Vierailija

Poika on nyt 13-vuotias ja senkin puolesta hygieniaan pitäisi kiinnittää huomiota. Mutta ei. Järkyttävän rasvainen tukka aina tänne tullessa, kynnet valehtelematta melkein puoli senttiä ja pikimustat. Tukka toki tuossa iässä rasvoittuu, mutta ei se parissa päivässä tuollaiseksi mene. Ehkä viikossa. Nämä hygienia-asiat ja kynnet on aina olleet ongelma, mutta nyt murrosiän lähestyessä se pahenee vaan. Lisäksi vaatteet on usein piintyneitä, rikkeimiä ja pahinta: haisevat kissanpissalle. Ja kyse ei ole mistään pienestä "lemahduksesta" vaan sellaisesta hajusta, joka leviää samalla koko tilaan. Tänä aamuna menin vessaan ja ihmettelin, miksi koko eteinen haisee voimakkaasti. No, siellähän oli kissanpissainen takki, joka haisi niin pahalle, että heitin sen samantein pesukoneeseen. Poika ei itse haista hajua, koska on tottunut siihen, mutta muut sen haistaa, jopa kahdeksankymppinen isoisäkin, joka muuten ei haista mitään.Mies pelkää ihan hirveästi, että poikaa kiusataan koulussa noista, koska on vähän vihjannut jotain, muttei muuten halua puhua asiasta. Lisäksi halutaan, että pojasta kasvaisi jotenkin perushygienialtaan normaali ihminen, mutta toivottomalta tuntuu. Eksä ei suostu keskustelemaan taloudenpidostaan, poikaa ei anna tänne ja poika on poika eli ei oikein tajua itse näistä asioista, kun kukaan ei ole päivittäin neuvomassa.Ja siitä kissanpissasta vielä. Se ei tosiaan ole kuviteltua vaan voi hyvin kuvitella, millainen haju lähtee 23 kissasta... Siis siellä talossa on 23 sisäkissaa. Voisko niistä tehdä eläinsuojeluilmoituksen? Lastensuojelu? Missä menee raja, että puututaan? Tarviiko siihen 50 eläintä?

Kommentit (11)

Varmasti, ainakin ap:n tekstistä tulee kuva ettei isällä ole tarkoituskaan muuttaa käytöstään. Ehkä poika saisi lastensuojelusta vara/tuki-isän.

Poika voi olla todella vaikeassa välikädessä jos yrittää olla lojaali sairaalle(?) äidilleen ja joutuu pimittämään teiltä mitä toisessa kodissa tapahtuu. Miten olisi perheterapia teidän ja pojan kanssa; jahka murrosikä etenee niin painostuksella asiat ei ainakaan etene.Keskittykää siihen että teillä eletäään tiettyjen tapojen mukaan, ja yrittääkää jotenkin selvittää olla pojan paha olla äitinsä luona. Muuta ette voi; poika varmasti itse tietää jo ettette pidä likaisuudesta. Pahimassa tapauksessa se kääntyy hänen ajatuksissaan siihen, ettette pidä HÄNESTÄ. ja se tuhoaa teinin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mielestäni tuo kyllä olisi enemmänkin LASTENSUOJELUASIA. Voin vaan kuvitella miten suosittu tuo poika on koulussa. Eihän kukaan halua istua hänen vieressään tai olla tekemisissä välitunneilla hajun takia. Murrosikäiset tytöt ovat yleensä todella tarkkoja hygieniasta ja osoittavat inhonsa aika suoraan pahalle haiseville pojille. Pojat tulevat murrosikään juuri tuossa 13 vuoden kieppeillä ja vanhempien täytyykin olla siinä vaiheessa tarkkana, jotta hygienia-asiat hoituvat. Murrosikäisen täytyy tihentää pesulla käymistä, puhdistaa ihoa, pestä tukkaa ja vaihtaa puhtaat vaatteet useammin.Soita sekä eläinsuojeluun että lastensuojeluun ja kysy vaikkapa anonyymisti heidän näkemyksensä asioihin.

vaikka muutamaksi viikoksi? Saisitte rutiinit kuntoon ja ennen kaikkea pojan nenän herkistymään uudelleen kissanpissalle. Sitten huomaisi itsekin toiseen kotiin mennessään sen hajun.

Lapsi käy teidän luona joka toinen viikonloppu ettekä ole koskaan keskustelleet hygineasta. Vau, mikä isä pojalla on!Jos ongelma on teille niin arka, miksi ette voi saunoa koko perhe perjantai-iltaisin kun poika tulee teille.Ihan samalla tavalla isäkin voi opettaa lapselle vaatehuoltoa ja hankkia hänelle kunnollisia vaatteita ja varusteita.

ehdottomasti liikaa ellei kyseessä ole iso omakotitalo ja eläimillä myös ulkotarha. Kissathan kusee sitten joka paikkaan ellei hiekkalaatikko ole puhdas - vaatteisiin, mattojen alle, kaikkialle.13 -vuotias osaa mielestäni huolehtia vaatteistaan niin, että jos sovitte hänen kanssaan että teidän ostamanne vaatteet säilytetään käytön jälkeen omassa laukussaan ja poika tuo ne kaikki aina mukanaan teille pestäväksi, niin sen pitäisi onnistua. Nimikoi ja merkkaa vaatteet.

Eikä vain voi, vaan pitää. Se on teidän velvollisuus. Tuo ON lapsen laiminlyöntiä, aivan selvästi.

Älä ap välitä näistä joiden mielestä TE voitte vaikuttaa hygieniaan jollain viikonloppuvierailulla. Toki pitää puhua ja keskustella asiasta, mutta kuulostaa siltä, että asia on mennyt jo liian pitkälle. Järeämmät aseet käyttöön.

Eläimet on mun mielestä nyt toissijainen asia.

Totta hemmetissä meillä mennään aina suihkuun jo perjantaina (kun se tukka on rasvaisilla kakkaroilla), kaikki vaatteet pestään ja kyllä, mies on SAARNANNUT liiaksikin hygieniasta. Dödöt on ostettu moneen kertaan, meillä laitetaan käyttämään niitä, mutta kotona ei käytä, vaikka on annettu purkkitolkulla mukaan. Mä joudun pehmentämään tuota miehen jyrkkää asennetta, ettei poika ala kokemaan meillä vietettyjä viikonloppuja ahdistavaksi jatkuvan haju ja hygieniakeskustelun takia. Kynnet leikkaa aina meillä ekana iltana, koska osaa kyllä leikata ne itse, kun vaan muistuttaa asiasta. Vaatteita on ostettu kyllä. Itseasiassa suunnilleen kaikki vaatteet viimeiset kaksi vuotta. Takaisin palautetaan vaatteet aina pestyinä, mutta kun me ei voida sille mitään, että siellä ei käytetä pesukonetta, uusia vaatteita ei koskaan näy sen ostamisen jälkeen ja kun ei niillä vaatteilla meillä ole väliä vaan on tarkoitettu kouluun. Me ei olla siellä aamulla katsomassa päälle pantavaa, me ei voida mennä sinne laittamaan pesukonetta päälle ja ennen kaikkea me ei voida mennä ampumaan sitä kissalaumaa.Varmaan meillä olisi parannettavaa monella osa-alueella, mutta siitä ei voi syyttää, ettei me olla näihin asioihin JOKAISELLA tapaamisella viimeiset 10 vuotta kiinnitetty huomiota ja uhrattu älyttömiä rahoja vaatteisiin. Me ollaan siistejä ihmisiä ja yhteiset lapset on aina puhtaissa, ehjissä ja sopivissa vaatteissa. Ja niin on tämä poikakin meillä ollessaan, mutta kun se meillä olo on pieni osa elämää hänelle ja me ei pystytä auttamaan esimerkiksi kouluasioissa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat