Takuuvarmasti onnistuva ruoka surkealle kokille?

Vierailija

Lapsen synttäreillä pitäisi pitkämatkalaisille tarjota jotakin hyvää. Kyseessä gourmet-ruokia väsäävät sukulaiset. Ihan mukavia ihmisiä eivätkä varmaan multa odotakaan mitään ihmeellistä :) Mutta minä en osaa laittaa muuta kuin sipulikeittolihapullia ja hernekeittoa...

Vinkkejä? Kummitädillä lisäksi keliakia :(

Kommentit (10)

Vierailija

(perunoita+valkosipulia+suolaa (+muita mausteita)+kermaa) ovat helpot



ja lisukkeeksi tee:



possunsuikaileita (maustamattomia) jotka marinoit ruokaöljyä+soijaa+mausteita (+tilkka olutta halutessasi;) ja ruksistat hieman pannulla, kaadat kerman perään ja annat hautua.



Hyvää ja helppoa:) lisukkeeksi jotain kasiksia tai salaatti

Vierailija

Tee (vaikka tuon karjalanpaistin) lisäksi perunamuusia - ei pääse stressaamaan perunoiden ylikeittämisellä. Salaatteja ei pysty pilaamaan, jos tekee salaatiksi porkkanaraastetta tai kurkkuviipaleita.



Ja osta hyvä peruskeittokirja.

Vierailija

Meillä usein vieraille tarjotaan uuniperunoita, koska ne on helppo valmistella etukäteen (perunat uuniin ja täytteet jääkaappiin). Parhaita tulee suolapedillä. Mun suosikkikastike on kylmäsavulohesta (Creme fraichea, kylmäsavulohta, sitruunamehua, pippuria, tilliä). Kannattaa käyttää täytteiden pohjana creme fraichea pelkän kermaviilin sijaan: on rasvaisempaa kuin kermaviili = maukkaampaa. Usein laitan 1 purkin molempia sekaisin.



Tee vaikka kaksi eri täytettä, niin saavat valita. Ja raikas salaatti myös!



Googleta tai katso esim. valion keittokirjasta. löydät varmasti hyviä reseptejä.

Vierailija

Pistä karjalanpaisti uuniin. Olet tosi taitava, jos sen osaat pilata. Jos perunoiden keittäminen pelottaa, niin pistä perunat sitten karjalanpaistin sekaan, silloin kannattaa käyttää ihan kiinteitä perunoita.

Vierailija

Tee tosiaan lihaa uunissa. Osta jotain halvempaa paistilihaa (kulmapaisti tms.). Paloittele liha sellaisiksi 2-3 sentin paloiksi. Kieritä lihat gluteenittomissa jauhoissa. Käristä niitä pannulla voissa sen verran, että hiukan ruskistuvat. Lämmitä uuni n. 150 astetta. Laita pataan lihat, sipulia, porkkanaa ja vaikka lanttua. Palasina siis. Laita pari laakerinlehteä ja rouhi mustaapippuria. Kaada päälle vettä ja punaviiniä niin, että kaikki peittyvät. SItten hauduttelet 2-3 tuntia.Lisää vettä tai viiniä jos tuntuu, että alkaa neste käymään vähiin. Lihoista tulee tosiaan sellaisia ihanan pehmeitä suussa sulavia. Punaviini takaa sen, että on hyvä maku. Mikä tahansa halpa viini käy.



Sitten tosiaan keität perunat. Jos ostat kovia perunoita (siikli), kuori ne ja keitä vedessä. Niistä tulee kauniin keltaisia kun ovat kypsiä. Sitten vaikka lisukkeeksi parsakaalia höyrytettynä.



Ihan gourmet.

Vierailija

ripottele päälle suolaa, peitä ruokakermalla, laita uuniin n. tunniksi 200 asteeseen. Valmista riisi keittämällä siten, että on yhtä aikaa valmis kanan kanssa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat