Vierailija

Eli mulla on tällainen ongelma: Esikoinen RAKASTAA yli kaiken pinaattikeittoa ja kananmunia. Kuopus VIHAA sitä. Ei ole koko elämänsä aikana suostunut yli lusikallista suuhunsa pistämään. Tämän takia teen aika harvoin nykyään pinaattikeittoa, mikä on ikävää esikoisen kannalta, koska se on aina ollut hänen lempiruokansa. Tänään taas tein, mutta kuopus ei tapansa mukaan suostunut sitä syömään ja oli kiukkuinen ja nälkäinen välipalaan asti. Periaatteesta en ala montaa eri ruokaa tekemään, vaan lasten pitäisi oppia syömään myös niitä ei niin herkullisia ruokia. Ketään en pakota syömään, mutta jos ei edes suostu maistamaan, saa odottaa seuraavaa ruokaa.Mitä tässä pitäisi oikeasti tehdä?

Kommentit (5)

Sen kanssa tarjoaisin karjalanpiirakkaa tai grahamlihapiirakkaa, jolla toinenkin lapsi saisi mahaansa täydemmäksi. ja laittaisin ehdoksi, että yksi lusikallinen on kaikkien maistettava. Ei se ruoka niin erikoisen makuinen ole, etteikö kuopuskin pikkuhiljaa oppisi sitä syömään, vaikkei herkkuruoaksi tulisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä menee tosi monet ruoat ihan täysin ristiin. Jos keksin jonkun ruoan, joka on toisen lempparia, niin sitten toinen ei siitä tykkää. Juuri viime viikolla tein vähän uudenlaisella reseptillä jauhelihakastiketta. Nirso esikoinen rakastui siihen, hyvin syövä kuopus taas ei koskenutkaan. Meillä löytyy myös tällaisia eroavaiksuuksia:- esikoinen rakastaa nuggetteja ja kalapuikkoja, kuopus ei

- kuopus taas tykkää hampurilaisista, esikoinen ei

- kuopus rakastaa rahkaa, esikoinen inhoaa yli kaiken

- kuopus tykkää juustosta, esikoinen ei

- esikoinen tykkää kekseistä, joissa ei ole mitään taytteitä tms., kuopus taas rakastaa täytteellisiä keksejä

- kuopus tykkää suklaasta, esikoinen eiOlen itse ratkaissut asian niin, että jos kyseessä on ihan kunnon ruoka, niin välillä tehdään sellaisiakin, joista toinen tykkää mutta toinen ei. Mutta sitten taas jos kiistellään esim. siitä mitä keksejä ostetaan vierasvaraksi, niin pyrin kompromissiin. Rahkaa tehdessäni tarjoan toiselle jotain muuta, vaikka kaupan riisifruttia. Ja juustoahan ei ole pakko syödä. Tai jos päätetään tehdä kotona hampurilaisia, niin sitten hommataan toiselle nuggetteja.

esim. jos teen jotain homejuustokastiketta, niin teen lisäksi vaikka kalapuikkoja eli jotain helppoa, mikä ei vaadi ylimääräistä vaivaa

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat