Vierailija

Ekaluokkalainen tyttö nimesi ne kaverit, jotka haluaa kutsua synttäreille omalta luokaltaan. Lisäksi haluaa kutsua naapuriluokalta kaksi kaveria, joiden kanssa leikkii iltiksessä. Kutsuttavien määrä alkaa olla jo ylärajoilla, mutta lapsi tosiaan leikkii kaikkien niiden kanssa, jotka haluaa synttäreille kutsua. Selkeitä bestiksiä on pari, mutta tyttö leikkii tosiaan niiden kanssa, jotka listasi kutsuttaviksi.Katselin luokkakuvaa ja huomasin, että ulkopuolelle rajautui vain kolme tyttöä. Onko väärin jättää kolme kutsumatta? Minusta ei missään nimessä saa jättää yhtä tai edes kahta kutsumatta! Mutta onko kolmen rajaaminen pois ok?En haluaisi kasvattaa synttäreitä yhtään, tulee jo tilanongelmiakin. Tyttö ei itsekään haluaisi jättisynttäreitä, viime vuonnakin kutsuttuja oli vain viisi ja synttärit olivat ihanat. Yritin nytkin ehdotta, että vähän vähentäisimme kutsuttujen määrää. Tyttö osasi rajata vain yhden pois - ja sattumoisin tiedän tuon yhden olevan erittäin ujo ja yksinäinen välitunneilla. Olin jo ilahtunut, että oma tyttöni halusi hänet kutsua. (Olemme joskus kotona keskustelleet, että yksinäistä kaveria kannattaisi hakea mukaan leikkeihin).Mutta onko kolmen luokkakaverin kutsumatta jättäminen ok? Yksi pois rajatuista on kaiken lisäksi kutsunut minun tyttöni omille synttäreilleen tarhasta asti joka vuosi. Mutta muuten en tiedä näiden kolmen tytön kaveritilanteista mitään.Pohdinko liikaa? Pitäisikö tehdä lapsen toiveiden mukaan ja lopetttaa pähkäily? Vai vaadinko, että kaikki kutsutaan, senkin uhalla, että täällä on megabileet ja kaikki eivät mahdu pöytäänkään. Vai pakotanko tyttöäni rajaamaan pari lasta pois kutsuttavien joukosta.Kiitos asiallisista mielipiteistä.

Kommentit (7)

Mä en ole ikinä ymmärtänyt, että sellaisia pitää kutsua joiden kanssa ei leikitä tai olla missään väleissä.

Vaikkakin vain yksi tai kaksi jäisi luokalta pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapsi kutsui omalta luokaltaan kaikki paitsi kaksi poikaa, jotka häntä ovat kiusanneet (10 lasta luokalla). Lisäksi kaksi tyttöä rinnakkaisluokalta, koska ovat oikeastaan parhaita ystäviä (olivat samassa eskarissa).Pidimme tämän mukaan synttärit, mutta kyllä oli yksi tyttö rinnakkaisluokalta itkeskellyt, miksi häntä ei kutsuttu... Ovat leikkineet yhdessä hekin kuulemma, josta en siis tiennyt :(Ei ole aivan helppoa tämä lastenkutsujen organisointi!

omalla toiminnallasi ja rajaamalla osoitat ja annat hyväksymisen merkin ei niin pidettyjen /ujojen tms. syrjimiselle. Miltä tyttärestäsi tuntuisi, jos olisi niiden ulkopuolelle jätettyjen joukossa?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat