Vierailija

Dendermonde. Belgiassa perjantaiaamuna sattunut päiväkotipuukotus on vaatinut jälleen uuden uhrin. Yhteensä puukotuksessa on menehtynyt kolme pikkulasta ja yksi naispuolinen lastenhoitaja.Ainakin kaksi pikkulasta on yhä erittäin kriittisessä tilassa.Kaikkiaan haavoittuneita on 13, viranomaiset kertoivat perjantaina. Heidät kiidätettiin tapahtuman jälkeen alueen eri sairaaloihin.

"Tämä on kamala rikos, mutta nyt ei pidä joutua paniikkiin. Teemme kaiken mahdollisen, jotta asia selvitettäisiin", syyttäjäviraston Jan Kerkhofs kertoi Helsingin Sanomille Dendermondessa.Järkyttyneet vanhemmat yrittävät parhaillaan tunnistaa iskussa haavoittuneita vauvoja. Tunnistus tehdään ainakin osittain valokuvien perusteella, Dendermondessa pidetyssä tiedotustilaisuudessa kerrottiin.

Syyttäjäviraston Christian Du Four vahvisti toimittajille, että iskun tehnyt mies on pidätetty.Helikopterilla liikkunut poliisi jäljitti hänet noin kolmen kilometrin päässä päiväkodista. Mies oli liikkeellä polkupyörällä.Du Fourin mukaan mies saapui päiväkotiin kello kymmeneltä aamulla Belgian aikaa. Silmitön surmaaminen alkoi hieman myöhemmin.

Hiljaisella sivukadulla sijaitsevan pienen päiväkodin lapset ovat 0-3-vuotiaita."Kaikki ovat kamalan järkyttyneitä. Tämä on rauhallista aluetta, jossa mitään tämänkaltaista ei voi uskoa tapahtuvan", päiväkodin lähellä asuva Frank Brusselmans, 42, kertoi Helsingin Sanomille.Järkyttynyt Brusselsmans oli lähtenyt töistä kotiin heti, kun kuuli tapahtuneesta vanhemmiltaan. Hän oli huolissaan omasta 11-vuotiaasta pojastaan ennen kuin sai tiedon puukottajan pidätyksestä."Tunnen yhden haavoittuneen vauvan vanhemmat. Tämä on kamalaa", järkyttynyt Brusselsmans sanoi ja tähyili sateessa poliisien eristämän päiväkodin suuntaan.

Vahvistamattomien tietojen mukaan puukottaja on avohoitopotilas, joka on asunut päiväkodin läheisessä kylässä.Paikallisten kuulemien raporttien mukaan miehen kasvot olisivat olleet iskuhetkellä maalin peitossa.Syyttäjäviraston Kerkhofsin mukaan on todennäköistä, että tappaja on käyttänyt vain yhtä teräasetta. Asiaa ei ole kuitenkaan vahvistettu.Pidätetty mies on kertonut henkilöllisyytensä, jota poliisi parhaillaan tarkistaa.Puukottajan iästä tai ulkonäöstä ei ole vielä tietoa. Eräiden tietojen mukaan hän olisi vain parikymppinen, toiset lähteet uskovat hänen olevan noin 40-vuotias.

Belgian sisäministerin Guido De Padtin mukaan kyseessä on järkyttävä yksityistapaus. De Padt matkusti heti tapahtuman jälkeen Dendermondeen, jossa hän tapasi ensin uhrien vanhempia.Dendermonde sijaitsee noin 35 kilometriä Brysselistä luoteeseen. Kaupunkiin on perustettu kriisikeskus

Kommentit (13)

minkäkuntoista porukkaa?Lainaus:

Päijät-Hämeen sosiaalipsykiatrisen säätiön asuntola sijaitsee samassa rakennuksessa! päiväkodin kanssa. Että...

perustetaan samaan korttteliin alakoulun ja päiväkodin ja iltapäiväkerhon kanssa, ihmettelen logiikkaa, minulle sopisi että vaikka meidän kodin viereen, mutta ei koulun viereen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joku helkatin ääliö jokun aika sitten uutisissa ehdotti että Suomessa vähennettäisiin psyk.osastoja vielä lisää. Avohoitoon vaan. Paitsi että sitä avohoitoa ei edes olisi, kaikki hullut vaan riehuisi kirveen kanssa kadun varsilla.

kukaanhan ei haluaisi mielenterveyskuntoutujia, narkkareita, juoppoja, asunnottomia ym. asumaan ylipäätään minnekään ihmisten ilmoille. aina löytyy joku joka vastustaa. ratkaisu ei tosin ole sekään että kyseisiin ryhmiin kuuluvat ihmiset sijoitettaisiin perämetsiin, tarkoituksena on nimenomaan kuntouttaa näistä ihmisistä yhteiskuntaan sopeutuvia yksilöitä. ymmärrän kyllä, että koulujen ja päiväkotien pihapiiri ja ympäristö halutaan rauhoittaa, mutta tiuhaan asutussa kaupungissa se on jo haasteellisempaa. sitäpaitsi näiden surullisten kuuluisien kouluampumistapausten osalta voi päätellä että väkivallan uhka esim, kouluissa syntyy yleensä koulun sisällä oppilaiden toimesta, ei niinkään ohikulkevan narkkarin tai juopon osalta.

vieressä.Uusi huumehörhöille kunnostettava kerrostalon on muuten Hieteniemenkadulla,

ei hietalahdenkadulla. Samassa pihapiirissä olevava vanhustentalo on todella huonossa kunnossa. Esim. kph:n seinissä edelleen vanhat muovitapetit 70-luvulta.Siellä asuvat helsinkiläiset , ikänsä työtä tehneet ja veronsa maksaneet vanhukset.

Juopot ja narkkarit saavat itselleen viimeisen päälle olevat huoneistot.

iso kerrostalo. Samassa pihapiirissä on vanhustentalo. Ihan vieressä on päiväkoti.Että näin toimivat meidän päättäjät Helsingin sosiaalivirastossa ja kaupunginhallituksessa. Kun ei itse tarvitse asua heidän naapurinaan.

Lainaus:

Joku helkatin ääliö jokun aika sitten uutisissa ehdotti että Suomessa vähennettäisiin psyk.osastoja vielä lisää. Avohoitoon vaan. Paitsi että sitä avohoitoa ei edes olisi, kaikki hullut vaan riehuisi kirveen kanssa kadun varsilla.

Lainaus:

Joku helkatin ääliö jokun aika sitten uutisissa ehdotti että Suomessa vähennettäisiin psyk.osastoja vielä lisää. Avohoitoon vaan. Paitsi että sitä avohoitoa ei edes olisi, kaikki hullut vaan riehuisi kirveen kanssa kadun varsilla.
Mieleltään sairastunut ihminen ei ole hullu! Aina sitä ollaan hulluksi haukkumassa, siis jotkut sivistymättömät ihmiset!Harvasta mt-ongelmaisesta on haittaa ympäristölle, korkeintaan he vahingoittavat itseään, esim. viiltelemällä. Ehkä pahassa, hoitamattomassa psykoosissa, ihminen voi olla vaarallinen, jos esim. ääni päässä käskee tekemään jotain. Potilailla on hyvä lääkitys, mutta avohuollon ainoa varjopuoli on se, että lääkkeet voi jättää ottamatta! Useimmilla psykoosipotilailla oireilu ei ole näin rajua. Ja osa mielenterveyspotilaista on esimerkiksi masennus. Ja monilla on sekamuotoisia oireita ja useita diagnooseja. Tunnen monia mielenterveysongelmaisia ja kaikki he ovat ystävällisiä sekä lempeitä. Useimmilla lapsia ja pitävät lapsistaan hyvää huolta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat