Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (97)

vähän julkisuuteen pikästä aikaa. Taitavat olla niin huomionhakusia, että jotain on keksittävä. Olisi vaan pysynyt siellä metsämökissään. Ällöttää koko pariskunta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sama juttu työssäkäyvien äitien lasten kohdalla.Alle kolmivuotiaille koti on yleensä se paras paikka, jos vain vanhemmat ovat mieletään ja toiminnaltaan riittävän terveitä. Mutta usein se toiseksi paras - perhepäivähoito hyvän ja empaattisen hoitajan luona - riittää takaamaan lapselle tasapainoisen kasvun edellytykset. Kokonaisuus ratkaisee.

-huono nainen seurustelee naimisissa olevan miehen kanssa

-huono äiti valitsee lapsilleen isän joka tilastollisen todennäköisyyden valossa kuolee ennen kuin lapsi on edes parissakymmenissä, hyvässä perheessä lapsista huolehditaan pidempään vihittyjen aviopuolisoiden toimesta

-huono äiti hankkii jälkikasvua vasta 40-vuotispäivän tietämissä, mummoäiti ei jaksa

-huono äiti on se, joka ei hanki itselleen riittävästi koulutusta kasvattaakseen lapsistaan monipuolisesti sivistyneitä siellä kotona:DD Tätä soopaa voisi jatkaa loputtomiin...

sellainen olo että onkohan naisen pää punaisena puolusteltava kotihoito niin muille kuin itselleenkin, jos itsellä on työllistyminen hankalaa? En tiedä, mutta voisin kuvitella että reilu 4-kymppinen ikuisuuden kotona ollut kampaaja (jäänyt täysin jälkeen tämän hetken trendeistä tuulista ko. alalla) ei ole välttämättä mitenkään kovaa valuuttaa työmarkkinoilla?Tuossa Rita Tainola jutussa nauratti se kun Tainola kirjoitti että Nina Mikkonen laittoi "jauhot suuhun" vastaväittelijälle, omasta mielestäni se ei mennyt ihan niin. Jauhot suuhun laittaa sillon kun saa toisen hiljaiseksi perustelluilla argumenteilla, ei niinkään pää punaisena huutamalla...

Nina Mikkonen ei puolusta kotiäitejä. Hänen mielestään kaikkien naisten tulee luopua työstään lasten syntyessä ja jäädä kotiin hoitamaan lapsia. Miehet eivät siihen käy, vaan naisten tehtävä on palvella kotona eikä pyrkiä "mieheksi miehen paikalle". Näin hän on itse Helsingin Sanomissa todennut.Se tekee siitä niin pelottavaa.Mielestäni jutussa olisi ollut jotain pointtia jos sen otsikko olisi ollut "Huonossa perheessä molemmat vanhemmat käyvät töissä kodin ulkopuolella" tms. eivätkä heidän teesinsä olisi ihan niin Talebanmaisia siinä suhteessa että mies tekee asioia ja nainen palvelee kotona lapsia ja miestä ;)

jotka ovat syrjääntyneitä, alkoholiin taipuvia, ehkä mielenterveysongelmaisia. Onko heidänkin lasten paras paikka kotona? Joillekkin tulee niitä lapsia vaikka eivät heistä välittäisikään : (

Hei, antakaa jo olla. Antakaa ihmisten pitää omat mielipiteensä: mikä sopii yhdelle, ei sovi toiselle.

Kaikenlaisia ihmisiä tarvitaan. Niin myös äidit ovat erilaisia: toiset kotona, toiset työelämässä.

Eivätkä kaikki töissäkäyvät äidit ole uraohjuksia, vaan lasten kanssa paljon.

Ja uraputkiäidit ovat tehneet myös itselleen sopivan valinnan, ei se kuulu muille.Pitää olla niin hyvä itsetunto, että vahvana seisoo oman valintansa takana, on se näistä mikä tahansa. Ja se on aina oman perheen ja äidin itsensä valinta, eikä kyllä kuulu muille. Mielipiteitä on toki oikeus sanoa, mutta lakatkaa haukkumasta ja päivittelemästä.Eläkää oma elämä omien valintojen kanssa ja antakaa muiden tehdä omansa. Se on niin yksinkertaista!

olen ollut jo kauan sitä mieltä.

Helppohan tuollaisen ihme hörhö äärikoikestolaisen on olla tuota mieltä, mutta todellisuus on eri asia. Minusta koitäitys on ok niin kauan kun lapset ovat alle 3v. muuten ei. Kaikilla ei ole siihen varaa ja mistä saatasi verorahoja jos kaikki työikäiset naiset lähetulkoon olisiva kotona. Siinä menisi koulutus ja tietotaiot hukkaan. Nina Mikkonen on pelkkä kampaaja eikä koulutettu nainen, häntä ei kukaan työelämään kaipaakkaan.

Pelkästään. Ammattitaitoiset mukavat ihmiset tekivät hyvässä yhteishengessä töitä lasten parhaaksi. Lapset viihtyivät siellä loistavasti ja yhteistyö kodin kanssa toimi myös saumattomasti.

jotka minä tunnen ovat sellaisen juuri erään kotiäidin kasvattamia. Äiti lopen uupunut pitämään mitään kuria -> lapset hyppivät silmille. Mieluummin sitten että äiti ois töissä ja lepuuttais hermoja ja jaksais ehkä pitää vähän järjestystä iltaisin.Minun äitini oli aina kotona eikä mulla ole siitä myönteisiä kokemuksia. NAISELLE ei ole hyvä juttu omistautua pelkästään kodille ja lapsille!!!! Jo 50-luvulla Amerikassa kotiäidit olivat masentuneita, heille tehtiin usein mm. lobotomioita kun ei muutakaan keksitty. Niin, ihminen masentuu jos ei ole mitään järkevää sisältöä elämässä. Harvoin sisällöksi riittää lapset ja koti!!

en ymmärrä miksi media nostaa niitä esille kun ei kummallakaan osapuolella ole mitään järkevää sanottavaa. Päivähoitokysymyksestäkin voisi jotenkin järkevästi keskustella, jos osapuolena olisi vähän fiksumpi ihminen kun tämä sekava vouhottaja.

miettinyt mitä tapahtuisi suomen vanhusten-, vammaisten-, jne. hoidolle jos kaikki naiset jäisivät hoitamaan lapsiaan kotiin?? Kyllä hoitoalalla suurin osa työntekijöistä on naisia, siinä on "uraämmyys" kaukana..

mutta käytän kotona olevan ajan hieman toisin, ja samaa ajankäyttöä suositteleisin myös niinamikkosille. Opiskelen itselleni tutkintoa, jotta sanomisillani olisi ede jonkinlainen pohja=). Kaikenlisäksi tässä on oppinut aimo annoksen media- ja lähdekriittisyyttä, joten nämä niinamikkoset jäävät kyllä ihan omaan arvoonsa. Ilmeisesti hänellä todellakin on alkanut käydä kotona olo tukalaksi. Opettelisi edes ulkoa, mitä miltä hän aikoo olla, ennenkuin avaa suutaan. Osaa puhua itsensä pussiin aika kätevästi...

No pitäsköhän kaikki äidit jäädä kotiäideiksi..?Tulisi mielenkiintosta, kun naisvaltaisilta aloilta jäisi työpaikat auki..

Ja eipä ihan tässä hetkessä voi elää..tuskinpa lapsilla on elatusvelvollisuus kun meikäläiset ovat eläkeiässä..??

Ja mites ne äitiyspäivärahat ja liitosta saatavat rahat työttömyysaikana??Eikös Mikkosen kannattaisi nyt alkaa pauhaamaan, et MIKSI lasten isät eivät jää kotiin??

Isyysloma on aika lyhyt loppujenlopuksi..Tuntuu et nuita Mikkosen julistuksia ei ole ihan loppuun asti mietitty..et koko ajan vaan paisuu ja paisuu..

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat