Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten on, jos lapsellani todetaan ad/hd, siirretäänkö hänet erityiskouluun?

Vierailija

Ekaluokkalaiseni on vilkas, ylivilkas, ongelmia koulussa mm. keskittymisessä ja sosiaalisissa tilanteissa. Diagnoosi puuttuu, mut jos se annetaan niin siirretäänkö hänet pois normaalikoulusta?

Kommentit (8)

Vierailija

että se on nykyään yleisin naapurintätien antama diagnoosi kaikille lapsille jotka vähän poikkeavat massasta. Ovat lapset sitten yh-vanhemman, päihdeongelmaisen, mielenterveyskuntoutujan, sosiaalisestirajoitteisen vanhemman yms. lapsia.Lääketieteelliset diagnoosit ovat aivan eriasia.Kun ad/hd-lapsia on oikeasti muutama prosentti, niin naapurintätien mukaan vähintään joka toisella on oikeasti tarve sille diagnoosille, kun vanhemmat vain suostuisivat ottamaan sen vastaan.

Vierailija

Todennäköisempi diagnoosi on yleensä käytöshäiriö tai uhmakkusshäiriö.Tämä ad/ah on naapurin tätien päivittelydiagnoosi.

Vierailija

kuin kuuntelet tätä soopaa :). ADHD on ihan oikea diagnoosi, johon on vaikeassa tilanteessa mahdollisuus saada lääkitystä ja muuta kuntoutusta. Erityiskoulu ei varmasti tule olemaan lapsesi paikka. Sitäpaitsi sellaista siirtoa ei tehdä kuin äärimmäisessä tilanteessa ja yhteistyössä vanhempien kanssa.Tarkkaavuushäiriöinen ja ylivilkas lapsi toki joissain tilanteissa hyötyy pienestä ryhmästä ja hyvin strukturoidusta opetuksesta. EMU-luokka ei kuitenkaan tottavie ole hänen paikkansa ellei hänellä ole suuria ongelmia myös oppimisessa. Rauhallinen ja virikkeiltään hallittu ympäristö auttaa kuitenkin keskittymisessä.Jos epäilette ADHD:ta, hakeutukaa ihmeessä tutkimuksiin lisäavun saamiseksi. ADHD hoitamattomana voi aiheuttaa kaikenlaisia liitännäisvaikeuksia pidemmällä aikavälillä.Tsemppiä teidän perheelle!

Vierailija

Jos hankala tilanne, saattaa olla osan opetuksesta pienryhmässä. Saattaa saada lääkitystä, saattaa saada avustajan. Mutta yleensä se vain huomioidaan opetuksessa ja tukiopetuksen tarpeessa.

Vierailija

ei pelkkä naapurin tätien käyttämä. nykyään kouluissa on paljon mukautettua opetusta, (emu-luokkia) ja muita pienryhmiä, joihin saattaa siirto olla aiheellinen jos ei pärjää normaaliluokassa

Uusimmat

Suosituimmat