Vierailija

Etsin Finnairin ja lentoaseman tiedoista mutta enpä löytänyt. Eli lähtöselvitys pitää tehdä viimeistään 45 min ennen lähtöä Euroopan lennoilla mutta missään ei kerrota miten myöhään ruumaan menevät matkatavarat voi vielä jättä. Tuon lähtöselvityksen kun voi tehdä netissä jo edellisenä päivänä..

Kommentit (8)

Lennän työn takia paljon ja pyrin aina olemaan kentällä tuntia ennen, meni tavarat ruumaan tai ei. Ainoastaan kotimaan aamulennoille, jonne ei tavaraa ruumaan, menen vain 30min etukäteen.Vinkki viis: Finnavian ja lentoyhtiöiden palvelunumerot auttaa tälläisissä kysymyksissä

"nopein ensin" periaatteella vai onko kaikille numeroidut paikat? Edellisestä matkasta on aikaa jo monta vuotta enkä muista... Nyt vaan kovasti mainostavat noita lisämaksullisia mahdollisuuksia varata tilavampia tai ikkunapaikkoja. Sellaisia ei aijota maksaa, mutta vaikka muut niitä varaisivatkin, niin kai se nyt on varmaa että koko perhe pääsee lähekkäin istumaan? Eihän lapsia voi mihinkään yksinäänkään laittaa... Mutta pitääkö siis olla ajoissa "jonottamassa" koneeseen jotta saadaan vierekkäiset paikat vai voidaanko mennä viimesinä ettei lapset tuskastu jo ennen koneen lähtöä?Tymiä kysymyksiä varmaan, mutta ekaa kertaa ollaan lasten kanssa lähössä niin mieleen tulee kaikenlaista. Ja kiitos sinulle joka jo matkatavaroista vastasit!-2

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Reittilennolla voi paikkoihin vaikuttaa vielä tiskillä. Tietysti yritetään saada perheet istumaan yhdessä, mutta joskus esim pariskunta joutuu istumaan käytävän molemmin puolin tai isompi perhe voidaan jakaa 2-3-periaatteella eri puolille konetta. Joskus se palapeli vaan täyttyy ja kaikkia ei saada toiveiden mukaan istumaan.

Kotimaan lennoilla on käytäntö vaihdellut.

Maksulliset "erityistoivepaikat" taitaa koskea vain lomalentoja ja nykyään e-lippujen aikakaudella paikka on monesti selvillä jo lippua kirjoittaessa. Mutta mitä aiemmin teet lähtöselvityksen, sitä helpompi on paikkoihin vaikuttaa. Koneeseen siirrytään joskus rivijärjestyksessä, joskus vapaasti; riippuu yhtiöstä, kentästä ja kaiketi virkailijoistakin. Monesti lapsiperheet kutsutaan koneeseen ensin, silloin saa paremmin tavarat paikoilleen ennenkuin käytävä on täpötäynnä väkeä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat