Vierailija

Eka neuvolakäynti on pian ja kuuleman mukaan jo silloin valitaan synnytyssairaala, jossa tehdään myös raskausajan ultrat. Ilmeisesti sairaalaa voi vielä vaihtaa myöhemmin, mutta olis mukava tehdä päätös ja pitää se kans. Välimatka ja yhteydet molempiin on mulla kutakuinkin samat.

Sivut

Kommentit (27)

Ainakin ensimmäisen lapsen saaminen oli ihanaa (vaikka sectio olikin) kaikki huomioitiin ja hoidettiin todella hyvin! ainut miinus oli harjoittelijat joita tuppas tarkastuksiin, mutta niidenkin tuloon kysyttiin aina lupa eikä ollut pakko suostua...itse "ylpeänä" kyllä esittelin esikoistani ultrassa =) SUOSITTELEN! Perhehuoneessa sai olla miehen kanssa ihan rauhassa ja harjoitella hoitoa.

Mutta lääkäreissä toivomisen varaa, yksi vanhempi mies ultrasi minut ja väitti vauvan laskeutuneen vaikka nuori terveydenhoitaja neuvolassa tiesi pelkästä käsituntumasta ettei ole laskeutunut. Kiireelliseen sektioon jouduin kun valuin lapsivettä 3 päivää(!) eikä käynnistys tehnyt yhtään mitään -> miespuolinen nukutuslääkäri oli niin hemmetin tympeä ja ilkeä että aloin itkemään, lisäksi tunaroi puoli tuntia yhtä epiduraalia -> leikkaus ja kaikki ok.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ja mieluiten haikaranpesä jos vaan sinne pääsee.... itellä ainakin hyvät kokemukset. ei oo kyllä ku yks lapsi mutta ihana kokemus oli. päästiin perhehuoneeseen jossa oli myös oma suihku (ku joku maintsi että naikkarilla on oma suihku) . yhden ainoan kerran poistuin koko huoneesta lapsen iltapainoa ottamaan päivää ennen kotiinlähtöä. oli ihanaa ku mies palveli ja toi ruoat.kävin sitte 3 kertaa valohoidossa pari yötä kerrallaan siellä ei perhehuoneissa. ihan normaaleja varmaan niinku joka paikassa. mutta ajattelin sillon että onneks ei tarvinnut heti synnytyksen jälkeen niihin mennä vaan pääsi sinne perhehuoneeseen. sitä suosittelen kyllä . ja kätilöt oli joka kerralla aivan ihanat. viimesellä valohoito kerralla tunsin jo varmaan puolet kätilöista ku aivan sai siellä rampata.

Kuulin, että sitä olisi viime vuosina remontoitu, joten perhehuoneiden määrä olisi lisääntynyt sielläkin huimasti.Korjatkaa, jos olen väärässä.

Lainaus:

Haluaisin tähdentää sellaisen jutun, että Hussin aluella lääkärit kiertävät kättärin, naikkarin, jorvin välillä. Eli samat asiantuntijat ovat ovat vuorollaan joka sairaalassa.
Osalla myös on oma yksityisklinikka ja lisäksi ovat esim. Nkl:lla.Nkl:lla on asiantunemuksen lisäksi parhaat laitteet sekä synnytyksen seurantaan, että tehohoitoon yms. toimenpiteisiin. Naikkari on myös ns. riskisynnytyssairaala, joten siellä on AINA oltava erittäin asiantuntevia lääkäreitä, Kättäriltä taas voi lähettää tarvittaessa muualle puupaalla.

miten toiset tuomitsevat koko sairaalan, jos joku henkilökunnasta on heitä kaltoin kohdellut? Mutta onneksi voi tosiaan valita ja äänestää jaloillaan, käsittääkseni molemmilla sairaaloilla on ihan riittämiin asiakkaita ;-)

ja olen ollut todella tyytyväinen. Itse myös olen pitänyt tärkeänä tuota, että lastenklinikka on vieressä jos jotain olisi vauvalle sattunut, mutta onneksi ei ole sattunut.Itse sen sijaan sain kolmannen synnytyksen yhteydessä kovan verenvuodon kun ei istukka meinannut irrota ja jouduin nukutukseen ja kaavintaan. Kaikki hoidettiin tosi hienosti, eikä traumoja jäänyt. Jos viides tulisi ehdottomasti menisin nytkin naikkarille

joo ja piti vielä lisätä että vaikka ilman kivunlievitystä synnytinki vähän niinku vahigossa niin ei kyllä jäänyt mitään traumoja. sinne menen kyllä ens kerrallakin synnyttämään. sen puudutuksen kyllä aion ottaa tällä kertaa ku tietää millon sitä kannattaa pyytää........ :D

Haluaisin tähdentää sellaisen jutun, että Hussin aluella lääkärit kiertävät kättärin, naikkarin, jorvin välillä. Eli samat asiantuntijat ovat ovat vuorollaan joka sairaalassa.

ehdottomasti kättäri! Nkl en enään mene! Perhehuoneessa olimme miehen kanssa, itse synnytys meni hyvin eikä siitä huonoja muistoja.. mutta osasto ei miellyttänyt, en saanut tukea enkä apua hoitajilta vaikka pyysin.Kättärillä on myös lastenosasto ja myös teho jne.. lastenlääkärit paikalla. Lisäksi ambulanssi ei kovin montaa min hurista nkl jos tarve..toinen lapsi meillä syntyi rv 35, riskisynnytys siis, eikä tullut mieleenkään vaihtaa nkl sen taki että riskisynnytys oli kyseessä

huhu huh.ainakin mun "hädässä oleva" vauva hoidettiin kättärillä ihan hienosti.Toisenkin menen synnyttämään kättärille, koska koen että kättärin perhehuoneet ihan huippuja. :)

Lapset ovat hyvissä käsissä joka sairaalassa, mitenköhän ne ihmiset muualla Suomessa pärjää kun kerran kaikki asiantuntijat siellä naikkarilla? Ei taida olla kuolleisuus muissa sairaaloissa yhtään sen suurempi, sillä valmius hoitaa hätätapauksia on ihan joka sairaalassa ;-)

Esikoisen synnytin Naikkarilla ja kakkosen Kättärillä. Valitsin sillä perusteella, kumpi oli lähempänä kotia tuohon aikaan.Kummassakaan en ollut perhehuoneessa, joten niistä ei kokemusta. Tavallisissa huoneissa ei mielestäni ollut eroa, ei myöskään hoidon tasossa tai kohtelussa. Kätilö oli Naikkarilla minusta mukavampi, mutta sehän on ihan tuurista kiinni kuka sattuu vuoroon.

NKL on lisännyt perhehuoneita ja remontoinut tiloja. Me saatiin perhehuone vaikka ei sitä erikseen toivottukaan. Mun mielestä naistenklinikka ei ollut yhtään laitosmainen, oltiin kuin hotellihuoneessa pienen kanssa. Osaston hekn.kunta oli todella mukavaa, auttoi kun tarvitsi, muuten sai olla ihan rauhassa. Kättärillä vierailleena en kyllä itse vaihtaisi synnytyspaikkaa sinne, mutta tämä asia jakaa mielipiteet ihan täysin omien ystävienkin keskuudessa :)

Myös neljästi Naikkarilla synnyttänyt ja tyytyväinen. Ja viimeisellä kerralla sitä vieressä olevaa Lastenklinikkaa tarvittiin!Jos haluat turvalliseen paikkaan -NKL. Jos taas verhojen värillä yms. on merkitystä sitten Kättäri.

Ensimmäisen sain Kättärillä ja sinne en enää ikinä mene! Synnytys kyllä sujui hyvin, mutta sitten alkoikin vaihe, jossa ei hoidettu, ei edes vauvaa. Mulla oli raskausmyrkytys ja olin saada pahan komplikaation synnytyksen jälkeen, kun jäin hoidotta. Itse kävelin päivystäjän huoneeseen ja olin siinä vaiheessa jo ihan pihalla, käytävä keinui ja matka tuntui 100 kilometrilta. Tämä siis noin puoli päivää synnytyksen jälkeen, kun oltiin jo osastolla. Oli vakava tilanne, verenpaineeni huiteli pilvissä ja sitten heti laitettiin pikalääkitys. Kun vauvan paino laski, niin mulle tultiin huutamaan, oikei HUUTAMAAN että jos vielä 10g:kin lapsen paino putoaa, niin lapsi siirretään pois osastolta tiputukseen. Olin varmaan ihan shokissa, jne. Ikinä en mene sinne. Kyllä naikkarilla oli mahdottoman turvallisen tuntuista synnyttää. Mikä onni, että on mistä valita!

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat