Eikö Matti Saaren äidin haastattelu kiinnosta ketään?

Vierailija

Matti oli Pekka-Ericin tavoin rankasti kiusattu sekä koulussa että armeijassa

Sivut

Kommentit (25)

Vierailija

Jos nämä kouluammuskelijat ampuisivat juuri entiset kiusaajansa eivätkä ketään muuta, tämä voisi jopa toimia tehokkaana pelotteena potentiaalisille kiusaajille. Olisi syytä pelätä, että jos kiusaan, minut ammutaan, joten enpä kiusaakaan. Mutta ei, nämä sekoboltsit ampuvat ketä paikalle sattuu. Revi siitä sitten.

Vierailija

Tunnen oikeasti sympatiaa tätä äitiä kohtaan. Se mitä Saarinen teki, oli julmaa, kauheaa ja täysin anteeksi antamatonta. Mutta äidin haastattelusta jäi surullinen olo. Ja varsinkin se koulun aloituskuva siitä viattomasta ekaluokkalaisesta Matista liikutti. Ja kyllä tekstistä kävi ilmi, että poika oli koulukiusattu koko koulu-uransa...täysin käsittämätöntä.

Vierailija

Monesti kyllä näkee vanhempia, joilla ei ole mitään eväitä opastaa ja tukea lastaan sosiaaliseen kanssakäymiseen. Sosiaalisissa taidoissa on usein puutteita sekä kiusaajilla että kiusatuilla. Ja kiusaamista en hyväksy, en ollenkaan. Mutta kyllä vanhemmat voivat lapsensa itsetuntoa vahvistaa ja siitä heidän pitäisi ottaa vastuu. Ja niitä kavereita ja muuta elämää voi lapselleen rakentaa muuallekin kun sen koulun varaan. Koulupäivät on Suomessa niin lyhyitä, että paljon muutakin ehtii. Jos vaan vanhemmilla on kykyä ja paneutumista asiaan. En sano, että on pelkästään vanhempien vika, jos lapsi kasvaa murhaajaksi, mutta kyllä heillä aika suuri osuus lapsen elämänkulkuun on ollut.Yksi juttu on sekin, että jotkut - sekä lapset että aikuiset - kokevat, että heitä kiusataan, vaikka muut kohtelisivat heitä aivan samoin kuin kaikkia muitakin. Olen nähnyt tämän omalla työpaikallani. Eräs ihminen koki kiusaamisena, jos kaikki ei mennyt hänen päänsä mukaan. Ja vilpittömästi tämä ihminen asiaansa uskoi. Mutta tilannetta oli tosi hankala korjata, kun oikeasti ei kukaan häntä kiusannut. Jossain vaiheessa vaan alkoi vältellä turhaa kanssakäymistä tämän tyypin kanssa, kun huomasi, että kaikesta tuli hirveä soppa, jotta sitten setvittiin päiväkausia tai sitten hän piti viikkojen mykkäkouluja.Meillä kävi ties mitkä työnohjaajat ja konsultit setvimässä työilmapiiriä ja eihän mikään johtanut mihinkään, kun tämä yksi ihminen ei vaan kerta kaikkiaan tajunnut normaalia käyttäytymistä. Koko muu tiimi todellakan tsemppasi ja yritti, mutta aina vaan takkusi ja samat "minua kiusataan" virret raikui. Oli todella ahdistavaa loppujen lopuksi, kun ei enää uskaltanut puhua kenellekään kolleegalle mitään muuta kuin tiukasti työasiaa, ettei tulisi sanomisia tämän yhden taholta. Olin äärettömän helpottunut, kun pääsin uuteen työpaikkaan.En tiedä, mikä Saaren tapaus on ollut. Sanonpahan vaan, että aina ei se kiusaamisasia oli niin yksioikoista. Eikä mikään kiusaaminen oikeuta tappamaan.

Vierailija

ampuma-ase kouluiässä, olisin varmasti ampunut muutaman luokkakaverin. Myöhemmin olisi tietysti kaduttanut, mutta eipä kaikilla teineillä vielä ole harkintakyky aikuisen tasolla.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat