Vierailija

Onko vakuutus parempi ottaa ennen vai jälkeen syntymän (ja miten yleensä on tapana toimia)? Ja onko jotain suosituksia, mistä ja millainen vakuutus kannattaisi ottaa? Olettaen, että vakuutus siis kannattaa ottaa.

Kommentit (14)

Ensimmäiselle otettiin vasta, kun oli 4kk. Siihen asti jahkailin, ottaako vai ei. Sitten kun ekan kerran oli pakko mennä päivystykseen, niin vakuutus otettiin sit jo samana päivänä.

Kakkoselle ja kolmoselle otettiin ennen jo syntymää..

Tarpeeseen ovat tulleet nuo vakuutukset. Yhdellä lapsista on pitkäaikaissairaus, joka vaatii jatkuvaa lääkitystä ja seurantaa. Vakuutus korvaa sekä lääkkeet, että kaikki hoidot. Yksi on moniallerginen. Vakuutus korvaa lääkkeet ja rasvat, sekä kaikki hoidot. Yhdelle lapsista on tehty suuri leikkaus. Tuonne päästiin ilman odottelua heti yksityiseen sairaalaan ja vakuutus maksoi tuon suoraan sairaalalle maksusitoumuksella.

Vakuutukset ovat turvassa ja hinta on hiukan alle 100€/lapsi. Eli n.300€ menee vuodessa. Omavastuu on 47€/hakukerta. Kerran vuodessa laitan kaikkien kuitit vakuutusyhtiölle.

Meille lasten lääkäri ja hoitokulut, sekä lääkkeet maksavat siis n.450€/vuosi. Tuo hinta takaa sen, että lapset pääsevät aina tutun ja turvallisen lääkärin hoitoon. Ja ilman jonotuksia. Tähän asti kaikki suurimmat operaatiotkin on tehty muutaman päivän aikana. Ei pitkiä jonotuksia putkituksiin, eikä muihinkaan leikkauksiin. Ja aina samana päivänä päästy lääkärille, kun tarve on ilmennyt.

Meillä tuo 450€ ei riittäisi edes yhden pojan vuoden lääke menoihin. Saati, että ostaisi kolmelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kolmella lapsellamme oli sairaskuluvakuutukset. Meidän tapauksessamme vakuutukset olivat täysin turhia, onneksi. Irtisanoimme vakuutukset, koska sillä lähes tonnilla mikä niihin vakuutusmaksuihin meni, käyttäisi aika monta kertaa lasta lääkärissä vaikka yksityisestikin. Vaihdoimme vakuutukset täysajan tapaturmavakuutuksiksi.

Ja ennen syntymää (haettava viimeistään 3kk ennen LA). Kattaa jos synnytyksessä tulee jotakin tai lapsi joutuu heti osastolle syntymän jälkeen. Jos ottaa vasta syntymän jälkeen niin useissa yhtiöissä vaaditaan joku yhden tai kahden kuukauden ikä ja lisäksi kai jonkinnäköinen terveysselvitys. Jos siihen mennessä on ilmaantunut jotakin, rajataan se pois. Joten ehdottomasti kannattaa ottaa ja lisäksi ennen syntymää.

pohjolasta otettiin se ennen syntymää otettava vauvavakuutus, kun kaikki muutkin vakuutukset on siellä. sen enempää ei tarvitse miettiä, "millainen" vakuutus, kun kullakin vakuutusyhtiöllä taitaa olla sellainen tietty vakuutus vauvaa tai pientä lasta varten ja vakuutusehdoissa kerrotaan vakuutuksesta tarkemmin.otettiin varmuuden vuoksi, koska eihän sitä teidä, mitä kaikkea voi ilmaantua esim. ekan vuoden aikana ja pohjolassa 150 euron omavastuu on korvaushakukertaa kohden ja korvaukset voi hakea takautuvasti esin. koko vuodelta kerralla.pientä turvaa ja mielenrauhaa siis ostettiin, koska vakuutuksen voi muuttaa edullisemmasi vaihtoehdoksi myöhemmin kesken vakuutuskauden, jos näyttää sieltä, että lapsi ei sairastelekaan.

Meillä on kaikilla kolmella vakuutus, joka on otettu ennen syntymää. Yhdellä lapsista on synnynnäinen sairaus, jonka hoitokuluja vakuutus ei olisi korvannut, jos vakuutus olisi otettu syntymän jälkeen. Lisäksi kun lapset ovat olleet infektiokierteessä, vakuutus on ollut meille erittäin tärkeä.Kannattaa vertailla eri vakuutuksia, niiden omavastuita ja hakukäytäntöjä. Yleensä vakuutuksen saa halvemmalla, jos kotivakuutus on samassa yhtiössä. Hinnoissa ja korvattavuuksissa on eroja. Kannattaa kysellä myös tutuilta kokemuksia eri yhtiöistä. Sen jälkeen kun vakuutus on hankittu ja jos sitä joutuu käyttämään, vakuutusta on erittäin vaikea siirtää toiseen yhtiöön. Tai voihan sen siirtää, mutta silloin siitä rajataan pois ne sairaudet, mitä sitä ennen on sairastettu.

jotka juuri irtisanottiin. Emme onneksi ole tarvineet. Maksaa aivan tuhottomasti ja jos ei mitään flunssaa kummempaa lapsilla ole niin ei tarvitse. Sitähän ei vaan voi etukäteen tietää. Nyt on tapaturmavakuutukset.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat