Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Blini mestareita?

Vierailija

Aioin tehdä ekaa kertaa elämässä blinejä? Onnistuuko pikkulettupannulla? vai teenkö suosiolla isolla paistinpannulla?

Onko kellään muita hyviä vinkkejä, tarjoiluehdotuksia?

Kommentit (8)

Vierailija

Minä pidän semmosesta savulohitahnasta. Sellaisen voi varmaankin tehdä myös itse (ostan sitä täâltä ulkomailta nääs), jos sekottaa tehosekottimessa savulohta ja kermaa/ranskankermaa (+suolaa ja valkopippuria), niin varmasti aika herkku tulee. Ja mukavan paksusti sitä blinien päâlle niin hyvää on! Myös varmaankin joku kylmäsavulohi-ranskankerma-salottisipuli (vai onko se suomeksi Shalottisipuli, enivei) hässäkkä on herkkua blinien päällä. Herkuttele!

Vierailija

Jos ei blinipannua ole niin tee pikkulettupannulla. Blinit tehdään tattarijauhosta ja taikina alustetaan jo edellisenä päivänä. Paras täyte minusta smetana, mäti ja punasipuli.

Vierailija

että blinipannu kannattaa hankkia vasta jos oikein innostuu blinejä tekemään, ja silloin niitä pitää olla ainakin kaksi. Nehän ovat parhaimmillaan suoraan pannulta, syöjät odottaa blinejä eikä päinvastoin. Siihen asti lettupannu käy hyvin, mutta isossa paistinpannussa en niitä paistaisi.

Mainittujen täytteiden lisäksi suosittelen sienisalaattia ja sillikaviaaria. Ja vodkaa.

Vierailija

elämäni parhaat blinit Leningradissa vuonna 1989 eräässä paikallisessa blinnajassa. Vieläkin muistelen niitä vesi kielellä!

Uusimmat

Suosituimmat