Vierailija

Eli esikoinen aloittaa eskarin syksyllä ja minä sekä mies mietitään nyt tuota eskari juttua.

Eli lasten päiväkodissa ei ole eskaria ollenkaan. Meillä on kaksi vaihtoehtoa, mihin mennä;

-Lähikoulun tiloissa toimii eskari.

Jonka plussat on:

-Koulu on lähellä, matkaa on n. 400 metriä, jos sitäkään eli vientiin ja hakemiseen ei mene kauaa ja voin hakea lapsen kävellenkin.

-Tuleva koulu on sama.

-Kaveritkin ehkä ovat samoja.

Paikan miinukset:

-Eskarissa on LIIKAA lapsia, ryhmä on ISO ja ryhmässä on n. puolet ulkomaalaisia lapsia (lähinnä venäläisiä ja sudanilaisia). Tämä EI haittaa meitä mitenkään, mutta mietityttää tuo, että miten tavis suomi lapset voivat tehdä mitään, jos puolet lapsista eivät edes osaa kunnolla suomea.

-Tuleva koulu on myöskin iso ja ryhmäkoot ovat isoja eli voi olla mahdollista ettei lapsi pääsekkään samalle luokalle kuin eskari kaverit.

-Kaikki muut menevät toiseen eskariin (lapsen ryhmässä on viisi lasta meidän lapsen lisäksi, jotka menevät syksyllä eskariin).TAI pieni, kodikas eskari, joka toimii yhden isomman päiväkodin tiloissa, kuitenkin erillään siitä.

Plussat:

-Kaikki muut lapset meidän lapsen ryhmästä menevät tuohon eskariin (kaksi muuta lasta ovat tulossa samaan kouluun meidän lapsen kanssa) eli kaverit olisi tuttuja.

-Ryhmä koko on pieni.

-Eskarilaiset tekevät paljon metsäretkiä läheiseen metsikköön ja lapset saavat leikkiä paljon metsässä.

Miinukset:

-Eskariin joutuu menemään bussilla tai autolla. Koska meillä on ainoastaan yksi auto ja sekin on päivisin käytössä, joudun hakemaan lapsen bussilla kolmen pienemmän lapsen kanssa, joista nuorin on vauva (laskettuaikani on huhti-toukokuusssa). Mies voi viedä lapsen, koska eskari on miehen työmatkan varrella. Eikä tuo bussi sinänsä ole ongelma. Joudun muutenkin hakemaan lapset päikkäristä bussilla.

-Muut kaverit menevät toiseen kouluun.Lapsi on aika ujo ja "hitaasti lämpeävä" vieraita ihmisiä kohtaan. Ystävystyy todella hitaasti muiden lasten kanssa.

Kommentit (4)

Jos lapsi on kuitenkin menossa ekan vaihtoehdon kouluun niin eskarissa olisi jo hyvä tottua eri kulttuurista tuleviin lapsiin ja suureen lapsimäärään. Ja jos se vielä on teiltä kävelymatkan päässä niin ehdottomasti sinne!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ja sinne minne muutkin ja jos sieltä kerran tulee pari sinne kouluunkin (vaikkei ehkä samalle luokalle sitten, mutta se riski on ekassakin)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat