iho on kuivunut, mutta jos iho palautuu normaalisti kimmoisaksi, niin silloin ei ole mitään vaaraa. Harva lapsi oikeasti kuivuu oksennustaudissa. Tautihan voi kestää parikin viikkoa, pääasia on, että juottaa lapselle koko ajan jotain. Ihan sama mitä lapsi juo, kunhan juo, edes pienen tipan kerralla. Apteekista saa Osmosal-merkkistä ripulijauhetta, jota sekoitetaan veteen ja juotetaan lapselle, siitä saa jotain kivennäisaineita ilmeisesti.Mutta kyllä lapsesi varmasti parantuu! =) Lääkärit harvoin voivat tehdä taudille yhtään mitään, kun ei siihen ole lääkettä. Tauti kaataa helposti raavaankin miehen sängyn pohjalle, saati sitten pienen vauvan. Anna lapsen nukkua, jos väsyttää, parin päivän päästä menoa varmasti taas riittää!! =)

uskaltaisitko antaa maistaa jo jäätelöä tai noi hedelmäsoseet voisi mennä alas. Apteekista ostaisin Osmosalia ja yrittäisin sitä juottaa, meillä monasti auttanut lapsilla.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat